«Ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά. Η Ελλάς είναι Χριστιανική Χώρα και δεν χρειάζεται να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της, με Μουεζίνηδες που θα φωνάζουν «ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ» στον Αττικό Ουρανό. Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Τώρα υπάρχουν περίπου 70 παράνομοι χώροι λατρείας σε ημιυπόγεια κλπ Θα εξετάσουμε τους χώρους αυτούς, εκείνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας θα λάβουν νόμιμη άδεια από την Περιφέρεια και οι μουσουλμάνοι θα πηγαίνουν εκεί και θα κάνουν την προσευχή τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φτιάξουμε ένα μνημειακού χαρακτήρα τζαμί και μάλιστα με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.
Εάν εκλεγώ, το τζαμί στον Βοτανικό θα το σταματήσω αμέσως! Εάν έχουμε μεγάλο ποσοστό θα δεσμεύσω τον οποιοδήποτε ζητήσει την υποστήριξή μας στον δεύτερο γύρο, πάνω σε αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, εάν μας δώσετε μεγάλη δύναμη στις εκλογές δεν θα γίνει τζαμί. Εάν πάλι ψηφίσετε άλλους, θα γίνει. Αυτή είναι άλλωστε και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, η εντολή των πολιτών».
Τώρα λοιπόν που ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει απλά εκλεγεί αλλά είναι υφυπουργός και ο “σύντροφός” του στον ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης είναι αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον “αντιστάσεις”.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παίζεται ένα συγκεκριμένο πολιτικό παιχνίδι. Το οποίο ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν είδαν το φώς της δημοσιότητας διάφορα παραπολιτικά κείμενα σε εφημερίδες, τα οποία έκαναν ειρωνικό λόγο για την περίπτωση του τζαμιού: Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα: “Αν το δούμε και αυτό, μάλλον θα τα έχουμε δει όλα ή τέλος πάντων, σχεδόν όλα, σε αυτή τη ζωή.
Διότι, η ζωή είναι εντελώς απρόβλεπτη και κάνει κύκλους και γι’ αυτό δεν πρέπει να λες μεγάλα λόγια. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα από την ανέγερση Τεμένους στην Αθήνα. Το μοναδικό που λείπει είναι η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού του κ. Μάκη Βορίδη. Δηλαδή, αναμένεται να δούμε ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, με την υπογραφή του ΛΑΟΣ, που από τη δημιουργία του, στις αρχές του 2000, τόσο ο κ. Καρατζαφέρης όσο και όλα τα στελέχη του, είχαν ταχθεί ενάντια στη δημιουργία «Μιναρέδων», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, στην πρωτεύουσα.”
Φυσικά οι συγκεκριμένοι κύκλοι, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκεινται στην ΝΔ δεν είχαν σκοπό να μην χτιστεί το τζαμί, αλλά απλά το να φέρουν σε δύσκολη θέση τον ΛΑΟΣ. Γι' αυτό και η πλευρά Βορίδη, αντιμετώπισε χωρίς σχεδόν καμία αντίδραση το όλο ζήτημα. Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι ο Βορίδης δεν είχε υπογράψει, προκειμένου να αρχίσει το έργο, όπως ανέφεραν ότι θα γινόταν εκείνες τις ημέρες οι συγκεκριμένοι κύκλοι.
Δυστυχώς όμως το ζήτημα δεν σταμάτησε εκεί. Το επανέφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Αυτός κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση ψηφισμένου νόμου της βουλής για την κατασκευή λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στο Βοτανικό. Ο Δ. Παπαδημούλης επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, ρώτα την κυβέρνηση εάν έχει προκύψει ενδοκυβερνητική εμπλοκή στην προώθηση του θέματος καθώς συμφώνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί μόνο η υπογραφή του συναρμόδιου υπουργού μεταφορών κ. Βορίδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η υλοποίηση του ψηφισμένου νόμου αποτελεί υποχρέωση της χώρας και ζητά απ την κυβέρνηση να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης της ελληνικής πολιτείας.
Ποιά είναι τα “δημοσιεύματα” που επικαλέστηκε ο κ. Παπαδημούλης; Ένα δημοσίευμα της Καθημερινής την 8η Δεκεμβρίου. Μία εφημερίδα, η οποία υποτίθεται ότι κινείται στα πλαίσια της κεντροδεξιάς. Και είναι αυτή τελικά που πιέζει – στην πράξη – για την δημιουργία του τεμένους.
Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται περί πολιτικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων μέσα στην δεξιά “πολυκατοικία”. Τα οποία όμως τελικά αποδεικνύονται πολύ “επώδυνα” για την ελληνική κοινωνία. Είναι σαφές ότι πρόκειται για κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ωριμότητα και όχι με κραυγές, εάν τελικά αυτό που θέλουμε είναι το να μην κτιστεί το συγκεκριμένο τέμενος. Οι κραυγές εντυπωσιασμού, οι κατηγορίες και ούτω καθ' εξής καλό θα είναι να ακουστούν μετά. Και όχι πριν, διότι χρησιμοποιούνται από κάποιους για να ανακινείται το ζήτημα...
Δημήτρης Παπαγεωργίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου