Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε από τον Π.Ποροσένκο να "προστατέψει" τους Τάταρους της Κριμαίας από τους...Ρώσους!

ΟΡΓΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΑΧΑΙΡΙΑ" ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥ ΣΤΟΝ TURK STREAM

 
Απίστευτη πρόκληση από τον Ρ.Τ.Ερντογάν κατά της Μόσχας ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο για να "νομιμοποιήσει" τον Ουκρανό ολιγάρχη νυν πρόεδρο Π.Ποροσένκο, και να του ζητήσει την "προστασία" της ταταρικής τουρκικής μειονότητας της Κριμαίας από τους Ρώσους.
 
Είνια γνωστό ότι η Κριμαία έχει ανακτηθεί από την Ρωσία, συνεπώς ο Τούρκος πρόεδρος με θράσος "χιλίων πιθήκων" κατηγορεί τη Μόσχα ότι καταπιέζει τους Τατάρους. Σε αυτή την επίσκεψη σημαντικό ρόλο έπαιξε η Ουάσιγκτον η οποία και την απαίτησε από τον Τούρκο πρόεδρο.
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι πασίγνωστος για τον οπορτουνισμό, και δεν διστάζει να στρέφεται εναντίον των συμμάχων του ανα πάσα στιγμή, εάν κρίνει ότι αυτό τον συμφέρει. Μόλις προ μερικών ημερών "έδωσε" στεγνά τους Αμερικανούς ότι τους βοήθησαν να καταλάβουν την Β.Κύπρο το 1974 και τώρα επιζητούν την διάλυση της Τουρκίας! Η δήλωση έγινε κατά την διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της ASELSAN, και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αναλόγως και από την ελληνική πολιτική ηγεσία όταν αυτό χρειαστεί, απέναντι στους υποτιθέμενους Αμερικανούς "Συμμάχους".
 
Αμέσως μετά σκέφθηκε ότι είναι λογικό να "μαχαιρώσει" πισώπλατα τον βασικό του εταίρο στον Turk Stream την Ρωσία, πηγαίνοντας στο Κίεβο για την "προστασία" των Τατάρων από τους...Ρώσους.
 
Η επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία του Τούρκου πρόεδρου Ταΐπ Ερντογάν στο Κίεβο και οι επαφές του εκεί με την ουκρανική ηγεσία έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της Μόσχας, καθώς βλέπουν πως ο τουρκικός οπορτουνισμός προκαλεί ήδη μεγάλα ρήγματα στην τελευταία προσέγγιση Ρωσίας Τουρκίας με πολλαπλές συνέπειες.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε στις 21 Μαρτίου το Κίεβο όπου είχε επίσημες συνομιλίες με τον Ουκρανό συνάδελφο του Petro Porosenko, σχετικά με τις εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα της ουκρανικής κρίσης. Ο Τούρκος πρόεδρος συμμετείχε στην συνάντηση του Ανωτάτου Επιπέδου Συμβούλιου Στρατηγικής Συνεργασίας όπου συζητήθηκε και το θέμα την αντιμετώπιση του εμφυλίου και της «ανταρσίας» της ανατολικής Ουκρανίας.
 
Ο Ταΐπ Ερντογάν εκτός από τον Ουκρανό πρόεδρο συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ουκρανικής βουλής, Volodymyr Groisman, ενώ επισκέφτηκε και το πρωθυπουργικό μέγαρο όπου είχε συνάντηση και με τον Ουκρανό πρωθυπουργό γνωστό για τα φασιστικά του φρονήματα, Arseniy Yatsenyuk.
 
Η κίνηση αυτή του Τούρκου προέδρου που για άλλη μια φορά με κίνητρο τις νεοοθωμανικές του φιλοδοξίες να παίξει και στο θέμα της Ουκρανίας κάποιο σημαντικό ρόλο, έχουν ήδη εξοργίσει τους Ρώσους ο οποίοι ήταν ήδη χολωμένοι με την Άγκυρα εξ αιτίας της άδειας που έχει δώσει κατά παράβαση της συνθήκης του Μοντρέ, σύμφωνα με την Μόσχα, στα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να περνούν ανενόχλητα τον Βόσπορο και να διεξάγουν γυμνάσια στην Μαύρη Θάλασσα με την συμμέτοχη και της Τουρκίας.
 
Στη Ρωσία αναγκαστικά επέλεξαν το συνεταιρισμό με την Τουρκία λόγω των απίστευτα φιλοαμερικανικών και αντιελληνικών θέσεων των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων (που αδιαφορούσαν για τα ελληνικά συμφέροντα) και φυσικά αυτό πληρώνεται καθώς όπως λέει και το ρητό "έχεις Τούρκο φίλο κράτα και ένα ξύλο".
 
Οι Τούρκοι έχουν απύθμενο μίσος για την Ρωσία, περισσότερο απ΄ότι έχουν για την Ελλάδα. Στην κεντρική είσοδο της Σχολής Πολέμου στην Άγκυρα, υπάρχει μια παλιά επιγραφή που αναγράφει στα τούρκικα : «Türklerin en büyük düşman Rus bir Yunan iki», δηλαδή, «Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας»!
 
Για όλα αυτά αναμένονται εξελίξεις καθώς ήδη εκκρεμεί η υλοποίηση της σημαντικής συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό που θα μεταφέρει μέσω Τουρκίας και Ελλάδας το ρωσικό φυσικό αέριο την Δύση.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ταξίδεψε  στην Ουκρανία, προφανώς μετά από  πιέσεις της Ουάσιγκτον,  για να πάρει μια θετική θέση υπέρ του Κιέβου, αλλά ο σκοπός  του ήταν οι «Τατάροι».  Οι Τατάροι της Κριμαίας  είναι «αδέλφια», με τους Τούρκους κατά τον Κ.Ερντογάν.
 
Επίσης πρόσφερε δάνειο στο Κίεβο ύψους 50 εκατ δολαρίων ζητώντας παράλληλα να προστατευτούν τα δικαιώματα των Τατάρων στην Κριμαία. Φυσικά αυτό είνια εκ φύσεως αδύνατο καθώς η Κριμαία ανήκει στην Ρωσία. 
 
Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου  στο Κίεβο, και οι δηλώσεις του  αποτελούν πρόκληση για την Μόσχα και όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε να «συνεταιριστεί» την Τουρκία.
 
Ο ίδιος σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση  προέβη σε δηλώσεις πριν την επίσκεψή του στην Ουκρανία δηλώνοντας :
 
«Στην Ουκρανία ζουν οι αδελφοί μας, οι Τούρκοι Μεσχετίνοι και  οι Τατάροι της Κριμαίας. Κι αυτοί επηρεάζονται αρνητικά από την ένταση. Ως Τουρκία παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση των αδελφών μας αυτών. Δεν είναι δυνατό να αποδεχθούμε να βρίσκονται οι «Τατάροι αδελφοί μας υπό την πίεση των τοπικών αρχών».
 
Δηλαδή κατηγόρησε τους Ρώσους ότι καταπιέζουν τους Τατάρους Τούρκους! Σημειώνεται ότι πολλοί Τάταροι έχουν πολεμήσει και πολεμούν το πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία, και θεωρούνται το "μακρύ"χέρι της CIA στην Κριμαία.
 
Κατά την διάρκεια της αμερικανοκινούμενης εξέργεσης της πλατείας Μαϊντάν του Κιέβου, οι Τάταροι έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην εκδίωξη του νόμιμου Ουκρανού προέδρου Β.Γιανουκόβιτς. Αποκεφάλισαν αστυνομικό των Berkut και έκοψαν το χέρι σε άλλον έναν.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος αφού σημείωσε πως άκουσε προσεκτικά τις προσδοκίες των ουκρανικών αρχών , τους εξέφρασε και ο ίδιος   τις  δικές  του  απόψεις του για την υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η Τουρκία.  όσο για το ζήτημα του Πολέμου στην Ουκρανία , κατά την συνάντηση τους με τον Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρ  Ποροσένκο δήλωσε ;
 
«Έχω την πεποίθηση ότι η βιώσιμη λύση για την κρίση στην Ανατολική Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ειρηνευτικές μεθόδους. Ελπίζουμε να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός», κατάληξε ο ίδιος.
 
 
Αυτό χρήσιμο είναι να το βλέπουν  ειδικά οι Έλληνες πολιτικοί για να κατανοήσουν το «παιχνίδι» που παίζει η Άγκυρα, και στην δυτική Θράκη με την « πολιτιστική επίθεση» που διεξάγει ειδικά το τελευταίο διάστημα. Στήνουν «πανηγύρια» οι Τούρκοι στην περιοχή με κάθε ευκαιρία με σκοπό να ελέγξουν τους μουσουλμάνους της περιοχής.
 
Ένα άλλο ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι, το εάν θα στείλει στρατό η Τουρκία στην Βαλτική , σύμφωνα με τα νατοϊκά σχέδια. Πάντως θα θεωρηθεί πολύ τολμηρό κάτι τέτοιο ακόμα και από οπορτουνιστές πρώην νομάδες όπως οι Τούρκοι. Δεν έχουν επιδείξει ιστορικά ποτέ τέτοιο θάρρος οι Τούρκοι, και ειδικά απέναντι στους Ρώσους, με τους οποίους πολέμησαν στην ιστορίας τους δώδεκα φορές και έχασαν σε όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου