Εκατοντάδες Αλβανοί εισέβαλλαν σε μειονοτικό χωριό στη Β. Ήπειρο - Επιχείρησαν αλβανικά "Σεπτεμβριανά"

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Με μια νέα αλβανική πρόκληση ήρθε εχθές το βράδυ η Εθνική μειονότητα στην Β. Ήπειρο λίγο μετά το τέλος του επεισοδιακού αγώνα Σερβίας- Αλβανίας.
Αλβανοί, εισέβαλαν στο μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, δύο χιλιάδων κατοίκων περίπου προκαλώντας επεισόδια κατά των ομογενών κατοίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες κομβόι αυτοκινήτων με Αλβανούς που κρατούσαν σημαίες και λάβαρα, εισήλθε στο χωριό φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας φυσικά.
Οι εισβολείς δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, καταστρέφοντας αυτοκίνητα εκφοβίζοντας τους κατοίκους όπου εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο και μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν.
Σύμφωνα με το himara.gr ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών. Κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική επέλαση των Αλβανών.
Η αστυνομία έφτασε φυσικά καθυστερημένα στο χωριό, χωρίς να κάνει τίποτα ενώ ακόμη οι κάτοικοι προσπαθούν να ηρεμήσουν από το περιστατικό, που επανέφερε δραματικές μνήμες από το παρελθόν.
Έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και είναι αμφίβολο εάν υπάρξει, εξαιτίας των γνωστών φοβικών συνδρόμων.
Το κύμα του ανθελληνισμού στην Αλβανία  παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές και αυτό είναι μόνο ένα από0 τα πολλά περιστατικά που σημειώνονται στη Β. Ήπειρο. Οι Αλβανοί έχοντας το σύνδρομο της περικύκλωσης που τους είχε εμφυτέψει ο Χότζα, (Σερβία από τα ανατολικά και Ελλάδα από το νότο) δρουν ακόμη με αυτούς τους κανόνες και τίποτα δε δείχνει πως η κατάσταση θα βελτιωθεί. Αντίθετα όλες οι ενδείξεις μιλούν για το αντίθετο.
Το χειρότερο όμως είναι ότι τα ανθελληνικά αυτά αισθήματα υποδαυλίζονται και υιοθετούνται από την αλβανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου