Δεκαπέντε Ανεξάρτητοι Βουλευτες που θέλουν μερίδιο από την ..πίτα ζητουν σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και άμεση παραίτηση του γερμανοτσολιά Σαμαρά και του ΒενιζέλουΝέος μοχλός πίεσης για άμεση παραίτηση του γερμανοτσολιά  Σαμαρά και του Βενιζέλου και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαμε πριν από λίγο από την ομάδα των δεκαπέντε δήθεν Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών που θέλουν μερίδιο από την ..πίτα. .
Μετά τα βαρυσήμαντα στελέχη της ΝΔ που ζητούν αποχώρηση από την πρωθυπουργία του Σαμαρά και δημιουργία κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, το ίδιο ζητά και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Επεκτείνει μάλιστα τον κατάλογο των "ανεπιθύμητων" και στον Βενιζέλο, καθώς και αυτός και ο Σαμαράς ανήκουν στο "παλιό" πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή…. αλλά αυτοί δεν ξέρουν τίποτα για τον… φόνο.
Όλοι συμφωνούν πως δεν πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν οι Σαμαράς και  Βενιζέλος ενώ για τον  Τσίπρα υπάρχουν κάποιοι που σημειώνουν πως «θα μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν έχει δοκιμαστεί».
Την ώρα που τα κομματικά επιτελεία έχουν βγάλει τα μολύβια προκειμένου να καταγράψουν όλους τους πιθανούς συσχετισμούς δυνάμεων ενόψει της στημένης δήθεν  κρίσιμης μάχης για την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και την επικείμενη για την εκλογή γλαστρο-Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχεται η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών να δώσει οριστικό τέλος στις ελπίδες του Σαμαρά να εκλέξει Πρόεδρο συγκεντρώνοντας με κάποιο "μαγικό" τρόπο τους απαιτούμενους 180 βουλευτές αφού δεν παίρνουν μερίδιο από  το..πακέτο. .
Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της ομάδας που προέρχονται τόσο από την ανύπαρκτη κεντροδεξιά όσο και από την κατ΄ ευφημισμό κεντροαριστερά ετοιμάζουν κείμενο – μανιφέστο με το οποίο θα υποστηρίζουν την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής και την σύνταξη «εθνικού – πατριωτικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας το οποίο πρέπει να υλοποιήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα σχηματιστεί από την παρούσα Βουλή.
Την συγκεκριμένη άποψη – με επιμέρους διαφοροποιήσεις -  που αναπτύχθηκε κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΚΟ  φαίνεται να υποστηρίζει η πλειοψηφία των δεκαπέντε ανεξάρτητων βολευτών που ψάχνουν τα...φράγκα μεταξύ των οποίων οι Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα κ.α.
Θα θέσουν το ζήτημα και την πρότασή τους για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας στην παρούσα Βουλή όπως διαρρέουν. Οι επιμέρους διαφοροποιήσεις που προς ώρας ξεπερνιούνται έχουν να κάνουν με την σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Όλοι σχεδόν συμφωνούν πως δεν πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν οι Σαμαράς και  Βενιζέλος ενώ για τον Τσίπρα υπάρχουν κάποιοι που σημειώνουν πως «θα μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν έχει δοκιμαστεί». Άλλωστε δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση και τις νωπές πρόσφατες Ευρωεκλογές είναι πρώτο κόμμα.
Κάποιο από τον κεντροαριστερό χώρο εξέφρασαν την ενόχλησή τους ότι η πρόταση αυτή θα φαίνεται σαν να ταυτίζεται με αυτή των Δεξιών Α.Τζιτζικώστα, και Γ.Βλάχου, αλλά μάλλον περισσότερο για το πολιτικό "θεαθήναι"  συνέβη αυτό.
Επί της ουσίας αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να βρει τους περίπου δέκα βουλευτές που χρειαζόταν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και σε αυτούς που θεωρούσε ότι μπορεί να τους υπολογίζει θα πρέπει να σκέφτεται ότι θα έχει αρκετούς λιγότερους.
Σημειώνεται ότι ο Νικολόπουλος εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ με τον όρο ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε και στους ανεξάρτητους δέκα βουλευτές (προστέθηκε χτες και η Ραχήλ Μακρή) πλην ορισμένων πρώην νεοδημοκρατών, για να υπερψηφιστεί η οποιαδήποτε πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άρα οδεύουμε ταχύτατα προς εκλογές το αργότερο τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου