Συνεχίζεται ο εξευτελισμός του ελληνικού κράτους από μία χούφτα Αλβανών κακοποιών και ίσως παραστρατιωτικών

albania drapetes
Όταν τρείς μήνες πριν, στις 23 Μαρτίου, μία ομάδα Αλβανών κρατουμένων απέδρασε από τις φυλακές Τρικάλων κανείς δεν φανταζόταν την συνέχεια των γεγονότων. Μία σειρά από δολοφονίες, ληστείες και πάντα αποτυχημένες καταδιώξεις συνέθεσαν την ιστορία του τριμήνου που ακολούθησε.
Μετά την φρικιαστική δολοφονία του αστυνομικού χτες το πρωί ακολούθησε και άλλη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της ομάδας των κακοποιών και της ΕΛΑΣ, χωρίς αυτή την φορά να υπάρχουν θύματα σε καμία από τις δύο πλευρές.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα στην περιοχή Ευπάλιον, στην ορεινή Ναυπακτία. Σύμφωνα με όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας οι κακοποιοί μπήκαν σε ένα σπίτι στο χωριό Φιλοθέη από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και δίχως να τους αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του έκλεψαν τα κλειδιά του αγροτικού του αυτοκινήτου, ενός λευκού Mitsubishi, έβαλαν μπρος και έφυγαν.
Εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου άκουσε τη μηχανή, βγήκε έξω και είδε τους δραπέτες να διαφεύγουν. Ειδοποίησε αμέσως της αστυνομία και δόθηκε σήμα σε όλα τα μπλόκα που είχαν στηθεί. Λίγη ώρα αργότερα οι κακοποιοί έπεσαν στο μπλόκο στο οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί με δύο τζιπάκια της ομάδας ΟΠΚΕ ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και ελεύθερος σκοπευτής. Οι αστυνομικοί έριξαν τον προβολέα στο κλεμμένο αυτοκίνητο και είδαν δύο άτομα στην καμπίνα του οχήματος και τουλάχιστον δύο στην καρότσα. Τότε οι κακοποιοί κατέβηκαν από το αγροτικό με τα καλάσνικοφ στα χέρια. Αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και τότε οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, μπήκαν στο αυτοκίνητο, έκαναν αναστροφή και έφυγαν από το σημείο.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη “τακτική νίκη” των κακοποιών κατά της ελληνικής αστυνομίας, όσο και εάν κάποια μήντια θέλουν να το παρουσιάσουν αλλιώς. Ο οποιοσδήποτε έχει πάει στρατό γνωρίζει ότι η επιτυχημένη απαγκίστρωση από τις εχθρικές δυνάμεις αποτελεί αν όχι την πιο δύσκολη μία από τις πιο δύσκολες στην εκτέλεση επιχειρήσεις. Και αυτό οι Αλβανοί κακοποιοί το κατάφεραν με τόσο άνεση. Δεν ξέρουμε εάν ήταν στην δικαιοδοσία των εκεί αστυνομικών το να επιλέξουν αν θα τους αφήσουν να φύγουν ή εάν είχαν οδηγίες από πιο ψηλά. Ό,τι και να συνέβη η ουσία είναι ότι οι κακοποιοί τα κατάφεραν ακόμη μία φορά, ακόμη και εάν οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον κλοιό να έχει σφίξει ασφυκτικά γύρω τους.
Και τώρα δειλά δειλά άρχισαν πάλι κάποιοι να μιλούν για “στρατιωτική εκπαίδευση” των Αλβανών. Κάτι που πλέον είναι ολοφάνερο. Όπως γράφαμε σε αυτή την εφημερίδα προχθές: “Κάποιοι όμως κάνουν μερικά παραπάνω σενάρια, σχετικά με το πώς καταφέρνουν οι δραπέτες αυτοί να ξεφεύγουν συνεχώς. Σύμφωνα με αυτά, οι συγκεκριμένοι δραπέτες απολαμβάνουν της προστασίας ενός “δικτύου” αλβανών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα πλαίσια ανθελληνικών οργανώσεων, με τελικό στόχο την δημιουργία ενός “αντάρτικου”. Και στα πρόσωπα των δραπετών έχουν βρεί “ήρωες”.
Τους οποίους έχουν πλαισιώσει και άλλοι Αλβανοί, οι οποίοι ίσως δεν ανήκουν στο κοινό ποινικό δίκαιο αλλά είναι άτομα που έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση και ίσως μάλιστα είναι βετεράνοι της “εξέγερσης” των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο. Και όπως είναι φυσικό, χάρις σε αυτές τις διασυνδέσεις οι δραπέτες όχι μόνο απολαμβάνουν προστασίας επιπέδου VIPS, αλλά και έχουν πρόσβαση σε ό,τι είδους “αγαθά” επιθυμούν, από αυτοκίνητα μέχρι τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιούν. Η δε όλη εκτέλεση της απόδρασης από τις φυλακές των Τρικάλων, με ομάδες επίθεσης μέσα και έξω από τις φυλακές τείνουν στο να επιβεβαιώνουν αυτά τα σενάρια.
Και η χτεσινή τους επιτυχημένη απαγκίστρωση επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά αυτές τις πληροφορίες. Γιατί και ο πλέον χαζός γνωρίζει ότι για να κάνεις μία τέτοια κίνηση, σημαίνει ότι έχεις και κάποια άλλη ομάδα, η οποία φροντίζει να καλύπτει τις κινήσεις σου και θα επέμβει εάν επιχειρήσουν να σε ακολουθήσουν. Και κατά πάσα πιθανότητα ήταν  αυτή η γνώση που έκανε τις αστυνομικές αρχές να μην επιχειρήσουν να καταδιώξουν τους θρασύτατους εγκληματίες.
Κάποιοι είχαν εξαρχής υποψιαστεί το τι έμελλε να ακολουθήσει από τον ίδιο τον τρόπο της απόδρασης. Οι αιχμαλωσίες αστυνομικών που ακολούθησαν, οι ληστείες σε τράπεζες αλλά και τελικά οι δολοφονίες τόσο ενός αστυνομικού όσο και μίας κοπέλας που βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Θυμίζουμε ότι τότε, στην απόδρασή τους  είχαν εξοπλιστεί με τα όπλα που προορίζονταν για την απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού. Τότε, από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί.
Τώρα έστειλαν τα ΕΚΑΜ
Πλέον πάντως και μετά την δολοφονία του αστυνομικού, στην “μάχη” για την σύλληψη των δραπετών και το σταμάτημα της εγκληματικής τους δράσεις έχουν μπεί οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, τα ΕΚΑΜ, συνεπικουρούμενα από ελικόπτερα τις αστυνομίας. Έχει στηθεί ένα κινηματογραφικού τύπου ανθρωποκυνηγητό.
Όσο οι ώρες όμως περνούν και ακόμη και εάν τελικά πιαστούν – νεκροί ή ζωντανοί – οι αλβανοί δραπέτες θα έχουν παίξει τον ρόλο που έπρεπε να παίξουν. Δημιούργησαν μία επιτυχία ένα “μονοπάτι” για οιονδήποτε θέλει να εξευτελίσει το ελληνικό κράτος, χρησιμοποιώντας ωμή βία.  Και εάν άλλοι Αλβανοί κακοποιοί θεωρούνται “εθνικοί ήρωες” στην χώρα τους, επειδή αντιστέκονται στο “βάναυσο ελληνικό κράτος” φανταστείτε τι έχει να γίνει με τους συγκεκριμένους εάν θεωρηθούν “μάρτυρες”.
Ενδεχόμενα που δεν ξέρουμε εάν υπάρχει κάποιος στο ελληνικό κράτος να τα λαμβάνει υπόψη του.
Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των Αλβανών στην Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού. Και όταν γνωρίζουμε ότι ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός που έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ ψάχνει αφορμές για να εκδηλωθεί. Θα πεί κανείς, τι να τους κάνουμε; Να τους αφήσουμε να φύγουν για να μην γίνουν “ήρωες και θύματα”; Φυσικά όχι.
Κανονικά δεν έπρεπε να επιτραπεί να φτάσει η κατάσταση μέχρι εδώ. Οι κύριοι αυτοί δρούσαν με χαρακτηριστική άνεση, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα. Εξευτελίζοντας στην ουσία την ΕΛΑΣ. Από εδώ και πέρα έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του κακού και του χειρότερου. Όταν θα έπρεπε να τους έχουν πιάσει δεν το έκαναν. Δεν έστειλαν τότε τα ΕΚΑΜ. Τα στέλνουν τώρα. Τώρα ίσως είναι πολύ αργά!

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ανίκανοι…

ARXHGOI 3
Μας κυβερνούν ανίκανοι δεξιοί και ανίκανοι αριστεροί. Τελεία και παύλα.


Όσοι δεν έχουν πειστεί, καιρός είναι να πειστούν. Για να τελειώνουμε κάποια στιγμή με όλους αυτούς. Είδαμε λοιπόν τον Φώτη Κουβέλη της ρεπούσειας «υπεύθυνης αριστεράς», που κρύβει επιμελώς το σφυροδρέπανο κάτω από το πέτο, να παλαντζάρει και να αλλάζει απόφαση για το θέμα της «αμαρτωλής» κατά τον πρωθυπουργό, προκαλώντας κυβερνητική κρίση. Προτάσσουν λοιπόν στην Αγίου Κωνσταντίνου την «αριστερή» τους ταυτότητα. Και θέλανε στη ΝΔ με αυτούς, που μπλοκάρουν την απόλυση των επίορκων, να κάνουν χωριό. Αυτά δεν γίνονται.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την έβγαλε αυτή τη φορά καθαρή. Και εκλογές δεν έγιναν για να της χρεωθεί και το ΠΑΣΟΚ να καταστραφεί και αναβαθμίζεται, λόγω απομάκρυνσης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Και εμφανίστηκε σαν «υπεύθυνος πολιτικός», γεφυροποιός, διαιτητής και ρυθμιστής. Τα παραπάνω αν δεν λάβουμε υπόψη ότι το κόμμα του είναι ό,τι πιο σάπιο ακόμα επιζεί στην πολιτική πιάτσα. Και μόνο και μόνο ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην κυβέρνηση, λέει πολλά για το πολιτικό μας ποιόν. Και θα βάλει πλέον και άλλους υπουργούς στο κυβερνητικό σχήμα. Μίλησε κανείς για πισωγύρισμα; 
Τώρα: ο άνθρωπος της τρόικας, ο Αντώνης Σαμαράς σώθηκε στην κυριολεξία στο παρά πέντε. Είχε κάνει πολύ, πάρα πολύ πίσω και είχε δεχθεί να προχωρήσει στην άμεση επαναπρόσληψη 2000 ατόμων από τους απολυμένους της ΕΡΤ. Ο σαματάς που προκάλεσε η ΔΗΜΑΡ, μπορεί και να μπλόκαρε αυτή την εξέλιξη. Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ σκοπεύει να το πάει μέχρι το τέλος. Τη βάψαμε! Μέτρα, μέτρα, μέτρα, «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή απολύσεις, απολύσεις, απολύσεις. Όσο για τους υπουργούς της ΝΔ, βγήκαν έξω χαμογελαστοί και ανακουφισμένοι: δεν θα γίνουν εκλογές. Και ο λαός παρακολουθεί το θέατρο του παραλόγου...
Το ανέκδοτο-απειλή: ο Αβραμόπουλος βγήκε από το Μαξίμου και δήλωσε: συνεχίζουμε στο δρόμο της ευθύνης. Το επαναλαμβάνω: τη βάψαμε!

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ


Η δουλοπρεπής-προδοτική-μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά υλοποίησε άμεσα τη δέσμευσή της προς τον επικυρίαρχο Ερντογάν και ανακοίνωσε την αντισυνταγματική ανέγερση τεμένους (τζαμιού) στο κέντρο της Αθήνας (Βοτανικός), προκειμένου τάχατες, να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας όλα τα στίφη των Μουσουλμάνων που συνέρρευσαν χωρίς την συγκατάθεσή μας, τα τελευταία 30 χρόνια στην πατρίδα μας.
Αυτή η απόφαση των προδοτών, θα έχει ως επακόλουθο να πληγούν επιπλέον, τα χρηστά ήθη της κοινωνίας μας και θα οδηγήσει στην αποδόμηση του Ελληνικού Έθνους. Γιατί έτσι, προσβάλλεται η Ορθοδοξία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα και τα δυο μαζί ζουν και αναπνέουν από τον πατριωτισμό των Ελλήνων. «Διότι όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», δηλαδή «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία». Επιπρόσθετα, είναι σίγουρο πως αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταραχές, διότι η κοινωνία των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί το «κάλεσμα» του ιμάμη, όπου θα καλεί αρκετές φορές την ημέρα τους Μουσουλμάνους για τη δημόσια προσευχή τους.

Αυτούς τους άθλιους μοιρολάτρες και οσφυοκάμπτες της τρικομματικής κυβέρνησης, που υλοποιούν άλλη μια προδοτική δέσμευση προς τους επικυρίαρχους του Ελληνικού Έθνους, δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει μήτρα Ελληνική. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα η οποία γέννησε τις Σπαρτιάτισσες μάνες, οι οποίες παραδίδοντας την ασπίδα στα παιδιά τους, τα παρότρυναν «ή ταν ή επί τας». Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τις Σουλιώτισσες γυναίκες, οι οποίες σέρνοντας το χορό έπεσαν στο Ζάλογγο, προκειμένου να μην υποταχτούν στον κατακτητή.  Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τους Κολοκοτρωναίους, τους Καραϊσκάκηδες, τους Μποτσαραίους, τους Φεραίους που βροντοφώναξαν «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Αυτή η απόφαση του «πατριώτη» Σαμαρά, είναι η συνέχεια πολιτικών αποφάσεων όλων των αντίχριστων και αντεθνικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, οι οποίες αργά αλλά σταθερά προσπάθησαν για την πλήρη αποδόμηση των Ιερών και Οσίων του Έθνους μας. Αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα είναι οι εγχώριοι υπάλληλοι-εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της πιο χυδαίας μορφής παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο οικονομικά αλλά και από ηθικές αξίες, αρετές, ελπίδα και οράματα για το λαό. Αυτές, οι αντίχριστες και αντεθνικές πολιτικές τους εκφράστηκαν πολλές φορές κατά το παρελθόν.
Τότε, που αποκαλούσαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο αγύρτη. Τότε, που δήλωναν παρών στο άτυπο δημοψήφισμα για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες και στη συνέχεια πρόδωσαν αυτή τη θέση τους. Τότε, που δήλωναν πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία»! Θυμάται, άραγε, αυτός ο λαός, ποιοι πολιτικοί και σε ποιους πολιτικούς χώρους, κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, αλλά δεν αγωνίστηκαν ποτέ για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών ή των προσφύγων της Ελληνικής μας Κύπρου;
Θυμάται, ποιοι προσπάθησαν μέσω των σχολικών βιβλίων να ονομάσουν τη Μικρασιατική καταστροφή, ως συνωστισμό ανθρώπων στην παραλία της Σμύρνης; Θυμάται, εκείνους που προσπαθούν ντε και καλά να μας μάθουν Τούρκικα μέσω των τούρκικων σήριαλ, αλά Σουλεϊμάν ή μέσω νόμων εκμάθησης των τούρκικων στα σχολεία της Θράκης μας; Θυμάται αυτούς που χλεύασαν, προπηλάκισαν και εκδίωξαν από το σχολείο του Μεγάλου Δέρειου την ηρωίδα δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου; Θυμάται, θυμάται…

Ωστόσο, απώτερος στόχος του σατανικού σχεδίου, αυτών των θεματοφυλάκων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκόσμιας διακυβέρνησης του πλανήτη, είναι να ξεριζώσουν την πίστη για την Ορθοδοξία, από τις καρδιές των Ελλήνων. Ο μεγάλος εχθρός τους, ήταν και είναι ο Σταυρός της Πίστεώς μας. Γι΄ αυτό, παλαιότερα, αφαίρεσαν το Σταυρό από το κοντάρι της σημαίας. Από τότε, στα δημόσια κτίρια, υπουργεία κτλ, η γαλανόλευκη κυματίζει πάνω σε κολοβό κοντάρι. Σταυρός πουθενά! Παλαιότερα, τέτοιες «προοδευτικές» φωνές (Σηφουνάκης) απεργάστηκαν την αφαίρεση του Σταυρού και από το επάνω αριστερό άκρο της σημαίας μας!
Σήμερα, αυτά τα υποταγμένα ανδρείκελα της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, προσπαθούν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Έτσι, στην πρόσφατη παρέλαση της απελευθερωτικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας μας, διακρίναμε το Ιερό Σύμβολο των αγώνων του Έθνους μας, να εμφανίζεται ως κακόγουστη καρικατούρα, μόνο με μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές και πουθενά δεν υπήρχε το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος του.
 
Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε πως από το 1922 και μέχρι το 1978 η Ελληνική Σημαία μας ήταν η επονομαζόμενη σημαία της ξηράς και έφερε στη μέση από άκρων σε άκρων ένα μεγάλο άσπρο Σταυρό και με καμάρι ο Ελληνικός λαός τραγουδούσε: «Της πατρίδας μου η Σημαία, έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα κάτασπρο Σταυρό. Κυματίζει με καμάρι δεν φοβάται τον εχθρό, σαν τη θάλασσα είναι γαλάζιο και λευκή σαν τον αφρό». Δυστυχώς, όμως, η πρώτη χειρουργική επέμβαση κατά του Ιερού μας Συμβόλου έγινε με το Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄), από την κυβέρνηση του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου καθιέρωσε ως επίσημη σημαία του Έθνους μας την σημαία του πολεμικού ναυτικού. Αυτό το επιχείρημα ήταν το τυρί στη φάκα και όπου ποντικός, ο Ελληνικός λαός, ο οποίος αδιαμαρτύρητα δέχτηκε την παραποίηση του Εθνικού του Συμβόλου. Έτσι, ο ενοχλητικός για τους παγκοσμιοποιητές Σταυρός, περιορίστηκε στο πάνω αριστερό άκρο της Σημαίας μας.   

Συνεπώς, Συνέλληνες, ο παγκόσμιος σιωνισμός, γνωρίζει πως η μεγαλύτερη αντίσταση για την επιβολή των Αντιχριστιανικών τους σχεδίων, είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα. Έτσι, κατά πρώτον, δηλητηρίασε την κοινωνία μας με την είσοδο των εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν αλώσει την εργασία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις γειτονιές μας, δημιουργώντας τους τώρα και επίσημους θρησκευτικούς χώρους, και κατά δεύτερον, η υλοποίηση της παντελούς αφαίρεσης του Σταυρού από τη Σημαία μας, θα είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου τους πριν την επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Έτσι, όταν οι αντιστάσεις θα έχουν μειωθεί, θα μπορέσουν να αφαιρέσουν πολύ πιο εύκολα τον «ενοχλητικό» Σταυρό και από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Μάλτα, χώρες δηλαδή με λιγότερο ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα. Όμως, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα παραπάνω από τους θεματοφύλακες της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης, απαιτήθηκε ο ωχαδερφισμός μας και ο ραγιαδισμός μας. Θα ξυπνήσουμε επιτέλους, για να ξαναζωντανέψει μέσα μας η αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία, τις διαχρονικές αξίες που θωράκισαν τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας;

Περί ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ) και οργάνωσης του Ελληνισμού Διασποράς

Με αφορμή την συνεδρίαση στην Αθήνα -20 Ιουνίου '13- της ''οργανωτικής Επιτροπής γιά ένα νέο ΣΑΕ''


Tο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει τον Ελληνισμό της Διασποράς. Οι Ομογενείς, ορθά, κατάλαβαν από την αρχή (τον χρόνο 1995, όταν ιδρύθηκε) ότι, ήταν περισσότερο ένα ''όργανο'' της κάθε ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του οποίου, εσφαλμένα, νόμιζε ότι θα ''ελέγξει'' και θα ''κατευθύνει'' την Ομογένεια. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από την διαπίστωση ότι δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% της Ομογένειας. Και αντί η απελπιστικά μικρή αποδοχή του να προβληματίσει και στην πορεία να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, δραστικές αλλαγές, φτάνουμε σήμερα στο σημείο, 18 χρόνια μετά την ίδρυσή του ΣΑΕ, να επαναλαμβάνονται τα ίδια και χειρότερα τραγικά λάθη.
Υποτίθεται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ότι αυτές τις ημέρες, τέλη Ιουνίου 2013, θα γινόταν η παγκόσμια συνέλευση του ''νέου ΣΑΕ'' στην Θεσσαλονίκη, αφού, υποτίθεται- σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες- θα είχε ήδη ψηφιστεί στην Βουλή το νομοσχέδιο, θα είχαν ήδη γίνει οι περιφερειακές συνελεύσεις κλπ. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα από ότι εξαγγέλθηκε. Και σήμερα μιλάμε πάλι για το νομοσχέδιο, που αν και δόθηκε για διαβούλευση τέλη του 2012 και αρχές 2013 θα ήταν ήδη κατατεθειμένο στην Βουλή γιά ψήφιση, το ξανασυζητάμε τώρα, έτσι γιά να έχουμε κάτι να ασχολιόμαστε, αφού δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με την ουσία. Μετά, μην αναρωτιέστε γιατί η Ομογένεια δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη καμία εξαγγελία, καμία υπόσχεση της κάθε αναξιόπιστης ελληνικής κυβέρνησης και μην αναρωτιέστε γιατί,
o Ελληνισμός Διασποράς, δεν θέλει ούτε να ακούσει γιά ΣΑΕ, που αποδείχτηκε πέραν κάθε αμφιβολίας, μία απάτη.

Στα χρόνια λειτουργίας του ΣΑΕ, οι διαπιστώσεις είναι τραγικές:
- Δεν υπήρξε καμία επαφή του προεδρείου του με την βάση, δηλαδή τους Ομογενείς. Μετά κάθε εκλογή στην Θεσσαλονίκη, το προεδρείο ''εξαφανιζόταν'', δεν είχε ουδεμία επαφή με την Ομογένεια και απλά έκανε, ανούσιες ανακοινώσεις, κενές περιεχόμενου εξαγγελίες, προσωπικές δημόσιες σχέσεις, ενώ παράλληλα διατηρούσε ανά τις περιφέρειες γραφεία, που δεν είχαν καμία σχέση με την Ομογένεια, ούτε ήταν χρήσιμα σε αυτήν, γιά τα οποία πλήρωνε ο ελληνικός λαός (ενοίκια, προσωπικό κλπ). Ακόμα και οι νεολαίες του ΣΑΕ ανά τις περιφέρειες, ήταν λίγα παιδιά ημετέρων, φίλων και γνωστών, που απολάμβαναν ταξίδια και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, χωρίς ουσία, με χρήμα του 'Ελληνα φορολογούμενου. Τα αποτελέσμτα γνωστά: Δεν έγινε κάτι καλό, ουσιαστικά δεν υπήρξαν νεολαίες. Τα προεδρεία του ΣΑΕ, ειδικά την τελευταία οκταετία, ουδέποτε έκαναν πράξη οτιδήποτε ανάγγειλαν, ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με την Ομογένεια.
- Οι αντιπρόσωποι των ομογενειακών Οργανώσεων στις συνελεύσεις του ΣΑΕ, παγκόσμιες (Θεσσαλονίκη) ή περιφερειακές, ουδέποτε ενημέρωσαν την βάση, δηλ. τους συλλόγους, τους Ομογενείς, ούτε ζήτησαν την γνώμη της γιά το τι θα προτείνουν, τι θα ψηφίσουν και γιατί. Απλά χρησιμοποιήθηκαν ως ''ημέτεροι'' ψηφοφόροι, ενεργώντας ατομικά, με αντάλλαγμα ένα δωρεάν ταξίδι, με όλα πληρωμένα από τον ελληνικό λαό.
- Υπήρξαν σκάνδαλα με τα οικονομικά, δηλαδή χρήματα του ελληνικού λαού, γιά ταξίδια, συνεδριάσεις και λοιπές εκδηλώσεις του προεδρείου του ΣΑΕ, με τα οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ το ελληνικό Δημόσιο, όπως θα έπρεπε να γίνει σε μιά αποκαλούμενη δημοκρατική χώρα, που σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων και προασπίζει το δημόσιο συμφέρον.
- Διαχρονικά η μόνιμη Επιτροπή της Βουλής γιά τους Απόδημους, δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά μαζί τους. Μόνο χρησιμοποιήθηκαν αυτοί ως πρόσχημα, γιά τα πολλαπλά πολυμελή ''τουριστικά ταξίδια''  των μελών της, ανά την υφήλιο.
- Υπάρχουν γεγονότα και μαρτυρίες γιά μεγάλη σπατάλη και ''αρπαχτές'' στο όνομα του ΣΑΕ. Καμία κυβέρνηση και κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε. Μας έλεγαν ότι ''ορκωτοί λογιστές'' πιστοποιούσαν την σωστή διανομή χρήματος. Μα ένας λογιστής απλά πιστοποιεί τα στοιχεία που του δίνονται γιά έλεγχο, όχι που, γιατί και πως τα χρήματα αυτά διατέθηκαν και σπαταλήθηκαν. Υπάρχουν αξιόπιστες καταγγελίες ακόμα και γιά κονδύλια, που δόθηκαν από την ΓΓΑΕ, γιά τα ενοίκια κομματικών γραφείων στην Ευρώπη.
- Η κάθε ελληνική κυβέρνηση έκανε το μεγάλο σφάλμα να νομίζει ότι, διαλύοντας τις ομογενεικές Οργανώσεις γιά χάρη του ΣΑΕ και του οικουμενικού Πατριαρχείου, με οικονομικές χορηγίες σε Οργανώσεις, θα έλεγχε τον απόδημο Ελληνισμό. Πολιτική ολέθρια και εθνικά καταστροφική, βασικά εγκληματική, όπως χωρίς αμφιβολία αποδείχτηκε στην πορεία. Μιλάμε δηλαδή γιά ουσιαστικά ανεύθυνη, τυχοδιωκτική ανάμιξη του πολιτικού και κομματικού κόσμου της Ελλάδας στα της Ομογένειας, με τις γνωστές καταστροφικές, διαλυτικές συνέπειες.
- Το ΣΑΕ δεν υφίσταται έστω ως πρόσωπο νομικό στην Ελλάδα, αν και συμβαίνει το παράδοξο να αναφέρεται και στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Ακόμα και τα κονδύλια σε αυτό, δίνονταν μέσω άλλης κυβερνητικής Οργάνωσης, γεγονός που μπορεί να επιφέρει και μεγάλες νομικές συνέπειες, σε άλλες χώρες, όπου η νομοθεσία γιά μη κερδοσκοπικές εταιρίες και χρηματισμό τους από ξένες κυβερνήσεις, είναι αυστηρές, αφού μιά τέτοια πράξη θεωρείται παράνομη.
- Ενδεικτικό παράδειγμα: Στην τελευταία περιφερειακή συνέλευση του ΣΑΕ ΗΠΑ, στο Σικάγο, όταν ειπώθηκε στον τότε γενικό διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού ότι το ΣΑΕ πράττει παράνομα και δεν έχει την νομιμότητα να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, επειδή χρηματοδοτείται από ξένη κυβέρνηση, η απάντησή του αφοπλιστικά ανεύθυνη, και άσχετη, ήταν: ''Αφού οι οργανώσεις-μέλη του ΣΑΕ είναι νόμιμες, άρα και το ΣΑΕ είναι νόμιμο''.
- Το 1/4 των αντιπροσώπων στις παγκόσμιες συνελεύσεις-παρωδίες του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη και στις περιφερειακές ανά τις Ηπείρους, ήταν αποδεδειγμένα από Οργανώσεις-''μαϊμούδες'', δηλαδή, κομματικά ''ημέτεροι'' ή φίλοι-ψηφοφόροι του κάθε περιφερειάρχη.
- Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας χρησιμοποίησε το ΣΑΕ βασικά, ως αφορμή γιά πολλαπλά και πολυέξοδα ταξίδια βουλευτών ανά την υφήλιο, που πλήρωνε ο 'Ελληνας φορολογούμενος. Η Ομογένεια έβλεπε με απογοήτευση, τόσα χρόνια, πολυμελείς διακομματικές αποστολές, πολύ συχνά, να επισκέπτονται γιά μία εβδομάδα π.χ. της ΗΠΑ, ακόμα και γιά μικροσυνέδρια ομογενειακών Οργανώσεων. Αυτό το απαράδεκτο γεγονός ανευθυνότητας και σπατάλης, έδιωξε και τους ελάχιστους Ομογενείς, που είχαν έστω την ελπίδα ότι ίσως το ΣΑΕ να κάνει κάτι γιά την Ομογένεια. Παράλληλα, οι χορηγίες μέσω προξενείων σε ομογενειακές Οργανώσεις, στόχο είχαν -όπως αποδείχτηκε- την ''εξαγορά'' της ανοχής τους γιά τα αίσχη και της σιωπής τους γιά τα εθνικά ζητήματα. Και αυτό αποδείχτηκε επίσης, από το γεγονός ότι σήμερα, με την Ελλάδα τσακισμένη οικονομικά, να μην κάνει τίποτα γι' αυτήν και τον λαό της ο απόδημος Ελληνισμός. 'Οχι γιατί δεν θέλει, αλλά επειδή θυμάται, γιά παράδειγμα, ότι τα χρήματά του γιά τους πυρόπληκτους 2007 (Ηλεία και αλλού), στο ειδικό ''Ταμείο'', δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους και φαγώθηκαν ή σπαταλήθηκαν γιά άλλους σκοπούς. Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που τα χρήματα της Ομογένειας ''εξαφανίστηκαν'' από επιτήδειους κυβερνητικούς και μη, στην Ελλάδα.
- Υπάρχουν μαρτυρίες και είναι ''κοινό μυστικό'', ειδικά στην Ομογένεια ΗΠΑ, γιά ''μίζες'' σε 'Ελληνες πολιτικούς και υφυπουργούς αρμόδιους γιά τον απόδημο Ελληνισμό, αξιωματούχους της ΓΓΑΕ κ.ά. από τα κονδύλια γιά το ΣΑΕ, προς τις περιφέρειές του. Παρά τις καταγγελίες, καμία ελληνική κυβέρνηση και κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Χώρια οι -αδήλωτες- ''αρπαχτές'' πολιτικών στα ταξίδια τους, ανά τις παροικίες και οι -αδήλωτες- οικονομικές βοήθειες σε ελληνικά κόμματα από Ομογενείς.
- Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), υπάρχει μόνο τυπικά γιά δεκαετίες. Γιά την Ομογένεια είναι εντυπωσιακά ανύπαρκτη, δηλαδή ουσιαστικά άχρηστη. Τυπικά θεωρείται ''θεσμικός φορέας'' με βασική αποστολή της την διαχρονική διανομή κονδυλίων σε ''ημέτερους''. Με την ΓΓΑΕ και την σπατάλη δημόσιου χρήματος μέσω αυτής, έπρεπε ήδη να είχε ασχοληθεί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, χρόνια πριν. Ακόμα και σήμερα, η ΓΓΑΕ χρησιμοποιείται γιά να πληρώνει και υπερωρίες σε αποσπασμένους υπαλλήλους της σε κόμματα, όπως διαπιστώνει κανείς μέσω ''Διαύγειας''. Οι διαχρονικές σπατάλες της ΓΓΑΕ γιά ''τακτοποίηση ημετέρων'', γίνονται στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού, γεγονός προσβλητικό γιά την Ομογένεια, η οποία, επειδή δεν έχει σχέση με την ατιμωρησία-ασυδοσία στην Ελλάδα και συνηθισμένη στις χώρες που ζει από ισονομία και Δικαιοσύνη, απαιτεί να ασχοληθεί εισαγγελέας με τα οικονομικά πεπραγμένα της ΓΓΑΕ, τις χορηγίες και λοιπές δραστηριότητες σχετικές με ΣΑΕ και απόδημο Ελληνισμό.
- Εκτιμάται ότι, περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν από τον ελληνικό λαό, γιά το ΣΑΕ, χορηγίες σε ομογενειακές Οργανώσεις και ταξίδια Ελλήνων βουλευτών και αξιωματούχων, στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού, από τον χρόνο 1995. Χρήματα που πετάχτηκαν κυριολεκτικά γιά το απόλυτο τίποτα και την διάλυση της Ομογένειας, γιά χάρη ανεύθυνων και καταστροφικών πολιτικών σκοπιμοτήτων της Ελλάδας, μέσω ενός ουσιαστικά ανύπαρκτου ΣΑΕ.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που ο Ελληνισμός της Διασποράς ουδέποτε αποδέχτηκε το ΣΑΕ, επειδή κατάλαβε ότι δεν δημιουργήθηκε γιά αυτόν, αλλά γιά την εξυπηρέτηση δόλιων πολιτικών-κομματικών σκοπών της Αθήνας. Υπάρχουν και πολύ χειρότερα, τα οποία δεν χρειάζεται να αναφερθούν.

Περί σχέδιου νόμου γιά το ΣΑΕ
- Η κάθε ελληνική κυβέρνηση, θεώρησε τον απόδημο Ελληνισμνό απλά ένα ''νομοσχέδιο''. Γεγονός προσβλητικό και υποτιμητικό. Ακόμα και σήμερα η πολιτική αυτή συνεχίζεται, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με αποτέλεσμα ίσως να υπάρξει τυπικά ΣΑΕ, αλλά σίγουρα χωρίς την Ομογένεια. Δηλαδή να υπάρξει ως ''θεσμικός φορέας'' του ελληνικού κράτους και των κομμάτων του, που έχουν ελάχιστη κι εσφαλμένη αντίληψη περί απόδημου Ελληνισμού.
- Ο νόμος περί οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΑΕ, την μικροαλλαγή του οποίου προτείνει η σημερινή κυβέρνηση (διαβάστε το νομοσχέδιο), δεν δίνει λύση στο πρόβλημα ανυπαρξίας του ΣΑΕ. Απλούτατα, γιατί δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις νοοτροπίες και μικροκομματικές αντιλήψεις του ελληνικού κράτους. Δεν έχει καμία ουσιαστική χρησιμότητα και δεν αγγίζει έστω την Ομογένεια.
- Περιέχει μόνο αναφορές σε ''υποχρεώσεις'' της Ομογένειας, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά σε δικαιώματα.
- Oι Οργανώσεις και η Εκκλησία δεν έχουν καμία δουλειά σε ένα νέο ΣΑΕ, αφού Ομογενείς είναι και μέλη των οργανώσεων και των ενοριών-κοινοτήτων. Μέλη σε ένα νέο ΣΑΕ πρέπει να είναι ΜΟΝΟ άτομα, δηλ. Ομογενείς.
- Γιά παράδειγμα, δεν αναφέρει πουθενά ότι θα υπάρχει άμεση ανάμιξη των μελών στην λήψη αποφάσεων ή ότι τα περιφερειακά συμβούλια ή το παγκόσμιο προεδρείο, πρέπει να ζητούν την γνώμη των μελών υποχρεωτικά, γιατί τα μέλη εκπροσωπούν και θα έχουμε το ίδιο νοσηρό φαινόμενο της χρησιμοποίησης ''ημέτερων'' ψηφοφόρων, με ομάδες και ομαδούλες ολίγων κομματικών, στις Συνελεύσεις, που θα τους θυμούνται οι αρμόδοι παραμονές εκλογών του ΣΑΕ.
- Το σχέδιο νόμου πιστοποιεί, χωρίς αμφοβολία, ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο πολιτικός της κόσμος, δεν διδάχτηκαν τίποτα από την ανυπαρξία του ΣΑΕ όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά από το γεγονός ότι η Ομογένεια δεν ασχολήθηκε ποτέ με το ΣΑΕ.
- Η ελληνική κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν, έστω και τώρα, ότι ΔΕΝ πρέπει να ασχολούνται άμεσα με τα της Ομογένειας. Η ανάμιξή τους, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν καταστροφική και εθνικά επιζήμια. Τα αποτελέσματα τα είδαμε, τα ζήσαμε, τα ζούμε. Ο πολιτικός κόσμος της πατρίδας μας κατάστρεψε την Ελλάδα, με ποιά λογική δεν θα κατάστρεφε και την Ομογένεια; Ας αφήσει την Ομογένεια να οργανωθεί μόνη της, όπως αυτή θέλει. Το ορθό και λογικό θα ήταν η Ομογένεια να καθορίσει τα του οίκου της, χωρίς κρατικές-κομματικές παρεμβάσεις, με την ελληνική κυβέρνηση και Βουλή σε ρόλο συμβουλευτικό και όχι το αντίθετο, όπως εσφαλμένα έγινε και γίνεται.
- 'Οταν η Ομογένεια βλέπει ανάμιξη του πολιτικού-κομματικού κόσμου Ελλάδας στα θέματά της, αμέσως αντιλαμβάνεται -και όχι άδικα- ότι κάτι ''βρωμάει'' και στέκεται μακριά. Το ζήσαμε αυτό το γεγονός από 1995. Πόσο μάλιστα τώρα, με όσα συνέβηκαν και συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
- Δεν μπορεί να οργανωθεί καμία παγκόσμια Οργάνωση Ελλήνων, επειδή οι ολέθριες πρακτικές του παρελθόντος απομάκρυναν την νεολαία από συλλόγους και οργανώσεις. Στις ομογενειακές μας Οργανώσεις παραμένουν ακόμα Ομογενείς ηλικιωμένοι, οι ίδιοι γιά 20-30 χρόνια, με νοοτροπία δεκαετιών '70 και '80. Τη νέα γενιά την χρησιμοποιούσαμε μόνο γιά να μας διασκεδάζει ως χορευτικά συγκροτήματα. Με αυτούς τους παράγοντες η κάθε ελληνική κυβέρνηση νόμισε ότι θα παίξει τα παιχνίδια της και θα... ''κατευθύνει'' τον απόδημο Ελληνισμό. Δυστυχώς, το ίδιο πιστεύει και τώρα.
- Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να ξαναγίνει το (νέο) ΣΑΕ, με τις προτεινόμενες πρακτικές. Η Ομογένεια δεν το δέχτηκε, ούτε θα το δεχτεί ποτέ. Το θεώρησε και το θεωρεί, δίκαια, ''ξένο σώμα'' και εργαλείο χειραγώγησής της από το παλαιολιθικό κομματικό κράτος της Ελλάδας.

Προτάσεις
- Γιά να μιλάμε έστω γιά ΣΑΕ, θα πρέπει πρώτα να ασχοληθούν εισαγγελείς (όχι... λογιστές) με τα οικονομικά του από χρόνο 1995 και τις σπατάλες, αρπαχτές, χορηγίες, μίζες κλπ. Αν δεν γίνει αυτό, τότε είναι αστείο να μιλάμε έστω γιά ΣΑΕ.
Βασίλης Ματαράγκας- Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, μετά την καταστροφή που έκανε στην Ομογένεια, να κάτσει στην άκρη και να αποδεχτεί, ότι αυτή αποφασίσει γιά τον παγκόσμιο φορέα της, αν υπάρξει τελικά, υπό μορφή ΣΑΕ ή άλλη. Με ένα νομοσχέδιο και εκλογές γιά παγκόσμιο συμβούλιο του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη, δεν λύνεται το πρόβλημα. Απεναντίας δείχνει ότι η Ελλάδα δεν διδάχτηκε τίποτα και συνεχίζει την ίδια ολέθρια μικροπολιτική τακτική της. Όπως είναι αστείο να νομίζει ακόμα ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας ότι δεν έγινε και τίποτα, άρα συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις ίδιες καταστροφικές πρακτικές του χτες.
- Το γεγονός ότι και η διορισμένη ''οργανωτική Επιτροπή'', πλειοψηφικά, έχει μέλη πολιτικούς, εκπροσώπους κομμάτων και δημόσιους υπαλλήλους, αλλά όχι εκπροσώπους της Ομογένειας, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θέληση γιά κάτι ουσιαστικό, παρά μόνο μία ακόμα απόπειρα να εξαπατηθεί η Ομογένεια. Δυστυχώς, έχουμε επανάληψη των ίδιων ολέθριων μικροπολιτικών, μικροκομματικών πρακτικών, αφού η πολιτική-κυβερνητική Ελλάδα δεν διδάχτηκε τίποτα, από το γεγονός ότι η Ομογένεια ούτε θέλει έστω να ακούσει γιά ΣΑΕ.
- Και μόνο που ονομάζεται Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, είναι ένα κακόγουστο αστείο. Απλά, γιατί τα εκατομμύρια των Ελλήνων ανά την υφήλιο, δεν είναι ένα... ολιγομελές ''συμβούλιο'', που άγεται και φέρεται ανάλογα με τις ορέξεις, της κάθε ελληνικής κυβέρνησης.
- 'Οπως πολύ σωστά επεσήμανε σε παλαιότερη παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ''ο απόδημος Ελληνισμός έχει ημερομηνία λήξης''. Και βρισκόμαστε ακριβώς στην παραμονή. Αν τώρα δεν γίνει κάτι καινούργιο, πρωτοποριακό, δυναμικό, ο ελληνισμός Διασποράς θα αποτελεί παρελθόν. Κι επειδή δεν μπορεί να χτιστεί κάτι καινούργιο με τα ίδια παλιά υλικά και με νοοτροπίες του χτες, επιβάλεται κάθε κίνηση να έχει ως αποδέκτη την νεολαία και μόνο την νεολαία, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία σε ρόλο συντονιστών, μιάς μεταβατικής αλλά σύντομης περιόδου, γιά να της παραδώσουν της νεολαίας ένα οικοδόμημα υγιές. Οφείλουμε να δώσουμε ένα σωστό, δημοκρατικό, ολοκληρωμένο δημιούργημα στην νεολαία, γιά να το αγκαλιάσει και να το αναπτύξει. 'Ενα δημιούργημα, που δεν πρέπει να ονομάζεται ΣΑΕ -άσχετα αν αυτό είναι στο Σύνταγμα- και θα δίνει έμφαση στην διατήρηση της ελληνικότητας, της πολιτιστικής εθνικής ''ταυτότητας'' των παιδιών μας, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκτός Ελλάδας. Θα ήταν χρήσιμο, ο πολιτικός-κομματικός κόσμος της Ελλάδας, να κάτσει όσο πιό μακριά γίνεται από την Ομογένεια και οι μόνιμοι διαχρονικοί παράγοντές της να καταλάβουν ότι κι αυτοί επιβάλεται να κάτσουν στην άκρη, ώστε να ασχοληθούν οι νεότεροι.
(Σημ.: Θα υπάρξει και συμπληρωματική έκθεση-εισήγηση γιά συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την οργάνωση Νεολαίας σύμφωνα με την σημερινή πραγματικότητα και έκθεση, γιατί πρέπει να είναι μέλη του ΣΑΕ, ΜΟΝΟ άτομα και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την δημιουργία πραγματικού-υπαρκτού ''ελληνικού λόμπι'' στις ΗΠΑ)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ:
Αφήστε τον Ελληνισμό Διασποράς, να οργανωθεί μόνος του και να επιλέξει αυτός τον παγκόσμιο φορέα του, με την Ελλάδα σε ρόλο συμβουλευτικό, βοηθητικό. Δεν χρειάζεται επανάληψη των ίδιων καταστροφικών πρακτικών, γιά την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών ανούσιων σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής, πολιτικής-κομματικής Ελλάδας.
Μόνο τότε ίσως έχουμε μία ελπίδα γιά ένα παγκόσμιο όργανο του απόδημου Ελληνισμού, που θα μπορέσει να προσφέρει στην Ελλάδα και όχι το σαθρό κατασκεύασμα που είχαμε με το όνομα ΣΑΕ, που υποτίμησε βάναυσα την Ομογένεια και δεν την έκφρασε, όπως έγινε μέχρι τώρα.
Και ας καταλάβει η Ελλάδα, ότι, του υφυπουργείου Απόδημου Ελληνισμού και των σχετικών οργάνων του, πρέπει να ηγείται απόδημος 'Ελληνας με γνώση γιά τα περί Ομογένειας.
Αν μιλάμε γιά νέο ξεκίνημα και όχι γιά την διαιώνιση μιάς απάτης στο όνομα της Ομογένειας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν όλα, να αλλάξει και το όνομα. Και μόνο η λέξη ''Συμβούλιο'' στο όνομα του ΣΑΕ, παραπέμπει σε ολιγομελή ομάδα, όχι σε παγκόσμιο φορέα. 'Αρα το λάθος ξεκινά από την αρχή. Προτείνω, οι περιφερειακές οργανώσεις να ονομάζονται Hellenes-USA, Hellenes-Canada, Hellenes-Germany, Hellenes-Australia κλπ. Oι δε Οργανώσεις Ηπείρων να ονομάζονται Hellenes-Europe, Hellenes-America, Hellenes-Africa κλπ. Και ο παγκόσμιος φορέας να ονομάζεται ''Παγκόσμια Οργάνωση Ελλήνων Διασποράς''.

Συμπέρασμα
Αν θέλουμε πραγματικά μία νέα παγκόσμια Οργάνωση τύπου ΣΑΕ, επιβάλλεται να γίνουν πρώτα τα ακόλουθα:
1- Να ασχοληθούν εισαγγελείς (όχι η... Βουλή ή επιτροπές) με τα -κάθε είδους- οικονομικά του ΣΑΕ από 1995 και με τις χορηγίες της ΓΓΑΕ στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού.
2- Ο πολιτικός-κομματικός κόσμος της Ελλάδας να μείνει όσο γίνεται πιό μακριά από την Ομογένεια.
3- Να αφεθεί η Ομογένεια να αποφασίσει ανεπηρέαστα πως αυτή θέλει να οργανωθεί και η ελληνική κυβέρνηση απλά να έχει βοηθητικό ρόλο. Μέσα από διάλογο, προβληματισμό, τοπικές και περιφερειακές συνελεύσεις, αυτή να αποφασίσει πως θα είναι το νομοσσχέδιο, πότε θα γίνει παγκόσμια Συνέλευση, πως θα οργανωθεί ο νέος φορέας κλπ. χωρίς ανάμιξη της πολιτικής, κυβερνητικής Ελλάδας και διαφόρων γραφικών ''παραγόντων'' της Ομογένειας.
Αν δεν γίνουν τα τρία προαναφερόμενα, τότε δεν αξίζει ούτε καν να μιλάμε γιά ''νέο ΣΑΕ'' ή οτιδήποτε σχετικό, επειδή δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτό από τον Ελληνισμό Διασποράς.

Bασίλης Ματαράγκας
Μέλος της Επιτροπής, πρόεδρος ελληνικής Ομοσπονδίας ''Ενωσης'' (Σικάγο-Ιλλινόϊς, ΗΠΑ)

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ 5%

samaras-venizelos
Συνταγματολόγοι της πολιτικής λαμογιάς: ο Παυλόπουλος με το μπόνους των 50 βουλευτών κρατάει τα διεφθαρμένα κόμματα στην εξουσία!
Ας συσκεφτούν οι μεγάλοι πολιτικοί ολετήρες να φτιάξουν νέο νόμο ώστε να αυξήσουν το μπόνους από τους 50ν στους 100 βουλευτές ώστε να μην χάσουν ποτέ τη διακυβέρνηση της χώρας.
 
Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα. Όταν έβγαινε ο Παπανδρέου και διέσυρε τη χώρα λέγοντς ότι κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα, έπρεπε ο άθλιος να λέει ότι το πολιτικό σύστημα είναι βοηυτηγμένο μέσα στη λάσπη της διαφθοράς. 
 
Και αυτό το βδελυρό πολιτικό σύστημα έχει φτιάξει τους νόμους στα μέτρα του ώστε να δίνει το δικαίωμα στον Βενιζέλο του 5% (ή και του 3% που μπορεί να βρίσκεται τώρα) να κυβερνά τον τόπο και να παίρνει υπουργεία.
 
Τι κι αν ο λαός καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ; Το πολιτικό σύστημα βρήκε τον τρόπο ακόμη και το 5% να αποφασίζει για το μέλλον (δηλαδή τον περαιτέρω θάνατο) του τόπου.

ΕΛΕΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΡΑΓΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ...ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ο "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ"!!!

Μ' αυτούς ωρέ θα πάρουμε την Πόλη;;;
Και μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί ο "πατριωτικός χώρος" έχει γίνει περίγελως, εδώ και δεκαετίες, του κάθε πικραμένου ανθέλληνα και μαρξιστή! Όταν ο σούπερ - ντούπερ, φοβερός και τρομερός "στρατηγάρας" Φράγκος Φραγκούλης βγαίνει ως άλλος Βασιλάκης Καίλας και κλαίγεται ΔΗΜΟΣΙΩΣ επειδή δεν τα βγάζει πέρα, πώς μετά δεν θα γελάνε οι εχθροί του Στρατού και του Έθνους;
Σύμφωνοι, έχουν γίνει μεγάλες περικοπές στους Στρατιωτικούς: Όμως τι να πει, μεγάλε στρατηλάτη Φραγκούλη και ο κατώτερος αξιωματικός που πλέον χαίρεται αν υπάρχει φαγητό στα στρατόπεδα για να φάει μαζί με τους φαντάρους (και να πάει και στην οικογένειά του μετά!!!) ;
Τι να πουν και άλλοι απόστρατοι, που σίγουρα έχουν πολύ μικρότερες συντάξεις από έναν στρατηγό;;;

Αλλά είναι και το άλλο: Μας λέει, ο άνθρωπος που κάποιοι προβάλουν ως αυτόν που θα...μπει καβάλα στην Αγιά Σοφιά (!!!) πως σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό για να δουλέψει!!! 
Αυτό δεν είναι ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ στρατηγέ μας;
Να εγκαταλείπεις τη χώρα σου στην πιο δύσκολη στιγμή της;
Αν κάνουμε το ίδιοι όλοι οι Έλληνες, ποιος θα μείνει τελικά εδώ; 
Οι λαθρομετανάστες, για να τους κάνει κανένα αφιέρωμα η κόρη σου;
Ποια Ελλάδα, κ. Φραγκούλη; Ποιοι Έλληνες;
Αντί να βγείτε και να δώσετε το καλό παράδειγμα λέγοντας πως "ΝΑΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ", κάνετε δηλώσεις παραίτησης και εγκατάλειψης!
Και το...νέο Βυζάντιο; Ποιος θα το ιδρύσει, αν φύγετε;
Αυτός είναι, Έλληνα και Ελληνίδα, ο "πατριωτικός χώρος"!
Κι αυτοί είναι οι μεγαλοσχήμονες εκπρόσωποί του!
Πόσο κορόιδα είμαστε τελικά;;;
Υ.Γ. Υπάρχει πάντως τρόπος να μην ξενιτευτεί ο υπερπατριώτης στρατηγός: Δώστε του έναν υπουργικό θώκο (τώρα που θα γίνει ανασχηματισμός), να εισπράξει και παχυλό μισθό Υπουργού πέρα από τη συνταξούλα του...!

Ιδιωτικοποιήθηκε και ο στρατός; Διαβάστε τι υπηρεσίες προσφέρει ιδιωτική εταιρεία!

 
 
Με τους εξοπλισμούς να έχουν “μπλοκαριστεί” λόγω της οικονομικής κρίσης, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον όσων είχαν εμπλοκή μ΄αυτούς μετατοπίζεται στον τομέα της ασφάλειας, από τον οποίο φαίνεται ότι αναμένουν πολλά κέρδη.
Οι ιδιωτικές εταιρείες “ασφάλειας” ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και δεν αναφερόμαστε πια στις γνωστές εταιρείες σεκιούριτι, αλλά σε εταιρείες που μοιάζουν όλο και περισσότερο στην αμερικανική Blackwater. Κι όλα αυτά χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να καθορίζει πως θα λειτουργούν αυτές οι εταιρείες.

Διαβάστε τι υποστηρίζει ότι παρέχει μία απ΄ αυτές τις εταιρείες:
  • “ Αναλαμβανουμε υπευθυνα την προστασια κυβερνητικων αξιωματουχων & τη φρουρηση στρατηγικων σημειων.- αναλαμβανουμε αποστολες: προστασια μεταφορων συνοδειας
  • Παρεχουμε αμεση καλυψη καιριων θεσεων σε θεματα εθνικης ασφαλειας προκειμενου να ενισχυσει την αμυνα της χωρας. - ενισχυουμε τις ενοπλες δυναμεις σε αποστολες εκτος συνορων- υποστηριζουμε δυναμικα στην καταπολεμηση της τρομοκρατιας σε ολο τον κοσμο & ενισχυουμε τις προσπαθειες του κρατους για την εξαλειψη της.
  • Υπηρεσια προστασιας μαρτυρων προγραμμα προστασιας μαρτυρων)
  • Υπηρεσια εθνικης ασφαλειας (προγραμμα πρακτορων)
  • Υπηρεσια γενικων παρακολουθησεων
  • Υπηρεσια ερευνας & διασωσης (ομαδα ειδικων τακτικων & διασωσεων)
  • Υπηρεσια διωξης- υπηρεσια αντιτρομοκρατικης
  • Υπηρεσια τοπικης ασφαλειας
  • Υπηρεσια ηλεκτρονικου πολεμου
  • Υπηρεσια διαχειρισης ομηριας
  • Υπηρεσια εξουδετερωσης εκρηκτικων μηχανισμων” !!!
Τα όσα αναφέρει η εταιρεία είναι ασύλληπτα! Παρέχουν “αμεση καλυψη καιριων θεσεων σε θεματα εθνικης ασφαλειας προκειμενου να ενισχυσουν την αμυνα της χωρας, ενισχυουμε τις ενοπλες δυναμεις σε αποστολες εκτος συνορων- υποστηριζουμε δυναμικα στην καταπολεμηση της τρομοκρατιας σε ολο τον κοσμο & ενισχυουμε τις προσπαθειες του κρατους για την εξαλειψη της”; Από πότε όλα αυτά έχουν εκχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα; Ή μήπως οι άνθρωποι που την “‘έστησαν”, γνωρίζουν κάτι παραπάνω;

Πως αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί τις ΕΔ!!!!!

Το κείμενο θα σας κάνει να χαμογελάσετε πικρά . Συντάκτης του αντισυνταγματάρχης ε.α Νικόλαος Σκιαδάς. Η πένα του πιο “φονική” και από τα όπλα που χρόνια κρατούσε στο χέρι στις Ειδικές Δυνάμεις όπου υπηρέτησε. Τα όσα περιγράφει για την αντιμετώπιση που είχε όταν αποφάσισε να παραιτηθεί συγκλονιστικά παρά το γεγονός ότι τα διηγείται με εξαιρετικό χιούμορ.

Μπορεί να μην συμφωνείτε ή να μην συμφωνούμε απόλυτα σε όσα αναφέρει για το παρόν και το μέλλον ,στο δεύτερο και τρίτο μέρος του κειμένου του, είναι όμως γεγονός ότι το κείμενό του πρέπει ΟΛΟΥΣ να μας προβληματίσει.

Διαβάστε όλο το κείμενο ενός “πάντα αισιόδοξου” όπως υπογράφει ο αντισυνταγματάρχης ε.α Νικόλαος Σκιαδάς :

Συμπεριφορές του παρελθόντος, γεγονότα του παρόντος και e-mail από το μέλλον

• Το παρελθόν

Στις 17 Νοεμβρίου 2009, υπέβαλλα αναφορά αποστρατείας και όμοια είχαν υποβάλλει αναφορές εντός του χρονικού διαστήματος 15 – 18 Νοεμβρίου 2009 ακόμα 6 Ανώτεροι Αξκοί, με βασικό κοινό χαρακτηριστικό ότι υπηρετούσαμε σε Μονάδες και επιτελεία Ειδικών Δυνάμεων. Η αντίδραση της ηγεσίας ήταν «άμεση». Ο εκρηκτικός συνδυασμός Ταξχου που φοβάται για το μέλλον του αλλά πάντα «κατώτερος» στις ενέργειές του, ένας Αρχηγός που νομίζει ότι είναι ο Αρχηγός φαινόμενο της 100ετίας, πολυλογάς αλλά πολύ «λίγος» στις ενέργειες, με τεράστια αυτοπροβολή και «εκτόπισμα» αλλά αμφιβόλου ηθικής και τέλος ένας υπουργός «οδοστρωτήρας» στην κυριολεξία, κατ’ εξοχήν πολυλογάς και με έργο που αναδεικνύει τις «σπάνιες» διοικητικές του ικανότητες και έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στο «λαβωμένο» σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι σήμερα. Για λόγους ευκολίας θα αναφέρω τον αρχηγό ως Ανανία και τον υπουργό ως Βλάση (ο Ανανίας το πεπόνι, ο Βλάσης το βλήτο, η Φρουφρού η φράουλα κ.α όλοι αγαπημένοι ήρωες της Φρουτοπίας).

Λέει λοιπόν ο Ανανίας στον Βλάση ότι θα αναλάβει να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση και να μην ανησυχεί. Σίγουρος για την επιτυχία των ενεργειών του Ανανία ο Βλάσης λέει θέλω να τους δω τώρα! Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Λίγα τηλέφωνα και 20 Νοεμβρίου 2009 ένα mini bus αναλαμβάνει την μεταφορά των 6 από Ρεντίνα στο Αρχηγείο όπου περιμένει και ο 7ος της παρέας. Αρχίζει η κατήχηση με ομαδική ψυχοθεραπεία στη ΔΕΔ πρώτα, στο γραφείο αρχηγού Ανανία μετά, ο οποίος υποσχέθηκε ότι όλα τα όνειρά μας θα πραγματοποιηθούν και έχει και τις διαβεβαιώσεις του Βλάση που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος και δεν πρέπει να ανησυχούν τα φρούτα για το μέλλον τους, συγνώμη οι αξκοί ήθελα να πω, και πίσω πάλι στη ΔΕΔ και εμείς να πρέπει να επαναλαμβάνουμε το γνωστό ρητό αυτού του είδους των συναντήσεων «και ο Νίκος είναι καλά».


Εντωμεταξύ η «ομάδα των επτά» έχει γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων σε όλο το προσωπικό και των τριών κλάδων που υπηρετούσε στα επιτελεία και στο ΥΠΕΘΑ και όπου μας πηγαίνουν «καροτσάκι» όσοι μας συναντούν έχουν μια έκφραση κατανόησης και απορίας, πολλοί δε περιμένουν να μάθουν νέα όπως περιμένει ο υποψήφιος πατέρας στην αίθουσα αναμονής τον μαιευτήρα για να τον ενημερώσει.

Επιτέλους κάποια στιγμή μας δέχτηκε ο Βλάσης ο οποίος μας έβαλε αφ’ ενός ζυγού και με βλοσυρό ύφος, πουκάμισο που έχει μισοβγεί και αφήνει σε κοινή θέα μέρος του κορμιού να αποδράσει ελεύθερο, βομβαρδίζει με ερωτήσεις πολύ σημαντικές που δεν θα μπορούσαν να απαντηθούν χωρίς την παρουσία μας όπως «τι σύνταξη θα πάρεις;», «γιατί μπορείς να αποστρατευτεί τώρα;» και άλλα ωραία. Το πιο ωραίο όμως το είπε σ’ εμένα και τον ευχαριστώ «Ξέρεις ότι δικαιούμαι 3 συντάξεις, του βουλευτή, δικηγόρου και καθηγητή αλλά δεν θα πάρω καμία πριν τα 65 μου;»

Εκείνη τη στιγμή τον λυπήθηκα και σκέφτηκα: Εγώ δεν προλάβαινα ούτε την οικογένεια μου να δω όσο θα ήθελα λόγω της εργασίας μου και φυσικά δεν έφταναν οι 24 ώρες της ημέρας για να διεκπεραιώσω όσα πραγματικά θα ήθελα να κάνω. Αυτός πότε πρόλαβε και έκανε 3 εργασιακούς βίους; Αμέσως όμως ήρθε στο μυαλό μου η απάντηση. Είναι βουλευτής που ασκεί ταυτοχρόνως τις νομικές του υποχρεώσεις (νόμοι που δημιούργησε θα σχολιάζονται και την επόμενη 100ετία) και κάνει και μερικές ομιλίες σε φοιτητές και να ο άνθρωπος πολυεργαλείο!

Το μυαλό μου προσπαθούσε να θυμηθεί - μιας και δεν είχε κάτι ενδιαφέρον ο μονόλογος του Βλάση ο οποίος αν ήμασταν φρούτα θα έλεγε να μας κάνουν γρανίτα για να ξεδιψάσει το κορμί του - που έχω δει πουκάμισο τεραστίων διαστάσεων με γράμματα Ε.Β σαν αυτό που φορούσε και τελικά θυμήθηκα ότι είχα συναντήσει πωλητή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) με ίδιο πουκάμισο σε μεγάλο σούπερ μάρκετ. Τελικά μας έδιωξε και είμαι σίγουρος ότι δεν μας κλώτσησε λόγω χαμηλών ποδοσφαιρικών επιδόσεων αλλά ευτυχώς ο Ανανίας μας πήρε και μας οδήγησε πίσω στη ΔΕΔ από «ειδική διαδρομή» γιατί δεν ήθελε να συναντηθούμε με την Ιωάννα την γνωστή δημοσιογράφο στρατιωτικών θεμάτων και έτσι την επομένη 21 Νοεμβρίου 2009 όλο το «Έθνος» διάβαζε τα γεγονότα όπως είχαν συμβεί και με την πιθανότερη κατάληξη τους δηλ. ότι «Kίνηση ματ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ...», «...είχαν συνάντηση ένας προς έναν με τον ίδιο τον υπουργό» και «...ωστόσο θα διαφανεί εκ του αποτελέσματος τις επόμενες ημέρες εάν θα αποσύρουν ή όχι τις παραιτήσεις και εάν πείστηκαν ότι δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον αλλαγή των ασφαλιστικών τους κεκτημένων προς το χειρότερο.».

Τι μας έμεινε τελικά από όλα αυτά; Ένα μπλουζάκι παραλλαγής με στάμπα στην πλάτη  «Ήμουν και εγώ στον Υπουργό» και μια πικρή γεύση χαλασμένου, δύσοσμου και γλοιώδους πεπονιού και επιβεβαίωση ότι τα βλίτα είναι χόρτα ελαφρώς πικρά, ασήμαντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως σαλάτα και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα www.fytokomia.gr «... περιέχει ουσίες, μη ακριβώς προσδιορισθέντες ακόμη, που μπορεί να προκαλέσουν παροδική μείωση στη αντίληψη μας, εξ ου και ο χαρακτηρισμός « βλήτο» για κάποιους ανθρώπους. Ο χαρακτηρισμός «δεν τρώω κουτόχορτο», στο βλήτο αναφέρεται.».


• Γεγονότα του παρόντος

Περπατούσα σε κεντρικότατο δρόμο της Θεσσαλονίκης όταν γνωστός επιχειρηματίας του κέντρου της πόλης, ο οποίος βρισκόταν σε ποδήλατο κινούμενος στην άκρη του δρόμου, ανατράπηκε μετά από μικρή πλάγια πρόσκρουση από αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός ο οποίος οδηγούσε απρόσεκτα, πιθανόν επειδή έκανε ταυτόχρονη χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Ο μεσήλικας κύριος σηκώθηκε σχεδόν αμέσως και με στεντόρεια φωνή αναφώνησε «Σιγά ρεπούση μου, θα μας σκοτώσεις και δεν θα το καταλάβεις!» Επειδή μου έκανε μεγάλη εντύπωση η έκφραση που χρησιμοποίησε, ρώτησα ένα κύριο που είδε το περιστατικό και γνώριζε καλά τον ευπρεπή αλλά άτυχο ποδηλάτη αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στην ομιλία και ιδιαίτερα στην εκφορά του γράμματος «τ». Πήρα την εξής αποστομωτική απάντηση: Ο κύριος Α...... είναι πολύ ευπρεπής και ευσεβής άνθρωπος και δεν βρίζει σχεδόν ποτέ του, αλλά αν χρειαστεί χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις προς αντικατάσταση των κοινών που όπως υποστηρίζει είναι ξωτικά και ομότιμα του σατανά!!!

• Ε-mail από το μέλλον

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια, τις συνήθεις πρακτικές πολιτικών προσώπων, την σοβαρότητα που αντιμετωπίζονται τα σοβαρότατα προβλήματα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στο προσωπικό που υπηρετεί, σε συνδυασμό με την αλληλογραφία που συνεχίζει να ρέει αμείωτη αλλά πάντα αναποτελεσματική και του αλγορίθμου που χρησιμοποιεί η google ένα μελλοντικό e-mail από τον τότε υπουργό οικονομικών (Σάκης) στον τότε υπουργό εθνικής άμυνας (Τάκης) μπορεί να είναι και το εξής:

Αγαπητέ Τάκη,

Έλαβα την κατεπείγουσα αλληλογραφία που μου έστειλες την προπροηγούμενη εβδομάδα που αφορούσε την επιτακτική ανάγκη διάθεσης 5 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά πυρομαχικών και αφού το συζήτησα διεξοδικά με τους 22 ειδικούς μου συμβούλους και τον επιθεωρητή κύριο Στρούντελ λάβαμε την εξής απόφαση. Δεν μπορούμε να σου διαθέσουμε το ποσό αλλά έχουμε λύση στο πρόβλημα σου. Φρόντισε ώστε το προσωπικό όταν ασκείται και πρέπει να κάνει βολές να εξομοιώνει την πραγματική βολή κανονικού, τροχιοδεικτικού και διατρητικού βλήματος αναφωνόντας αντίστοιχα Μπαμ. Μπίμ και Μπούμ. Αν δηλαδή ένας πολυβολητής πρέπει να ρίξει μια ταινία φυσιγγίων που ως γνωστόν έχει επαναλαμβανόμενα 4 κοινές και μια τροχιοδεικτική σφαίρα τότε ο χειριστής θα αναφωνεί μπαμ, μπαμ, μπάμ, μπάμ, μπίμ και ξανά το ίδιο ο δε βοηθός του να μετράει ώστε στο τέλος της ταινίας των πυρομαχικών να αναφωνεί τέλος για να μην μας κοροϊδεύουν ότι ρίχνουν ατέλειωτα τα όπλα μας όπως στις ταινίες του Ράμπο! Έτσι Τάκη θα εξοικονομήσουμε χρήματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά αλλά και εσείς θα έχετε διατηρήσει το αξιόμαχό σας.

Ελπίζουμε βέβαια να πάνε λίγο στραβά τα πράγματα σε Κορέα, Συρία, Ιράν, Αφγανιστάν, Τουρκία για να καταλάβουν επιτέλους οι Ευρωπαίοι ότι χρειάζεται να πάρουμε πυρομαχικά για το στρατό μας. Α να μη ξεχάσεις να πεις ότι μεγάλα βλήματα όλμων και πυροβόλων τα φωνάζουμε ως Μπουφ για να μην τα μπερδεύουμε με τα άλλα. Τώρα έχω κάποια εξίσου σημαντικά θέματα για σένα. Μου ζήτησε ο Αντώνης να φέρεις το ένα υποβρύχιο από αυτά που δεν κουνιούνται γιατί δεν τελεσφόρησε ο 145ος διαγωνισμός προμήθειας μπαταριών, στο Μεσσηνιακό κόλπο όπου θες εσύ όμως και να κάνεις ένα φυλάκιο ναυτικού για να το φυλάει, γιατί υποσχέθηκε σε ένα βαφτιστήρι του να υπηρετήσει στο ναυτικό αλλά να μη φύγει και μακριά από το σπίτι του. Επίσης την άλλη βδομάδα θα γίνουν κάτι ενδιαφέρουσες ομιλίες από βουλευτίνα του Φώτη - εξαιρετική επιστήμονα - σ’ όλη την επικράτεια, για να ενημερωθεί ο κόσμος για την μεγάλη παρεξήγηση που και εγώ ήμουν θύμα της, ότι δηλαδή την περίοδο 1940-1945 οι Γερμανοί ήρθαν στην Ελλάδα ως επενδυτές και όχι ως κατακτητές.

Η Γκεστάπο ήταν μια πρωτότυπη για την εποχή της επενδυτική εταιρεία που συγκέντρωνε ανθρώπους σε διάφορους χώρους (όπως το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Χαϊδαρίου) με σκοπό να τους πείσει να αναλάβει για λογαριασμό τους να εκτελέσει εντολές που θα έβγαζαν πολλά λεφτά και δεν θα πέθαιναν από την πείνα της ανοργάνωτης Ελλάδας. Έκαναν δε μεγάλες θυσίες οι επενδυτές μας και προσπάθησαν να επενδύσουν το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα που δανείστηκαν από την φτωχή Ελλάδα και ενώ προσπάθησαν με ταχύτητα από ξηρά θάλασσα και αέρα (όπως στην Κρήτη) να μαζέψουν τα λεφτά του άμοιρου Έλληνα που δεν γνώριζε από επενδυτικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας εμείς δεν τους υποδεχτήκαμε ως οφείλαμε εξού και το δίστιχο: Τους υποδέχθηκαν λεβέντες που ζούνε στο Μοριά και ήρωες στη Μάνη, άντρες βαστάνε τ' άρματα, γυναίκες το δρεπάνι.

Αυτά πρέπει να τα μάθουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να γνωρίζουν σωστά την ιστορία. Ά τώρα που θυμήθηκα ο Αντώνης ήθελε το τηλέφωνο του στρατηγού του κόμματος μας που έκανε την τάφρο στο Έβρο που θα την ένωνε με τον Δούναβη γιατί προέκυψε από τους Κινέζους μια καλή επενδυτική ευκαιρία. Θέλουν να ενώσουμε ή τον Στρυμόνα με το Παρίσι ή τον Πηνειό με την Ρώμη και σε αντάλλαγμα θα επενδύσουν στα λιμάνια που θα δημιουργηθούν ώστε να κατακλύσουν τις Ευρωπαϊκές αγορές με προϊόντα τους. Μην την χάσουμε τέτοια ευκαιρία.
Παραλίγο να το ξεχάσω. Τώρα που έκλεισες το Β΄ Σώμα Στρατού που είχε και λάθος προσανατολισμό ο Αντώνης θα ήθελε να δεις την περίπτωση να δημιουργήσουμε ένα νέο Σώμα Στρατού στην Πελοπόννησο το οποίο θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε Ν΄ Σώμα Στρατού και να έχει ως αποστολή την διαφύλαξη των κοιτασμάτων πετρελαίου Ιονίου πελάγους αλλά θα έχει και ετοιμότητα για επιχειρήσεις ειρηνευτικές σε Συρία και Βόρεια Κορέα αφού υπερτερεί λόγω γεωγραφικής θέσεως από τα υπόλοιπα που μάλλον τόσα χρόνια είχαν και λάθος προσανατολισμό. Φυσικά θα πρέπει να στελεχώσουμε πάρα πολύ καλά το Ν΄ ΣΣ εν ανάγκη να πάρουμε κόσμο από τα υπόλοιπα δεδομένης και της σοβαρότητας που θα έχουν οι αποστολές του Ν΄ ΣΣ που θα εγγυάται την διεθνή ασφάλεια. Ο Στρούντελ όταν το άκουσε ως ιδέα ενθουσιάστηκε και είπε ότι θα προτείνει να μας εξοπλίσει η Γερμανία με δάνειο που θα μας δώσει και όταν θα γίνει παγκόσμια ειρήνη το διαγράφουμε, αλλά μέχρι τότε θα μας βγάλουν δόσεις να πληρώνουμε.

Νομίζω ότι και αυτό είναι καλή ιδέα γι’ αυτό σκέψου το και τον άλλο μήνα να το έχουμε ετοιμάσει για να κόψει την κορδέλα στα γενέθλιά του ο Αντώνης να χαρεί και αυτός λίγο. Καλά που είδα τώρα τις σημειώσεις μου στο ipad. Πες σε παρακαλώ στον Α/ΓΕΕΘΑ να μην κάνεις ανακοινώσεις στο twitter ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις στους στρατιωτικούς γιατί εγώ έγραψα στο facebook πριν λίγο ότι θα κάνουμε για 142η φορά μια μικρούλα μείωση στους μισθούς των στρατιωτικών λόγω τρύπας στα δημοσιονομικά μας και πάλι θα βάλει τα κλάματα. Επίσης ο Στρούντελ άκουσε ένα υπάλληλο στο κυλικείο του υπουργείου ο οποίος έκανε τη θητεία του σχετικά πρόσφατα και είπε «Από το στρατό έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και τα φαγητά ήταν καταπληκτικά και όχι όπως πολλοί λένε» και ήρθε τρέχοντας και με ρώτησε: Πρωινό, γεύμα και δείπνο είναι δωρεάν για τους στρατιώτες; Φυσικά του είπα. Να το αλλάξετε γιατί ακόμα και στα 5άστερα ξενοδοχεία τα πακέτα περιλαμβάνουν ημιδιατροφή άρα αν θέλουν οι στρατιώτες και 2ο γεύμα να πληρώνουν. Αυτό είναι το φυσιολογικό και έτσι θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις χρήματα για να πληρωθούν υποχρεώσεις προς τους υπόλοιπους ίσους ευρωπαϊκούς εταίρους.

Μεγάλο μυαλό αυτός ο Στρούντελ καλά μου λέγανε εμένα οι συμμαθητές μου στο σχολείο «Είσαι στούρνος» αφού τόσο καιρό δεν το είχα σκεφθεί εγώ. Τελειώνοντας σου χω και κάτι πολύ ευχάριστο. Εγκρίναμε τα 5 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησες για έξοδα μετακινήσεων σου με διμοιρία ειδικών συμβούλων και συνεργείο κινηματογραφίας σε Ντουμπάι, Μπαχάμες, Βραζιλία, Περού, Αυστραλία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Μαρόκο και στην ευρύτερη εκλογική σου περιφέρεια προκειμένου να μεταδόσεις το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν αναμφισβήτητο εγγυητή της διεθνούς ειρήνης. Τα λέμε αύριο στο τηλέφωνο γιατί είναι αργά τώρα και πρέπει να κοιμηθώ γιατί 07:00 παίρνει παρουσίες ο Στρούντελ και αλοιμονό μου αν πάω καθυστερημένος.

Φιλικά, Σάκης

ΥΓ
Σε περίπτωση ομοιότητας μέρους ή του συνόλου του μηνύματος με οποιοδήποτε μελλοντικό κείμενο δεν φέρει καμία ευθύνη ο συντάκτης του ή η google, παρά μόνο οι μελλοντικοί συγγραφείς και οι ξεπερασμένες νοοτροπίες τους.

Πάντα αισιόδοξος

Νικόλαος Σκιαδάς
Ανχης ε.α

"Η άμυνα της χώρας σε ξένα χέρια" ! - Καταγγελίες που σοκάρουν για κωδικούς ασφαλείας


Ο Δημήτρης Καζάκης με άρθρο του στην προσωπική του σελίδα καταγγέλει απίστευτα πράγματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα από πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και βέβαια από τα κόμματα που στήριξαν το κατέβασμα του διακόπτη, τη ΝΔ και την Χρυσή Αυγή.

Ο τίτλος του άρθρου τρομακτικός και τα όσα αναφέρει στο άρθρο του ο Δημήτρης Καζάκης ανατριχιαστικά.

Όλο το άρθρο:

Πώς εθνική άμυνα της χώρας έχει περάσει σε ξένες δυνάμεις...

Για 10η ημέρα συνεχίζεται το μπλοκάρισμα των συχνοτήτων της ΕΡΤ προκειμένου να περάσει η διάλυση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σκεφτήκατε τι σημαίνει αυτό από την άποψη της εθνικής άμυνας της χώρας; Η ΕΡΤ - εκτός όλων των άλλων - παρέχει και τις μοναδικές συχνότητες που έχουν ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις για real time εικόνα. Δίχως αυτή την δυνατότητα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι τυφλές, ιδίως σε περίπτωση εθνικής κρίσης. Με "κατεβασμένες" τις συχνότητες της ΕΡΤ, οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν real time εικόνα από οπουδήποτε τυχόν προκύψει κρίση. Κι έτσι δεν θα μπορούν να την διαχειριστούν.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα έχει αφήσει εκτεθειμένη την εθνική άμυνα της χώρας. Αν προκύψει κάποιο επεισόδιο οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να το διαχειριστούν. Χρειάζεται πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κανείς το έγκλημα που συντελείται, ή μας αρκεί να βρίζουμε τους εγκάθετους της ΕΡΤ;

Επίσης, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, η διακοπή των οπτικών ινών που παρείχαν τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις στην ΕΡΤ έγινε πατώντας ένα κουμπί από το Βερολίνο. Η Deutsche Telecom που της ανήκει ο ΟΤΕ έχει φροντίσει να μεταφέρει όλους τους κωδικούς ασφαλείας, αλλά και τις δικλείδες του συστήματος τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας στο Βερολίνο. Το αποτέλεσμα είναι απλό. Μπορεί το Βερολίνο ανά πάσα στιγμή να νεκρώσει τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Και τι μας νοιάζει; Αρκεί να την πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως θα έλεγαν οι κατά συνείδηση και θέση εθνοπροδότες.

Η κατάσταση αυτή αποκαλύφθηκε όταν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να επαναφέρουν τις συχνότητες της ΕΡΤ στον "αέρα" από το κεντρικό κτήριο του ΟΤΕ στην Κηφισίας. Ανακάλυψαν ότι αυτό ήταν αδύνατο, γιατί η μητρική εταιρεία έχει μεταφέρει όλα τα "κοντρόλ" στο Βερολίνο. Να θυμίσουμε εδώ ότι όλες οι τηλεπικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Γερμανικό ΟΤΕ, δηλαδή από το Βερολίνο. Με άλλα λόγια εθνική άμυνα δεν υφίσταται. Σε λίγο, άλλωστε, δεν θα υφίστανται ούτε καν ένοπλες δυνάμεις.

Κι ένα απλό ερώτημα: πόσο "πατριώτες" λέτε να είναι όλοι αυτοί που υποστήριξαν την διάλυση της ΕΡΤ; Όσο τους επιτρέπει το Βερολίνο, που ελπίζω να μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι βρίσκεται και πίσω από την ιδιωτικοποίηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σαμαράς, συγκυβέρνηση, Χρυσή Αυγή και Καρατζαφέρης που υποστήριξαν την κατεδάφιση της ΕΡΤ και μόνο για τον κίνδυνο που έχουν θέση την εθνική άμυνα της χώρας τους αξίζει το εκτελεστικό απόσπασμα. Να είναι σίγουροι ότι θα την πληρώσουν όπως αξίζει στην εθνοπροδοτική τους στάση. Τα αστεία τελείωσαν.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html 

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ – ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΦΑΞΟΥΝ‼!

pyrobolisekleftes
Τα εκφοβιστικά πυρά έστειλαν έναν 51χρονο στα κρατητήρια, μετά από περιπέτεια που πέρασε, καταφέρνοντας να εκδιώξει δύο νεαρούς που μπήκαν μέσα στο σπίτι του και προσπάθησαν να κλέψουν πετρέλαιο θέρμανσης από δεξαμενή που βρίσκεται στο χώρο. Οι νεαροί διέρρηξαν με κοπτικό εργαλείο την πόρτα της αυλής του σπιτιού και μπήκαν στην ιδιοκτησία του.
Ο 51χρονος που αντιλήφθηκε τους 23χρονους Έλληνες πήρε την καραμπίνα που κατέχει νόμιμα και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για να τους τρέψει σε φυγή, όμως χτυπήθηκε στα πόδια ο ένας εκ των δύο δραστών. Μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών για απόπειρα κλοπής, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σητείας και του ΚΑΕ Σητείας συνέλαβαν και το παρ' ολίγον θύμα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αφού κατασχέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, κινήθηκε η διαδικασία για την ανάκληση της άδειας κατοχής της. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
cretalive.gr

Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ, ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


gay-party2
Στην καρδιά της Αθήνας, εκεί όπου μεγαλούργησε ο ελληνικός πολιτισμός, η φιλοσοφία, το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, ο Δήμαρχος της Αθήνας έφερε τους διεστραμμένους,
άρρωστους ψυχοσωματικά να κάνουν δημόσια επίδειξη της αρρώστιας τους. Να διεκδικήσουν ως άλλη επιλογή (επιβάλλουν την αρρώστια και διαστροφή τους ως άλλη επιλογή) την ομοφυλοφιλία, με τις ευλογίες του Δημάρχου Αθήνας!
Δεν απομένει πλέον, κατά τα πρότυπα των προπαγανδιστικών γκάλοπ να γίνει μια δημοσκόπηση για την Αθήνα, στην οποία όλοι οι Αθηναίοι θα ανακηρύσσουν τον Καμίνη ως τον καταλληλότερο Δήμαρχο για την πρωτεύουσα!

gaypride16

gaypride10

gaypride11

gaypride13

gaypride14
gaypride15
gaypride17

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ !

ARPAKTIKAworldL


Μετά και από αυτό, είναι βέβαιον ότι όλοι οι μετανάστες θα βγάλουν ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Σαμαρά!
To... αθάνατο ελληνικό κράτος αποφάσισε μέσα στον εισπρακτικό ορυμαγδό να αρπάξει και τα χρήματα των Ελλήνων μεταναστών, δηλαδή αυτά που έβγαζαν με τον κόπο τους στο εξωτερικό και τα έφερναν πίσω στην πατρίδα και τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το υπουργείο Οικονομικών ζητά να πληρώσουν ως φόρο το 45% επί των χρημάτων που έφεραν, διαφορετικά να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια που θα κρίνουν επί της ουσίας τις υποθέσεις τους!
Κι αυτό γιατί όπως προβλέπει η νομοθεσία θα έπρεπε να είχαν κάνει δήλωση αλλαγής τόπου φορολογικής κατοικίας προτού μετοικήσουν και να ζητήσουν να υπαχθούν είτε στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, αν διέμεναν στην Αττική, είτε στη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του νομού τους, αν ζούσαν στην επαρχία. Από τα εκατομμύρια Ελλήνων όμως σε όλο τον κόσμο οι περισσότεροι δεν το έχουν κάνει είτε επειδή δεν άφησαν τίποτα πίσω που να τους συνδέει με την πατρίδα, είτε από άγνοια ή και λοιπούς άλλους λόγους. Πολλοί, όμως εργαζόμενοι έστελναν επί χρόνια εκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν κάποιες φορές από κοινού με συγγενείς τους.
Έτσι, επειδή η Εφορία τους θεωρεί ακόμα κατοίκους Ελλάδας, με τις διασταυρώσεις καταθέσεων και εισοδημάτων βλέπει ότι καταθέτουν λεφτά σε τράπεζες ενώ δεν έχουν δηλώσει αντίστοιχα εισοδήματα στη χώρα μας. Ωστόσο τα λεφτά αυτά δεν κρύβονται και δίνουν «στόχο» στις ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ να τους ελέγξουν ως φοροφυγάδες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός κατοίκου Αγγλίας, που έλαβε πρόσκληση ελέγχου από το ΣΔΟΕ επειδή από το 2006 έως το 2011 που ζει στο εξωτερικό είχε ελάχιστο ή μηδενικό εισόδημα στην Ελλάδα αλλά έστελνε σχεδόν ανελλιπώς κάθε μήνα εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 900.00 ευρώ σε ατομικούς ή κοινούς λογαριασμούς που τηρούσε σε ελληνικές τράπεζες.
Οι λύσεις που δίνει πλέον το κράτος σε όλους αυτούς είναι δύο. Ή να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια ή αν προλαβαίνουν να πάρουν τα λεφτά από τη χώρα για να μη χάσουν τα μισά, καθώς, όπως ορίζει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, η Εφορία δεν μπορεί να δεχτεί την εκπρόθεσμη αλλαγή φορολογικής κατοικίας.

Εθνικός... "Μύθος" ο Χορός του Ζαλόγγου;

του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχίου






Αυτό δηλώνει και ισχυρίζεται η γνωστή για την θεωρία της περί...<<συνωστισμού>> στα παράλια της Μικράς Ασίας κατά την Μικρασιατική καταστροφή και τις σφαγές των χιλιάδων Ελλήνων, βουλευτής, ιστορικός και καθηγήτρια της Ιστορίας σε Τμήμα Παιδαγωγικής Σχολής της Πατρίδας μας,  σε ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς ερωτηθείσα  αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου απάντησε: <<κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους>>. Συνεπώς, κατά την άποψη της ιστορικού αυτής που διδάσκει την Ιστορία σε αυριανούς παιδαγωγούς και δασκάλους της χώρας μας, ο χορός του Ζαλόγγου είναι ένας... <<εθνικός μύθος>>!! 
Στην ίδια, επίσης, συνέντευξη αμφισβητεί τις γενοκτονίες των Μικρασιατών και των Ποντίων. <<Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις>>, δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, υπερασπίστηκε του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων να υιοθετούν παιδιά: <<Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους>>, δήλωσε. Σε μια δημοκρατία δεν υπάρχουν όρια ελευθερίας, απάντησε συνομιλητής μου όταν του κατέθεσα τον προβληματισμό μου περί όλων αυτών. <<Ο καθένας υπερασπίζεται την δική του αλήθεια>>. Η λέξη αλήθεια, ανταπάντησα, στα Αρχαία Ελληνικά προέρχεται από το στερητικό α- και τη λήθη. Αλήθεια δηλ. είναι το αντίθετο της λήθης. Αν λοιπόν τα ρίξομε όλα στην λήθη και την λησμονιά, τότε, προφανώς και δεν υπηρετούμε την αλήθεια. Διερωτώμαι, δε, σε θέματα που έχουν σχέση με την πορεία του Γένους μας, πόσες... <<αλήθειες>> μπορεί να υπάρχουν;
Διερωτώμαι, επίσης, αυτό το Γένος, το Γένος των Ρωμιών που στην ιστορική του πορεία  υπήρξε και παρέμεινε αδούλωτο και απροσκύνητο, μήπως, τελικά, βάλλεται στις ρίζες του, τις πνευματικές και ιστορικές του καταβολές;  <<Οι κυριώτεροι παράγοντες, οι οποίοι συνετέλεσαν στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων ήταν η γλώσσα, οι μνήμες από το ιστορικό παρελθόν και η Ορθόδοξη Πίστη>>, δηλώνει η Ακαδημία Αθηνών, δια στόματος του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, σε πρόσφατη παρέμβαση για το απαράδεκτο και ορθώς αποσυρθέν αυτό βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, ως και για σχετικά δημοσιεύματα που διαστρέβλωναν την ιστορική αλήθεια  περί του 1821. Αν λοιπόν πάνω σ΄ αυτούς τους πυλώνες στηρίχθηκε και διατηρήθηκε, διαχρονικά, η Εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση, τότε είναι άραγε τυχαίο γεγονός η μεθοδική και συστηματική προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλεται και, απροκάλυπτα  τείνει να επιβληθεί στις μέρες μας, απεμπόλησης από  τις πνευματικές και ιστορικές μας ρίζες, απογύμνωσης της Ελληνικής γλώσσας και γραφής από τις αρχέγονες καταβολές τους, και υποβάθμισης της σημασίας και αξίας του Έθνους;
Μήπως, στόχος είναι, όπως γράφει ο Βάρναλης, οι λαοί, παραφράζω λέγοντας <<οι Ρωμιοί>>, να έχουν <<μια σκέψη δετή που τους την πλάσανε οι δυνατοί>>; Μήπως, όλοι αυτοί οι <<μεταμοντέρνοι>> όπως αυτοαποκαλούνται ιστορικοί, αφού απαξιώσουν τις αιώνιες- διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά του Γένους για τα  οποία χύθηκαν εκατόμβες αίματος ηρώων και μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδας, αφού διαγράψουν ήθη και έθιμα, αφού ισοπεδώσουν  θεσμούς, κυρίως αφού, στεγνώσουν αυτό το λαό από την Εθνική του συνείδηση, στοχεύουν στο  να πλάσουν έναν αδιάφορο Νεοέλληνα, το ενδιαφέρον του οποίου να εξαντλείται μόνο στην εξασφάλιση της... επόμενης δόσης; Να δημιουργήσουν, με άλλα λόγια, μια Ελλάδα χωρίς ελληνικότητα;
Στον αντίποδα αυτής της ισοπεδωτικής και επικίνδυνης για το μέλλον του Ελληνισμού λαίλαπας ποιό είναι το δικό μας χρέος και ευθύνη; Ποιο θα είναι το ανάχωμα, η αντίσταση και η αντίδραση στην, όπως διαφαίνεται, καλά οργανωμένη προσπάθεια αφελληνισμού και αποϊεροποίησης της ιστορίας μας, και κατ΄ επέκταση του Γένους μας;
Μήπως ήρθε η ώρα, χωρίς φανατισμούς, χωρίς μισαλλοδοξίες και φοβίες, να σηκώσομε ψηλά το κεφάλι, να υψώσομε το ανάστημα μας και να προτάξομε τα στήθη μας στον αντίποδα αυτής της αφασίας και αποχαύνωσης της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης που επιδιώκει την επιβολή της ιστορικής λήθης, παρουσιάζοντας την ως δήθεν ελπίδα και φως;  Μήπως, το χρωστάμε όπως θα έλεγε ο Κωστής Παλαμάς, <<σε όσους ήλθαν, πέρασαν, θαρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μάς δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί>>;


Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Αν γυρίσουν τα χρήματα της Ελβετίας στην Ελλάδα τότε λύθηκε το οικονομικό μας πρόβλημα»



Στην παραίνεση προς όσους διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα προχώρησε στο κυριακάτικο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Άνθιμος έκανε επίσης λόγο για το χρέος των πολιτών να παραμείνει υπό ελληνικό έλεγχο η Εθνική Τράπεζα.

«Δεν έχω καμία υπηρεσιακή σχέση με αυτή την τράπεζα αλλά εδώ και χρόνια αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της οικονομικής ζωής των Ελλήνων.  Πρέπει όλοι να συντελέσουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής για να μην παύσει να είναι εθνική και ελληνική» ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι προχώρησε στη δωρεά δυο μισθών του για να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ενώ προ δυο ημερών η Μητρόπολη προχώρησε στην κατάθεση επιπλέον 170.000 ευρών.


«Κάντε ότι μπορείτε και οι Έλληνες του εξωτερικού, μην αφήσετε αυτή την τράπεζα που είναι εθνική γιατί αυτό είναι ωφέλιμο και για την οικονομία μας» ήταν η παραίνεση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Άνθιμος εξαπέλυσε βολές και κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, έκανε λόγο για ανήσυχη σιωπή στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Τουρκίας τα οποία συνέδεσε με κινητοποιήσεις οργανώσεων στη Θράκη. «Για αυτή την κατάσταση δεν χαιρόμεθα, λυπούμεθα και ανησυχούμε. Ας βρουν λύσεις στα προβλήματά τους αλλά ας μας αφήσουν ήσυχους».

Κλείνοντας συνέστησε κουράγιο υπομονή και θυσίες από όλους για όλους, προκειμένου να ξεπεράσουμε με ενότητα και ομοψυχία την οικονομική κρίση.