Νίκος Ντερτιλής ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ !



Ο εν ζωή επαναστάτης Νίκος Ντερτιλής 
ξεφτίλισε, για μια ακόμα φορά την Κυνο-βολευτική ψευτοδημοκρατία τους και έδειξε το μεγαλείο της ψυχικής του δύναμης .Πως και πως περίμεναν τα κοράκια του πολιτικού συστήματος να τον γονατίσουν. Είτε με την άδεια που δεν του έδιναν,  είτε με την διακριτική παρουσία, είτε με το ..χωρίς χειροπέδες . Όμως ο Ντερτιλής μας παραδίδει μαθήματα ακόμα και από την φυλακή του. Δεν θέλει "χάρες" από αυτούς τους απατεώνες .Γιατί η αποδοχή έστω και αυτής της "χάρης" να μεταβεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη είναι

γελάκι στην άκρη των χειλιών τους .Αρνήθηκε λοιπόν να πάει στην κηδεία του Βασίλη ! Και οι περισσότεροι εκπλαγήκαμε .Αλλά μας διδάσκει πως δεν πρέπει να ψάχνουμε την ΕΞΑΙΡΕΣΗ στους δίπλα μας αλλά να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η εξαίρεση .
 
Έτσι αναπαρήγαγαν τα ιντερνετικά μέσα την είδηση : 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του γιού του Νικόλαου Ντερτιλή, τελευταίου κρατούμενου εκ των πρωταιτίων της χούντας, ενημέρωσε αμέσως τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού ότι εάν ο πρώην στρατηγός ζητήσει άδεια για να μεταβεί στην κηδεία του παιδιού του που θα γίνει αύριο, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, να του δοθεί και μάλιστα η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες.

Απλά του ανέφερε ότι θα έχει μία διακριτική συνοδεία.
Ο Ν. Ντερτιλής ενημερώθηκε επί των προθέσεων του υπουργού Δικαιοσύνης και υπέβαλε στη διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του υιού του.

Να σημειωθεί ότι ο Ντερτιλής, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου