Αφήσαμε την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας ...Απροστάτευτη !


Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία αισθάνεται απροστάτευτη σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από κίνδυνους, αβεβαιότητα και περιορισμό των δικαιωμάτων της!

Ο πρόεδρος του MEGA κ. Χρήστος Κίτσιος σε συνέντευξη του στην αλβανική εφημερίδα «Shekulli» μεταξύ άλλων είπε πως ο νόμος για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών είναι αντισυνταγματικός και έχει απορριφθεί από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το MEGA, δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση για την μη έγκριση του νόμου στη Βουλή των Ελλήνων και ξεκαθαρίζει πως δεν τάσσεται κατά του νόμου αυτού. Ωστόσο ο κ. Κίτσιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις δηλώσεις Μπερίσα για τα περί «εθνικής Αλβανίας», χαρακτηρίζοντας την ως μια δήλωση που τρέφει το διεθνοτικό μίσος.

Σε ερώτηση της αλβανικής εφημερίδας «SHEKULLI» σχετικά με επίσημη δήλωση του MEGA μέσω της οποίας ζητάει από τον Πρωθυπουργό Μπερίσα να αποσύρει τα όσα είπε για «Εθνική Αλβανία» ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κίτσιος τονίζει: Εξηγούμε στην κοινή γνώμη πως η τελευταία δήλωση του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» (ΕΕΜΜ-MEGA) έχει γραφτεί με σεβασμό προς τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας και έχει μια αφορμή: την δήλωση του Πρωθυπουργού για μια Εθνική Αλβανία καθώς και την εθνικιστική δραστηριότητα ορισμένων πολιτικών σχηματισμών που επηρεάζει και αγνοεί άμεσα την ιστορική και αυτόχθονη παρουσία μας στη νότια Αλβανία και καλλιεργεί το διεθνοτικό μίσος.Η έξαρση αυτού του συναισθηματικού εθνικισμού, και όχι μόνο, είναι πολύ ανησυχητική. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή εκφράζεται μέσω της δημιουργίας ενός ανθελληνικού κλίματος που φαίνεται ξεκάθαρα στο λεξιλόγιο ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και ορισμένων εξτρεμιστικών πολιτικών σχηματισμών με  επιρροές σε μερίδα της αλβανικής κοινωνίας, ακόμη και σε κρατικές δομές, όπως το δικαστικό σώμα, η τάξη κλπ. Σε αυτές τις στιγμές, η Ελληνική Μειονότητα αισθάνεται απροστάτευτη σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τον κίνδυνο, την αβεβαιότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων της,  αφήνοντας την στο χρονοντούλαπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου