Λεφτά υπάρχουν μόνον για μετανάστες!


MKOΠάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στα αμέσως επόμενα χρόνια, για την υλοποίηση του προγράμματος ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στις δομές της ελληνικής κοινωνίας. Αν και τα περισσότερα χρήματα θα αντληθούν από την διεύθυνση κοινωνικής ένταξης του Ευρωπαϊκού Ταμείου, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η στάση της ελληνικής πλευράς, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να κατευθύνει τα κονδύλια αυτά π.χ. προς την επιμόρφωση των ανέργων ή την εκπαίδευση νέων στις ψηφιακές τεχνολογίες που αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό.
Η συμμετοχή αλλοδαπών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά στο σκέλος εκτέλεσης του 2013 , τέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, σε... δημόσια διαβούλευση και ήδη έχουν κατατεθεί χιλιάδες ηλεκτρονικές αιτήσεις ενδιαφερομένων.
Στην πραγματικότητα, με τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα χρηματοδοτηθούν δράσεις υπέρ των τριτοκοσμικών, όπως η χρηματοδότηση του ανοίγματος μίας επιχείρησης, η αγορά εξοπλισμού για τις ήδη υπάρχουσες και βεβαίως, η ενίσχυση των αντεθνικών συλλόγων που έχουν συστήσει οι (νεο)εποικιστές που στερούνται άδειας νομιμότητας, αλλά παραταύτα, παρανόμως, τους αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος.
Για τη σημειολογία του θέματος, και αυτό αποτελεί την «καρδιά του μαρουλιού», δηλαδή την ουσία, προτάσεις υπέβαλαν διάφοροι «κοινωνικοί σύλλογοι» που συνδέονται με αριστερές οργανώσεις, ΜΚΟ που τα στελέχη τους πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και οι οργανώσεις – βιτρίνες των λαθρομεταναστών που έχουν στενές σχέσεις με εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις, στις οποίες κάναμε εκτενή αναφορά σε τεκμηριωμένα άρθρα στον «ΕΚ».
Το ζήτημα πάντως είναι και ηθικό, αφού σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, η χώρα μας θα μπορούσε ναδιοχετεύσει, όπως έκανε και στο παρελθόν, τα κονδύλια που προορίζονται για το συγκεκριμένο σκοπό, για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δημοσίου, εντάσσοντας στο πλαίσιο αυτό και τους νόμιμους μετανάστες. Αντιθέτως, σπεύδει με σχεδόν σταλινικές διαδικασίες (το κόμμα της ΝΔ βρίθει από αριστερούς που υποδύονται τους δεξιούς) να τα διαθέσει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και αμφιβόλου νομιμότητας ομοσπονδίες αλλογενών. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου