Έφυγε η Μαρικα Μητσοτακη την ημέρα της κάλπης





Σκληρή ήταν η μοίρα για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και για τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη καθώς στις τρεις τα ξημερώματα έχασαν την πολυαγαπημένη μητέρα και σύζυγο Μαρίκα.


Σε ηλικία 82 ετών έχασε την μάχη με τη ζωή προκαλώντας θλίψη στα οικεία της πρόσωπα. Η εκλιπούσα αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας καθώς επίσης και κινητικά προβλήματα. Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί σημαντικά και νοσηλευόταν στο Ευγενίδειο θεραπευτήριο.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και κόρη της, Ντόρα Μπακογιάννη πληροφορήθηκε το γεγονός στην Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα.


Με το «Δύο Πράσινα Μάτια» της Στέλλας Γκρέκα ο Κώστας Μπακογιάννης αποχαιρέτησε τη γιαγιά του Μαρίκα Μητσοτάκη. Ο δήμαρχος Καρπενησίου ανέβασε το τραγούδι στη σελίδα του στο Facebook, με το ακόλουθο σχόλιο: «Η γιαγιά μας αγαπούσε πολύ τη μουσική και τη διασκέδαζε να σιγοτραγουδάει αυτό το τραγούδι, οδηγώντας για τη θάλασσα, με επτά εγγόνια στο πίσω κάθισμα. Πόσο αγάπη μπορεί να χωρέσει ένας άνθρωπος;».


Την Τρίτη η εξόδιος ακολουθία για την Μαρίκα Μητσοτάκη


Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί θα ψαλεί στον Άγιο Διονύσιο στην Αθήνα η νεκρώσιμος ακολουθία για τη Μαρίκα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 82 ετών.


Την ίδια ημέρα η σορός της θα μεταφερθεί στα Χανιά και δη στην εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα, όπου και θα παραμείνει όλη τη νύχτα.


Στις 14.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, φίλοι και συγγενείς της Μαρίκας Μητσοτάκη από τα Χανιά και την Κρήτη θα πουν το τελευταίο αντίο στην εκλιπούσα, η οποία στη συνέχεια θα ταφεί στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι Χανίων.


Η ζωή της και η σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη


Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1930 ήταν μητέρα της πρώην δημάρχου Αθηναίων και πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της Β' Αθήνας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας αποκτήσει συνολικά 13 εγγόνια.





Γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου, παντρεύτηκε τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το 1953.






Η πολιομυελίτιδα σημαδεύει τα ανέμελα παιδικά της χρόνια. Παλεύει με πείσμα την αρρώστια. Υποβάλλεται σε δύσκολες εγχειρίσεις στις ΗΠΑ και μέχρι τα 18 της χρόνια ζει με τον εφιάλτη της μόνιμης παράλυσης. Είναι η εποχή που η γνωριμία της με τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη αλλάζει την ζωή της.






Στις 6 Ιουνίου 1953 ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. Ευτυχισμένα χρόνια. Η οικογένεια της μεγαλώνει σιγά σιγά. Πρώτα η Ντόρα, δύο χρόνια αργότερα η Αλεξάνδρα, μετά η Κατερίνα και πολλά χρόνια αργότερα, ο Κυριάκος. Στέκεται στο πλευρό του συζύγου της για 60 χρόνια, στα εύκολα και στα δύσκολα. Η οικογένειά της βρίσκεται πάνω από όλα και η κουζίνα της αποτελεί χώρο ιεροτελεστίας όπου αναπτύσσονται οι σχέσεις των ανθρώπων.








Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη (δημοσιεύματα στον Τύπο, πολιτική αντιπαράθεση), καθώς θεωρούνταν ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν και σε θέματα θεσμικά, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου