Βομβα στην Αθηνα !!!! Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ Ο ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από την... προειδοποιητική βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και, κυρίως, μετά το νέο (δεύτερο) τηλεφώνημα αγνώστου σε τηλεοπτικό σταθμό, οποίος προειδοποιούσε πως αυτό… ήταν μόνον η αρχή…

Συγκεκριμένα, το δεύτερο τηλεφώνημα του αγνώστου άνδρα με την αλλοιωμένη φωνή έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER στις 09:15 χθες, λιγότερο από μία ώρα αφότου έγινε η έκρηξη στο Πρωτοδικείο. Το μήνυμα που άφησε ο άγνωστος είναι το εξής: «Αυτό που είδατε σήμερα είναι μόνον η αρχή. Πείτε στους “μπάτσους” πως σειρά έχουν δικαστικοί και δικηγόροι». Το τηλεφώνημα αξιολογείται ως σοβαρό από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και σήμανε αυτομάτως συναγερμός.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν στα χέρια τους δύο πολύ σημαντικά στοιχεία γι’ αυτούς που μετέτρεψαν την οδό Λουίζης Ριανκούρ σε… γειτονιά της Βαγδάτης. Πρόκειται για δύο κράνη και μία μαρτυρία κατοίκου της περιοχής. Τα δύο κράνη βρέθηκαν πεταμένα πίσω από μια πρασιά στην οδό Κάπου. Πρόκειται για ένα στενό πίσω ακριβώς από το κτίριο του Πρωτοδικείου και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν πως πρόκειται γι’ αυτά που φορούσαν οι τρομοκράτες με την παγιδευμένη μοτοσικλέτα. Τα κράνη μεταφέρθηκαν ήδη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη γενετικού υλικού.

Με ιδιαίτερη σοβαρότητα εξετάζεται η μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, ο οποίος μάλιστα είναι απόστρατος αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους βομβιστές, που φαίνεται πως είχαν φροντίσει τα ρούχα και η εξάρρτυσή τους να παραπέμπει σε μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 06:30, ο μάρτυρας είδε δύο νέους άνδρες, που φορούσαν κράνη μοτοσικλετιστών και έμοιαζαν με αστυνομικούς (έφεραν οπλισμό), να σπρώχνουν μία ασημί μοτοσικλέτα και να τη σταθμεύουν απέναντι από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Ο μάρτυρας ρώτησε τους δύο νεαρούς, που είχαν κατεβασμένα τα κράνη, τι έγινε και εκείνοι του απήντησαν πως έχει χαλάσει το μηχανάκι τους. Επειτα από λίγα λεπτά, είδε τους δύο αγνώστους να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε τρίτο άτομο και να φεύγουν από την περιοχή.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής από χθες το πρωί χτενίζουν την περιοχή και αναζητούν στα κτίρια παρακείμενων εταιρειών κάμερες ασφαλείας που είναι δυνατόν να έχουν συλλάβει τις κινήσεις των τρομοκρατών.

Από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. το χτύπημα θεωρείται σοβαρό, καθώς εμπεριέχει και το στοιχείο της επικοινωνιακής πολιτικής. Δηλαδή, η επιλογή του στόχου μάλλον δεν έχει να κάνει ακριβώς με το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Σε κοντινή απόσταση από το Πρωτοδικείο βρίσκεται το κτίριο της ΓΑΔΑ και το πλέον πιθανό είναι πως οι βομβιστές ήθελαν να στείλουν και ένα μήνυμα προς τους διώκτες τους σε σχέση με τις τελευταίες συλλήψεις ατόμων τα οποία φέρονται από την Αντιτρομοκρατική ως εμπλεκόμενα σε τρομοκρατική οργάνωση. Πάντως, όλες οι υποψίες των αστυνομικών στρέφονται στα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Νέα επίθεση σε ελληνική πρεσβεία

Βόμβα ή εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Αϊρες, προκαλώντας ζημιές. Ευτυχώς, από την έκρηξη δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Για την έκρηξη διεξάγεται έρευνα. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η πρεσβεία μας στην Αργεντινή γίνεται στόχος. Αυτή όμως ήταν και η σοβαρότερη, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


«Προσοχή, δεν είναι φάρσα. Σε 40 λεπτά θα εκραγεί...»

Μοτέρ από αυτοκίνητο βρέθηκε στο εσωτερικό καταστήματος 30 μέτρα μακριά

Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου θύμιζε χθες η περιοχή γύρω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Σπασμένα τζάμια, αναποδογυρισμένα και καμένα οχήματα, που εκτινάχτηκαν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης, και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε γειτονικές επιχειρήσεις και παρακείμενες πολυκατοικίες συνέθεταν την εικόνα της οδού Λουίζης Ριανκούρ αμέσως μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε σε παγιδευμένο δίκυκλο λίγο μετά τις 8:20 χθες το πρωί, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, έξω από το μέγαρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν εκκωφαντικός, ενώ ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε όλη την περιοχή. Σε κλάσματα δευτερολέπτου τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το Πρωτοδικείο τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ αρκετά από αυτά εκτινάχθηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων λόγω του ωστικού κύματος.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι τρομοκράτες είχαν προειδοποιήσει για το επικείμενο μεγάλο βομβιστικό χτύπημα και οι αστυνομικοί πολύ γρήγορα εκκένωσαν το Διοικητικό Πρωτοδικείο από τους υπαλλήλους που είχαν προσέλθει από νωρίς στα γραφεία τους. Τα τηλεφωνήματα των τρομοκρατών στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» έγιναν στις 07:37 χθες το πρωί. Ο άγνωστος άνδρας με αλλοιωμένη φωνή μετέφερε στους τηλεφωνητές το εξής μήνυμα:

«Προσοχή, δεν είναι φάρσα. Σε 40 λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ. Η βόμβα είναι τοποθετημένη στην μπαγκαζιέρα μιας μοτοσικλέτας ασημί χρώματος, σταθμευμένης στο διάζωμα απέναντι από το κτίριο του Πρωτοδικείου. Να εκκενώσουν το Πρωτοδικείο, το Γηροκομείο και τις εταιρείες… Ο αριθμός κυκλοφορίας από το παγιδευμένο μηχανάκι είναι… Προσοχή, επαναλαμβάνω δεν είναι φάρσα, σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα».

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και με ταχύτατες διαδικασίες εκκένωσαν το Πρωτοδικείο, τις εταιρείες της περιοχής, ενώ έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το Γηροκομείο Αθηνών που βρίσκεται πολύ κοντά.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στης 08:22 ακριβώς και ο εκκωφαντικός θόρυβος προκάλεσε τον πανικό σε κατοίκους πολλών περιοχών της Αθήνας. Η οδός Λουίζης Ριανκούρ θύμιζε δρόμο χτυπημένο από αεροπορικό βομβαρδισμό. Παντού συντρίμμια.

Τουλάχιστον δέκα σταθμευμένα αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε παλιοσίδερα, ενώ το μοτέρ ενός εκ των αυτοκινήτων που καταστράφηκαν ολοσχερώς βρέθηκε στο εσωτερικό ενός καταστήματος ενδυμάτων τριάντα μέτρα μακριά από το αμάξωμα του οχήματος.

Τα τζάμια του Πρωτοδικείου έσπασαν όλα, ενώ η πρόσοψη του κτιρίου υπέστη σοβαρές ζημιές. Καταστροφές υπέστησαν και τα κτίρια απέναντι και δίπλα από το Πρωτοδικείο, ενώ συνετρίβησαν υαλοπίνακες κτιρίων σε ακτίνα τουλάχιστον τριακοσίων μέτρων.

Τα πρώτα λεπτά της έκρηξης είχε δημιουργηθεί ένα εφιαλτικό σκηνικό, καθώς πυκνοί, μαύροι καπνοί κάλυψαν τον ουρανό λόγω των αυτοκινήτων που είχαν παραδοθεί στις φλόγες.





ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

«Νομίζαμε ότι ζούμε έναν εφιάλτη»

Σοκαρισμένοι ήταν οι δικαστικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου της Αθήνας από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά της οκτώ το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχαν πέσει θύματα τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ στις συζητήσεις τους τόνιζαν συνεχώς το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε περίπτωση που δεν υπήρχαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη.

Αναστατωμένοι ήταν και οι κάτοικοι της περιοχής από τον εκκωφαντικό θόρυβο και το ωστικό κύμα που προκάλεσε ο εκρηκτικός μηχανισμός, αφού είδαν τα τζάμια των καταστημάτων τους και των σπιτιών τους να γίνονται θρύψαλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

«Οταν μας ειδοποίησαν, βρισκόμουν ήδη στο γραφείο μου στο Πρωτοδικείο» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» η Αμάντα Ταξιάρχου. «Αμέσως, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να βγούμε έξω χωρίς πανικό. Η έκρηξη που σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα ήταν πολύ ισχυρή, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο κτίριο αλλά και σε μαγαζιά και σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά».

Οι υπάλληλοι με τη βοήθεια των αστυνομικών εκκένωσαν το Πρωτοδικείο, ενώ το ίδιο συνέβη και στα κτίρια που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση: «Αν δεν είχαν προειδοποιήσει για την έκρηξη, πραγματικά δεν θέλω να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί» λέει ο κ. Θανάσης Κοντός, ο οποίος εργάζεται στο Πρωτοδικείο. «Οσοι ακούσαμε τον θόρυβο αυτόν και είδαμε τον πυκνό, μαύρο καπνό να καλύπτει τα πάντα νομίζαμε ότι ζούμε έναν εφιάλτη. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω εκείνες τις στιγμές».

Για προειδοποιητικό χτύπημα μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Χρήστος Λυμπερόπουλος: «Το τελευταίο διάστημα αισθανόμαστε ανασφαλείς με όλα αυτά που έχουν συμβεί στα δικαστικά μέγαρα της χώρας. Περιμένουμε από την Πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μπορούμε και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς άγχος και φόβο. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε καλύτερη περιφρούρηση, γιατί δεν γίνεται ένας αστυνομικός να καλύπτει τέτοια κτίρια».


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
Φωτ. ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ


Αναστάτωση από τη φάρσα στην εφορία της Καλλιθέας

«Επίθεση» φαρσέρ δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε χθες το πρωί στους Αμπελοκήπους, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Το γεγονός πως για άλλη μία φορά, έπειτα από τρομοκρατική επίθεση, το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. δέχθηκε… επίθεση από φαρσέρ που είχαν γεμίσει την Αθήνα με… βόμβες δείχνει πως η περίοδος στην οποία μπαίνουμε μάλλον δεν θα έχει ηρεμία.

Ωστόσο, ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα-φάρσες αρχικά θεωρήθηκε σοβαρό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για αρκετή ώρα η οδός Θησέως στην Καλλιθέα και να προκληθεί κομφούζιο στην περιοχή και στους γύρω δρόμους.

Ο φαρσέρ είχε ειδοποιήσει για ύπαρξη βόμβας στη ΔΟΥ Καλλιθέας. Αστυνομικοί απέκλεισαν τον χώρο και διέκοψαν την κυκλοφορία στη Θησέως και μάλιστα για αρκετή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα στο κτίριο της εφορίας. Ειδικοί πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν τελικά το κτίριο και διαπίστωσαν πως απλώς ήταν άλλη μία φάρσα.

Μέχρι και χθες το μεσημέρι οι φάρσες συνεχίζονταν, με αποτέλεσμα πολλές αστυνομικές δυνάμεις να απασχολούνται στην πραγματοποίηση ερευνών για… ανύπαρκτες βόμβες σε διάφορα σημεία της Αθήνας।


http://www.espressonews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου