Η (διαλυμένη) ''οργανωμένη Ομογένεια'' ΗΠΑ και το ''όνομα Μακεδονία''... Οι μεγάλες κινητοποιήσεις ανήκουν στο μακρινό παρελθόν



Oι ''μακεδονομάχοι'' της Ομογένειας ΗΠΑ και τα ''χάλια'' μας
Δεν μπορεί να γίνει ''αγώνας'' στις ΗΠΑ γιά όνομα Σκοπίων με τις διαλυμένες Οργανώσεις. Η Ομογένεια είναι ''ακέφαλη'' και διαιρεμένη

Τα ΜΜΕ της Ελλάδας γράφουν ότι «εκρόσωποι 21 ομογενειακών Οργανώσεων, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο της Ομογένειας, δηλ. 1.5 εκατομμύρια Ομογενείς, συνεδρίασαν γιά το ''όνομα'' των Σκοπίων, εξέδωσαν ψήφισμα» (το κείμενο του ψηφίσματος στο τέλος αυτής της σελίδας) .
Μπορεί να είναι -διαχρονικά- θλιβερό το γεγονός της εντυπωσιακής άγνοιας ΜΜΕ, πολιτικών στην Ελλάδα και διπλωματών της στις ΗΠΑ γιά την κατάσταση στην Ομογένεια, αλλά όταν το γεγονός αυτό σχετίζεται και με τα εθνικά μας θέματα, τότε μιλάμε γιά παραλογισμό, που ξεφεύγει πολύ της γραφικότητας.
Αλλά, το ζήσαμε κι αυτό. Το Σάββατο λοιπον 13 Ιανουαρίου 2018, συνεδρίασαν στην Αστόρια Νέας Υόρκης ''εκπρόσωποι'', δηλ. πρόεδροι, 18 Οργανώσεων. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι περισσότερες από τις μισές είναι ''οργανώσεις-μαϊμούδες'' και οι υπόλοιπες απλά υπάρχουν. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι, ούτε ένας από τους πρόεδρους-εκπρόσωπους, είχε ζητήσει έστω την γνώμη του Συμβούλιου της Οργάνωσής του γιά την συγκέντρωση και γιά το ζήτημα που θα την απασχολούσε. Κατά συνέπεια, εκπροσωπούσαν τον εαυτόν τους, αλλά ως ''αφηνιασμένα ψώνια'', νομίζουν ότι εκπροσωπούν και τα...άστρα.
Τι πραγματικά εκπροσωπούν όλοι αυτοί οι μόνιμοι ''καρεκλοκένταυροι'' των ημιδιαλυμένων Οργανώσεων; Στην καλύτερη περίπτωση ποσοστό (τυπικά) 2% (δύο στα εκατό) του σύνολου της Ομογένειας στις ΗΠΑ. Αν λάβουμε υπόψην ότι το ψήφισμα συνυπογράφει και η ''παγκόσμια πανΚορινθιακή Ομοσπονδία'', που έχει πρόεδρο, ''συμβούλιο'' (τον πρόεδρο) και ''μέλη'' (τον πρόεδρο), τότε μιλάμε όχι γιά ''γραφικότητα'', αλλά γιά μέγιστη γελοιότητα (και απάτη).
Και ερχόμαστε στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, γνωστού σήμερα ως πΓΔΜ. Οι προεδροπαράγοντες, βρήκαν εύκολο στόχο: Τις ''ενδοτικές'' κυβερνήσεις Ελλάδας. Και ως ''σούπερ ελληναράδες-πατριώτες'', βγάζουν κραυγές: ''Προδότες'' όσοι 'Ελληνες πολιτικοί πουλήσουν το όνομα ''Μακεδονία'', θα θεωρούνται ''ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ και θα αντιμετωπίσουν την οργή της Ομογένειας''. Από κοντά και τα ''όλα γιά το χρήμα'' ελληνόφωνα ''μπακαλομάγαζα'', δηλ. τα ελληνικά ΜΜΕ Αστόριας, που τους ''χειροκροτούν'' (γιά να μην χάσουν διαφημίσεις-καταχωρήσεις), αντί να τους πουν το αυτονόητο: «Γιά σιγά ρε ψώνια... Ποιοί νομίζετε ότι είστε γιά να αποφασίζετε ποιοί 'Ελληνες είναι επιθυμητοί και ποιοί ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ; Το αμερικάνικο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας; Και ποιό ''σύνολο'' της Ομογένειας εκπροσωπείτε; Δεν πάτε να σας δει καλύτερα ψυχίατρος;».
Φυσικά, όλοι αυτοί οι ''πρόεδροι'', αντιπροσωπεύουν, στην καλύτερη περίπτωση, την γυναίκα τους, εκτός από τον εαυτόν τους και καμία Ομογένεια. Η Ομογένεια, επειδή γνωρίζει άριστα ότι πρόκειται γιά άχρηστα γραφικά ''ψώνια'', δεν τους υπολογίζει.
Σε ότι αφορά το ''ψήφισμά'' τους, που αναπαράγεται στην Ελλάδα ως ''αντίδραση και θέση της Ομογένειας'' στο ''σύνολό'' της, ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ (σχεδόν συνολικά) διαφωνεί. Οι ομογενειακές Οργανώσεις υπάρχουν και λειτουργούν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους νόμους αυτής της χώρας. Σίγουρα έχουν λόγο και γιά ζητήματα που αφορούν τα μέλη τους και έχουν σχέση με την Ελλάδα, ειδικά γιά τα εθνικά θέματα της χώρας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά ΔΕΝ μπορούν να ''απαιτούν'' από τις ελληνικές κυβερνήσεις και να τις κακοχαραχτηρίζουν (προκαταβολικά και παράλογα) πράγματα γιά τα οποία αποφασίζει ο λαός στην Ελλάδα.
Και το γεγονός: ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, δέχονται -γιά τα Σκόπια-  ''σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, γιά όλες τις χρήσεις''. Η τωρινή, που λέει τα ίδια, είναι το μονο  πρόβλημα;;;
Οι Οργανώσεις μας στις ΗΠΑ, πρώτιστα, οφείλουν να παρεμβαίνουν στην αμερικάνικη κυβέρνηση γιά εθνικά ζητήματα, υποστηρικτικά στον λαό της Ελλάδας και στις κυβερνήσεις του. Αντί γιά το απλό και λογικό, γίνεται το ανάποδο: Οι ομογενειακές Οργανώσεις απευθύνονται στις ελληνικές κυβερνήσεις (εύκολος στόχος γιά ''εντυπωσιασμό'') επειδή, ως Οργανώσεις, είναι σχεδόν διαλυμένες και σίγουρα ανίκανες να παρέμβουν στην Ουάσιγκτον. 'Ετσι, με τις επιθετικές-απαιτητικές παρεμβάσεις τους προς την Αθήνα, ουσιαστικά ''παίζουν το χαρτί'' των Σκοπιανών, άθελά τους (ή ηθελημένα;). Με την λογική ότι ακόμα και οι Σκοπιανοί θα σκέφτονται ''να, ακόμα και οι ελληνικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι βολικές, ξεπουλημένες, που υποχωρούν. 'Αρα πιέζουμε, δεν υποχωρούμε εμείς, αλλά αυτοί, γιά να κερδίσουμε''.
Και το ερώτημα: Ποιοί να κάνουν ''αγώνα'' στις ΗΠΑ; Ποιοί να ''κινητοποιήσουν'' την Ομογένεια, ποιοί να την εμπνεύσουν; Ο πρόεδρος της διαλυμένης πανΜακεδονικής, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Νέας Υόρκης και Βοστώνης ή ο αντιπρόεδρος της πανΜακεδονικής; Αυτοί, με το ζόρι, μπορούν να ''κινητοποιήσουν'' μόνο 2-3 συγγενείς τους. Ποιές (διαλυμένες) Οργανώσεις να ''κινητοποιηθούν'';
Μα, ο πρ. πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (ο νεότερος) δεν αναγνώρισε επίσημα τα Σκόπια ως ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'' (2004), μόλις επανεκλέγηκε; ΠΟΥ ήταν τότε η περίφημη ''οργανωμένη Ομογένεια''; Και με την απόφαση αυτή -γιά την ονομασία- ταυτίστηκαν σχεδόν όλες οι χώρες της υφηλίου.
Ο πρ. πρόεδρος Μπιλ Κλίντον που ΔΕΝ ήθελε το όνομα ''Μακεδονία'' γιά τα Σκόπια (1992) δεν δέχτηκε πιέσεις από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη και (γραπτά) από ''επιφανείς Ομογενείς'' (μεταξύ αυτών και στελέχη της πανΜακεδονικής) να αλλάξει την πολιτική του και να δεχτεί το ''Μακεδονία'' να είναι μέσα στην προσωρινή ονομασία FYROM (πΓΔΜ);
Και με ποιά λογική οι Ομογενείς ''απαιτούμε'' από την Ελλάδα να μην δεχτεί το όνομα και δεν απαιτούμε, όπως θα έπρεπε, από τις ΗΠΑ να μην παίζουν παιχνίδια εις βάρος της πατρίδας μας, με το όνομα της χώρας των Σκοπίων;
Γιατί ''καταγγέλουμε'' γιά 25 χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις ως ''ενδοτικές'' και δεν δηλώνουμε το αυτονόητο ''στηρίζουμε την Ελλάδα στον αγώνα της γιά το όνομα, με την προϋπόθεση ότι θα πράξει η (κάθε) κυβέρνησή της το εθνικά ορθό''.
Αντί να στηρίζουμε, καταγγέλουμε. Δηλαδή, θεωρούμε ως ''δεδομένο'' ότι ο κίνδυνος, ο ''εχθρός'' είναι στην Αθήνα και όχι στα Σκόπια και στην Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η πΓΔΜ ''καίγονται'' γιά να τελειώνει η υπόθεση με το όνομα γιά να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αρχικά και μετά στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Ας κάνουν αυτοί υποχωρήσεις, όχι η Ελλάδα. Ας πιεστούν τα Σκόπια, όχι η Ελλάδα.
Ναι, οι ελληνικές κυβερνήσεις, εξαιτίας πολιτικών-κομματικών συμφερόντων, είναι επίφοβες. Αλλά δεν χρειάζεται και προκατάληψη.
Τα ''αφηνιασμένα ψώνια'' των ημιδιαλυμένων Οργανώσεων, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. 'Οχι γιά την Ομογένεια, γιά το 'Εθνος των Ελλήνων, αλλά γιά την ικανοποίηση του ''κόμπλεξ κατωτερότητας'' που τους διακρίνει και την μεγάλη τους ανάγκη γιά αυτοπροβολή. Μόνο που ζουν στον κατά φαντασία κόσμο τους, ενώ η Ομογένεια γνωρίζει ότι είναι άχρηστοι-γραφικοί και ΔΕΝ τους υπολογίζει. Υπάρχει όμως και η Ομογένεια, που βλέπει, ακούει, καταλαβαίνει και πράττει όταν επιβάλεται.
Σημ.: 'Οσοι αφελείς ή ανόητοι, νομίζουν ότι ουσιαστικά υπάρχει πανΜακεδονική ΗΠΑ και αγνοούν ότι πρόκειται γιά μιά ομάδα ολίγων που δρουν αυτόνομα, τότε καλά θα κάνουν να επισκεφθούν τον...ψυχίατρό τους. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και όσοι νομίζουν ακόμα (δηλ. φαντασιώνονται) ότι υπάρχει ''οργανωμένη Ομογένεια'' στις ΗΠΑ και μάλιστα ''δυνατή, που εκπροσωπεί το σύνολο των Ομογενών''...

Αν, υποθετικά, ελληνικά ΜΜΕ της Ομογένειας ΗΠΑ έγραφαν ότι ''ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκπροσωπούν ποσοστό 75% του λαού της Ελλάδας'', σίγουρα, ΜΜΕ Ελλάδας, θα τα ''έκραζαν'' και όχι άδικα. Θα τα θεωρούσαν, το ολιγότερο, ''γραφικά''. Από την άλλη πλευρά, ΜΜΕ Ελλάδας γράφουν ότι «εκρόσωποι 21 ομογενειακών Οργανώσεων, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο της Ομογένειας, δηλ. 1.5 εκατομμύρια Ομογενείς, συνεδρίασαν γιά το ''όνομα'' των Σκοπίων, εξέδωσαν ψήφισμα» (το κείμενο του ψηφίσματος στο τέλος αυτής της σελίδας) και αναρωτιόμαστε, εμείς στις ΗΠΑ, τι θα πρέπει να γράψουμε και πως θα πρέπει να τα αποκαλέσουμε, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Μπορεί να είναι -διαχρονικά- θλιβερό το γεγονός της εντυπωσιακής άγνοιας ΜΜΕ, πολιτικών στην Ελλάδα και διπλωματών της στις ΗΠΑ γιά την κατάσταση στην Ομογένεια, αλλά όταν το γεγονός αυτό σχετίζεται και με τα εθνικά μας θέματα, τότε μιλάμε γιά παραλογισμό, που ξεφεύγει πολύ της γραφικότητας.
Αλλά, το ζήσαμε κι αυτό. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, συνεδρίασαν στην Αστόρια Νέας Υόρκης ''εκπρόσωποι'', δηλ. πρόεδροι, 18 Οργανώσεων. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι περισσότερες από τις μισές είναι ''οργανώσεις-μαϊμούδες'' και οι υπόλοιπες απλά υπάρχουν. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι, ούτε ένας από τους πρόεδρους-εκπρόσωπους, είχε ζητήσει έστω την γνώμη του Συμβούλιου της Οργάνωσής του γιά την συγκέντρωση και γιά το ζήτημα που θα την απασχολούσε. Κατά συνέπεια, εκπροσωπούσαν τον εαυτόν τους, αλλά ως ''αφηνιασμένα ψώνια'', νομίζουν ότι εκπροσωπούν και τα...άστρα.
Τι πραγματικά εκπροσωπούν όλοι αυτοί οι μόνιμοι ''καρεκλοκένταυροι'' των ημιδιαλυμένων Οργανώσεων; Στην καλύτερη περίπτωση ποσοστό (τυπικά) 2% (δύο στα εκατό) του σύνολου της Ομογένειας στις ΗΠΑ. Αν λάβουμε υπόψην ότι το ψήφισμα συνυπογράφει και η ''παγκόσμια πανΚορινθιακή Ομοσπονδία'', που έχει πρόεδρο, ''συμβούλιο'' (τον πρόεδρο) και ''μέλη'' (τον πρόεδρο), τότε μιλάμε όχι γιά ''γραφικότητα'', αλλά γιά μέγιστη γελοιότητα (και απάτη).
Και ερχόμαστε στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, γνωστού σήμερα ως πΓΔΜ. Οι προεδροπαράγοντες, βρήκαν εύκολο στόχο: Τις ''ενδοτικές'' κυβερνήσεις Ελλάδας. Και ως ''σούπερ ελληναράδες-πατριώτες'', βγάζουν κραυγές: ''Προδότες'' όσοι 'Ελληνες πολιτικοί πουλήσουν το όνομα ''Μακεδονία'', θα θεωρούνται ''ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ και θα αντιμετωπίσουν την οργή της Ομογένειας''. Από κοντά και τα ''όλα γιά το χρήμα'' ελληνόφωνα ''μπακαλομάγαζα'', δηλ. τα ελληνικά ΜΜΕ Αστόριας, που τους ''χειροκροτούν'' (γιά να μην χάσουν διαφημίσεις-καταχωρήσεις), αντί να τους πουν το αυτονόητο: «Γιά σιγά ρε ψώνια... Ποιοί νομίζετε ότι είστε γιά να αποφασίζετε ποιοί 'Ελληνες είναι επιθυμητοί και ποιοί ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ; Το αμερικάνικο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας; Και ποιό ''σύνολο'' της Ομογένειας εκπροσωπείτε; Δεν πάτε να σας δει καλύτερα ψυχίατρος;».
Φυσικά, όλοι αυτοί οι ''πρόεδροι'', αντιπροσωπεύουν, στην καλύτερη περίπτωση, την γυναίκα τους, εκτός από τον εαυτόν τους και καμία Ομογένεια. Η Ομογένεια, επειδή γνωρίζει άριστα ότι πρόκειται γιά άχρηστα γραφικά ''ψώνια'', δεν τους υπολογίζει.
Σε ότι αφορά το ''ψήφισμά'' τους, που αναπαράγεται στην Ελλάδα ως ''αντίδραση και θέση της Ομογένειας'' στο ''σύνολό'' της, ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ (σχεδόν συνολικά) διαφωνεί. Οι ομογενειακές Οργανώσεις υπάρχουν και λειτουργούν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους νόμους αυτής της χώρας. Σίγουρα έχουν λόγο και γιά ζητήματα που αφορούν τα μέλη τους και έχουν σχέση με την Ελλάδα, ειδικά γιά τα εθνικά θέματα της χώρας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά ΔΕΝ μπορούν να ''απαιτούν'' από τις ελληνικές κυβερνήσεις και να τις κακοχαραχτηρίζουν (προκαταβολικά και παράλογα) πράγματα γιά τα οποία αποφασίζει ο λαός στην Ελλάδα.
Και το γεγονός: ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, δέχονται -γιά τα Σκόπια-  ''σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, γιά όλες τις χρήσεις''. Η τωρινή, που λέει τα ίδια, είναι το πρόβλημα;;;
Οι Οργανώσεις μας στις ΗΠΑ, πρώτιστα, οφείλουν να παρεμβαίνουν στην αμερικάνικη κυβέρνηση γιά εθνικά ζητήματα, υποστηρικτικά στον λαό της Ελλάδας και στις κυβερνήσεις του. Αντί γιά το απλό και λογικό, γίνεται το ανάποδο: Οι ομογενειακές Οργανώσεις απευθύνονται στις ελληνικές κυβερνήσεις (εύκολος στόχος γιά ''εντυπωσιασμό'') επειδή, ως Οργανώσεις, είναι σχεδόν διαλυμένες και σίγουρα ανίκανες να παρέμβουν στην Ουάσιγκτον. 'Ετσι, με τις επιθετικές-απαιτητικές παρεμβάσεις τους προς την Αθήνα, ουσιαστικά ''παίζουν το χαρτί'' των Σκοπιανών, άθελά τους (ή ηθελημένα;). Με την λογική ότι ακόμα και οι Σκοπιανοί θα σκέφτονται ''να, ακόμα και οι ελληνικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι βολικές, ξεπουλημένες, που υποχωρούν. 'Αρα πιέζουμε, δεν υποχωρούμε εμείς, αλλά αυτοί, γιά να κερδίσουμε''.
Και το ερώτημα: Ποιοί να κάνουν ''αγώνα'' στις ΗΠΑ; Ποιοί να ''κινητοποιήσουν'' την Ομογένεια, ποιοί να την εμπνεύσουν; Ο πρόεδρος της διαλυμένης πανΜακεδονικής, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Νέας Υόρκης και Βοστώνης ή ο αντιπρόεδρος της πανΜακεδονικής; Αυτοί, με το ζόρι, μπορούν να ''κινητοποιήσουν'' μόνο 2-3 συγγενείς τους. Ποιές (διαλυμένες) Οργανώσεις να ''κινητοποιηθούν'';
Μα, ο πρ. πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (ο νεότερος) δεν αναγνώρισε επίσημα τα Σκόπια ως ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'' (2004), μόλις επανεκλέγηκε; ΠΟΥ ήταν τότε η περίφημη ''οργανωμένη Ομογένεια''; Και με την απόφαση αυτή -γιά την ονομασία- ταυτίστηκαν σχεδόν όλες οι χώρες της υφηλίου.
Ο πρ. πρόεδρος Μπιλ Κλίντον που ΔΕΝ ήθελε το όνομα ''Μακεδονία'' γιά τα Σκόπια (1992) δεν δέχτηκε πιέσεις από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη και (γραπτά) από ''επιφανείς Ομογενείς'' (μεταξύ αυτών και στελέχη της πανΜακεδονικής) να αλλάξει την πολιτική του και να δεχτεί το ''Μακεδονία'' να είναι μέσα στην προσωρινή ονομασία FYROM (πΓΔΜ);
Και με ποιά λογική οι Ομογενείς ''απαιτούμε'' από την Ελλάδα να μην δεχτεί το όνομα και δεν απαιτούμε, όπως θα έπρεπε, από τις ΗΠΑ να μην παίζουν παιχνίδια εις βάρος της πατρίδας μας, με το όνομα της χώρας των Σκοπίων;
Γιατί ''καταγγέλουμε'' γιά 25 χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις ως ''ενδοτικές'' και δεν δηλώνουμε το αυτονόητο ''στηρίζουμε την Ελλάδα στον αγώνα της γιά το όνομα, με την προϋπόθεση ότι θα πράξει η (κάθε) κυβέρνησή της το εθνικά ορθό''.
Αντί να στηρίζουμε, καταγγέλουμε. Δηλαδή, θεωρούμε ως ''δεδομένο'' ότι ο κίνδυνος, ο ''εχθρός'' είναι στην Αθήνα και όχι στα Σκόπια και στην Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η πΓΔΜ ''καίγονται'' γιά να τελειώνει η υπόθεση με το όνομα γιά να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αρχικά και μετά στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Ας κάνουν αυτοί υποχωρήσεις, όχι η Ελλάδα. Ας πιεστούν τα Σκόπια, όχι η Ελλάδα.
Ναι, οι ελληνικές κυβερνήσεις, εξαιτίας πολιτικών-κομματικών συμφερόντων, είναι επίφοβες. Αλλά δεν χρειάζεται και προκατάληψη.
Τα ''αφηνιασμένα ψώνια'' των ημιδιαλυμένων Οργανώσεων, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. 'Οχι γιά την Ομογένεια, γιά το 'Εθνος των Ελλήνων, αλλά γιά την ικανοποίηση του ''κόμπλεξ κατωτερότητας'' που τους διακρίνει και την μεγάλη τους ανάγκη γιά αυτοπροβολή. Μόνο που ζουν στον κατά φαντασία κόσμο τους, ενώ η Ομογένεια γνωρίζει ότι είναι άχρηστοι-γραφικοί και ΔΕΝ τους υπολογίζει. Υπάρχει όμως και η Ομογένεια, που βλέπει, ακούει, καταλαβαίνει και πράττει όταν επιβάλεται.
Σημ.: 'Οσοι αφελείς ή ανόητοι, νομίζουν ότι ουσιαστικά υπάρχει πανΜακεδονική ΗΠΑ και αγνοούν ότι πρόκειται γιά μιά ομάδα ολίγων που δρουν αυτόνομα, τότε καλά θα κάνουν να επισκεφθούν τον...ψυχίατρό τους. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και όσοι νομίζουν ακόμα (δηλ. φαντασιώνονται) ότι υπάρχει ''οργανωμένη Ομογένεια'' στις ΗΠΑ και μάλιστα ''δυνατή, που εκπροσωπεί το σύνολο των Ομογενών''...
K
αλά τα ''ψηφίσματα'', καλές οι συγκεντρώσεις προεδροπαραγόντων Οργανώσεων (που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους), αλλά μηδενική η κινητοποίηση της Ομογένειας, την οποίαν, υποτίθεται ότι, εκπροσωπούν (στην φαντασία τους). Ούτε μία συγκέντρωση-διαδήλωση ''γιά την τιμή των όπλων''. Και το δυσάρεστο είναι ότι, οι γραφικοί της ημιανύπαρκτης πανΜακεδονικής, καταφεύγουν σε ''ψευτομαγκιές'', με απειλές (''ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ'') κατά Ελλήνων πολιτικών. Δηλαδή, ο κάθε γραφικός-ασοβάρευτος πρόεδρος ή αντιπρόεδρος της πανΜακεδονικής ΗΠΑ, ''αποφασίζει'' και ''καθορίζει'' ποιοί 'Ελληνες πολιτικοί είναι ''ευπρόσδεκτοι'' στις ΗΠΑ;
Με ''ψηφίσματα'' και ''ανακοινώσεις'', που δημοσιεύονται μόνο σε ελληνόφωνα ΜΜΕ και με επιθέσεις σε κυβερνήσεις της Ελλάδας, ΔΕΝ γίνεται αγώνας γιά τα εθνικά θέματα, στις ΗΠΑ. Ούτε με ''μπροστάρηδες'' τους γνωστούς μόνιμους τυχοδιώκτες, ''προεδροπαράγοντες'' υποτιθέμενων ομογενειακών Οργανώσεων, που δεν μπορούν να εμπνεύσουν την Ομογένεια, ούτε αυτή μπορεί να τους εμπιστευθεί γιά οτιδήποτε. Ούτε με ''συναντήσεις'' Ομογενών ''προεδροπαραγόντων'', με πολιτικούς στην Ελλάδα, γιά την αναμνηστική φωτογραφία και την προσωπική προβολή.
Ποιές ομογενειακές Οργανώσεις να κάνουν π.χ. συγκέντρωση-διαδήλωση; Ποιές να κινητοποιήσουν την Ομογένεια; Οι διαλυμένες ή η... πανΜακεδονική ΗΠΑ; Γιά την Ομογένεια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. ''Οργανωμένη Ομογένεια'' στις ΗΠΑ, ΔΕΝ υπάρχει. ''Τελείωσε'' την προηγούμενη δεκαετία. 'Εμειναν μόνο οι ''φελλοί ισόβιοι προεδροπαράγοντες'', που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους, γιά να μας θυμίζουν τα χάλια μας, με ''πατριωτικές κορώνες'' και λοιπά γραφικά.
Οι κινητοποιήσεις της Ομογένειας ΗΠΑ γιά εθνικά θέματα, ολοκληρώθηκαν στις αρχές δεκαετίας '90, γιά ''όνομα Σκοπίων''. Μετά το ξεπούλημα του ονόματος ''Μακεδονία'' (μπήκε στο πΓΔΜ ή FYROM), από την ελληνική κυβέρνηση (Κ. Μητσοτάκη) με την σύμπραξη ''πρόθυμων'' τότε ''παραγόντων της Ομογένειας'', οι σχέσεις Ομογένειας-Ελλάδας, χάλασαν οριστικά. Το ίδιο και οι σχέσεις των Ομογενών με τις Οργανώσεις, οι οποίες, αλώθηκαν στα χρόνια που ακολούθησαν, από ''ψώνια'', αφηνιασμένα και μη, άσχετα και ανίκανα να κάνουν οτιδήποτε χρήσιμο.
Κατά συνέπεια, οι όψιμες υποτιθέμενες ''κινητοποιήσεις'' τελευταία (δηλ. ΜΟΝΟ ''συσκέψεις'' και ''συγκεντρώσεις'') μόνιμων ''καρεκλοκένταυρων'' προεδροπαραγόντων ομογενειακών Οργανώσεων (Ομοσπονδιών και πανΕνώσεων) γιά το ''όνομα'', με πατριδοκάπηλες ''κορώνες'' και ασυναρτησίες, στόχο έχουν βασικά, την προσωπική τους προβολή και ''φτηνό εντυπωσιασμό'' στην Ελλάδα. Η Ομογένεια δεν τους υπολογίζει, δεν τους ακολουθεί, δεν τους λαμβάνει σοβαρά υπόψην. Δεν αντιπροσωπεύουν την Ομογένεια, δεν την εκφράζουν.


..................

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ (13 Ιανουαρίου 2018)

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση της FYROM, ετοιμάζονται για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, υπό την πίεση του Διεθνή Παράγοντα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να  σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της Σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας.
Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παραγωγό του στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα λάθη και η ελαστικότητα ορισμένων πολιτικών κατά το πρόσφατο παρελθόν στο ζήτημα αυτό δεν επιτρέπουν περιθώρια για να αγνοήσουμε τους κινδύνους.
Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.
Με το παρών ψήφισμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ομογένεια, με έντονη την εθνική συνείδηση και ανησυχία  για τις εξελίξεις, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:
Οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θαβρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.. Μία συμφωνία για λύση με χρήση του όρου Μακεδονία, θα σημάνει και την ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια.
Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το Ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα.
Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ με τις θέσεις και την στάση της Οργανωμένης Ομογένειας για το Ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του.
Επιπροσθέτως, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των Ομοσπονδιών που διοργανώνουν τις Εθνικές Παρελάσεις στις  ΗΠΑ, οι Παρελάσεις για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα είναι αφιερωμένες στο Εθνικό Ζήτημα της Μακεδονίας.
Οι υπογεγραμμένοι τονίζουν την στήριξη τους προς την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ τις κρίσιμες αυτές στιγμές και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ομογένεια σέβεται την ιστορία της πατρίδας, Ενωμένη και Αποφασισμένη για κοινή πορεία.
Αντί επιλόγου, επικαλούμεθα τον Ίωνα Δραγούμη: ‘'Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει’'».
Την ανακοίνωση προσυπογράφουν:
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νιου Τζέρσει
Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικής Νεολαίας
ΠανΚορινθιακή Ομοσπονδία
Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας ΗΠΑ
Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων
Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών ΗΠΑ
Πανηλειακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά
Χιακή Ομοσπονδία
Παναρκαδική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Πανηπειρωτική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Ομοσπονδία Μυτιληνιών
Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία
Ποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά
Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ
Πανθρακική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Παγκρητική Ένωση Αμερικής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου