Θέλουν να καθίσουν στο σκαμνί τον διαχειριστή των μαύρων ταμείων του ΠΑΣΟΚ.



Να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προκειμένου να δικαστεί για τις κακουργηματικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, με αφορμή την απόφασή του για άρση κατάσχεσης λογαριασμών μεγάλης επιχείρησης, ζητά, με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή σε δίκη και των Χαρίλαου, Νικόλαου και Γεωργίου Αρβανιτίδη για ηθική αυτουργία στα αδικήματα, τα οποία κατηγορείται ότι τέλεσε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά στη διπλή εντολή που φέρεται να είχε δώσει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας για άρση της κατάσχεσης εις χείρας των τραπεζών των λογαριασμών της εταιρείας σούπερ μάρκετ, ιδιοκτησίας Χαρ. Αρβανιτίδη.
Η εν λόγω εταιρεία είχε οφειλές προς το ΙΚΑ, ύψους 18,25 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα μετά την άρση της κατάσχεσης να χαθούν, σύμφωνα με την κατηγορία, εκατομμύρια ευρώ, που θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα ταμεία του ιδρύματος.
Η δίωξη σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ, την οποία είχαν ασκήσει οι επίκουροι εισαγγελείς για θέματα διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, αφορά στην κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου.
Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1.700 θέσεις εργασίας.
Μετά την κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης, για την υπόθεση θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του.
Πηγή

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο πόρισμα που συνέταξαν, ύστερα από εντολή της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, πέντε διεθνούς κύρους εταιρίες ορκωτών λογιστών, και πιο συγκεκριμένα οι Grant Thornton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte & Touche και PwC Greece, διαπιστώνεται ότι η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 114.000.000 ευρώ.

Περίπου 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ποσό περίπου 800.000 ευρώ εμφανίζεται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου. Δαπάνες ύψους 1.500.000 ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, για την ίδια τριετία, στα 53.300.000 ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 (!) εισιτήρια για έναν μόνο χρόνο. Όλα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές δαπάνες δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου