'Ελληνες Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ''εγκαλούν τον υπουργό''' γιατί δεν ...άνοιξαν τα Τζαμιά σε Σέρρες και Τρίκαλα !

 
Και φυσικά απέσπασαν  τα εύσημα των πρακτόρων της Άγκυρας!
Ζητούν να μάθουν το λόγο που απορρίφθηκε το αίτημα  γιατί δεν άνοιξαν για  προσευχή της Παρασκευής των Μουσουλμάνων σε Σέρρες και στο ''Μολυβένιο Τζαμί” στα Τρίκαλα !!

 Λίγες μέρες μετά απ’ όσα σάς γράφαμε στο «Προξενείο-Στοπ» για τα…ανδραγαθήματα του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, επανερχόμαστε σήμερα με μία άλλη είδηση, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τα…κεντρικά του μαγαζιού.... 

 
Ο λόγος για την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή πριν από λίγες μέρες οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας, ζητώντας να πληροφορηθούν για ποιο λόγο δεν άνοιξαν για προσευχή τα τζαμιά Ζιντζιρλί στις Σέρρες και Κουρσουνλού στα Τρίκαλα! 

Συγκεκριμένα, το ερώτημα που απευθύνεται προς τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, διατυπώθηκε ως εξής:


«Θέμα: Απόρριψη χορήγησης άδειας προκειμένου να τελεστεί η προσευχή της Παρασκευής.

Το έτος 1997 ιδρύθηκε ο “Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Ιερών Τεμενών Δυτικής Θράκης” ο οποίος αναγνωρίστηκε από το Δικαστήριο και καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο σωματείων με αριθμό 596/2005. Ο σκοπός του σωματείου όπως αναφέρεται στο καταστατικό, μεταξύ άλλων, είναι η συμβολή στην διατήρηση των θρησκευτικών τελετών, ηθών και εθίμων στην κοινωνία, καθώς και η συμβολή στην πραγματοποίηση των ιερών θρησκευτικών τελετών της Μουσουλμανικής Θρησκείας, όπως της Σουνέτ (περιτομής), Μεβλίτ (περιγραφής των έργων του Μωάμεθ) και Χατίμ (ανάγνωση ολόκληρου του Κορανίου).


Στις 26 Οκτωβρίου 2012 και ημέρα Παρασκευή, προκειμένου να τελεστεί η προσευχή της Παρασκευής στην οποία όλοι οι μουσουλμάνοι του κόσμου γιορτάζουν την πίστη στο Θεό και προσεύχονται στα τζαμιά, ζήτησαν από το αρμόδιο Υπουργείο να δοθεί άδεια χορήγησης ελευθέρας εισόδου για να πραγματοποιήσουν πολιτιστική-θρησκευτική τελετή, ήτοι την Προσευχή Παρασκευής, μέσα στο “Ζινζιρλί Τζαμί” των Σερρών μεταξύ των ωρών λειτουργίας, ήτοι 13:00 με 15:00. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι μνημείο του 16ου αιώνα και προστατεύεται από την 12η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σύμφωνα με το νόμο για ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς λόγους.

Το αίτημά τους αυτό απορρίφθηκε από το Υπουργείο χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία.

 
Κατόπιν ο άνω Σύλλογος ζήτησε σχετική άδεια ελευθέρας εισόδου προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εκδήλωσή θρησκευτικού περιεχομένου στο μνημείο “Μολυβένιο Τζαμί” που βρίσκεται στην πόλη των Τρικάλων και υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την 26η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή και περί ώρες 13:00 με 15:00. Το αίτημα τους αυτό απορρίφθηκε εκ νέου αν και αφορούσε σε άλλο τζαμί.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Γιατί δεν δόθηκε άδεια χορήγησης ελευθέρας εισόδου, να πραγματοποιήσουν πολιτιστική-θρησκευτική τελετή στον άνω Σύλλογο;

2. Προτίθεται το Υπουργείο να δώσει άδειες ελευθέρου εισόδου να πραγματοποιήσουν πολιτιστική-θρησκευτική τελετή οι μουσουλμάνοι, σεβόμενο και την θρησκευτική πολιτιστική παράδοση αλλά και ενισχύοντας τον τοπικό Τουρισμό»;

Τοιαύτη πρεμούρα δηλαδή από τους ΔΗΜΑΡατους για την υποστήριξη ενός συλλόγου που διατηρεί στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο και κάνει ό,τι μπορεί για να εγείρει ζητήματα εκ του μη όντος (όπως π.χ. η απαίτηση για λατρευτική χρήση οθωμανικών μνημείων και μάλιστα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν καν μουσουλμάνοι). Τοιαύτη πρεμούρα για την υποστήριξη άλλης μίας τυφλά τουρκόφιλης θέσης. Και τοιαύτη πρεμούρα για άλλη μία ένδειξη «περίεργου» σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, ο οποίος ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει, αλλά προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μονόπατα και επιλεκτικά (όπω κάνουν δηλαδή κάποιοι που τυχαίνει να «σέβονται» όλες τις άλλες θρησκείες και μόνο μία συγκεκριμένη την αντιμετωπίζουν με αβυσσαλέο μίσος και απίστευτη εκκλησιομαχική παράνοια)!



Και τα εύσημα των τουρκοφρόνων…

Και αμέσως μετά ήρθαν βέβαια και οι επευφημίες από τους σεσημασμένους τουρκόφρονες. Πολύ χαρακτηριστικό π.χ. το σχόλιο στο Facebook «Μπράβο τους, έδρασαν σαν μειονοτικοί βουλευτές» (2η φωτογραφία) από τον τουρκοφασίστα εκδότη της ξανθιώτικης «Μιλλέτ» Τζεγκίζ Ομέρ στις 31/10, ενώ στο καπάκι ήρθε και ο «έτερος Καππαδόκης» Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ να εγκωμιάσει τους λεγάμενους, κατηγορώντας παράλληλα τους 3 μειονοτικούς βουλευτές. Στην τουρκοφυλλαδίτσα του «Τρακιανί Σεσί» (στις 3/11) ο Ντεντέ, υπό τον τίτλο «Οι μειονοτικοί βουλευτές φοβήθηκαν και δεν μπόρεσαν να ρωτήσουν» (3ηφωτογραφία), γράφει επί λέξει (η μετάφραση είναι από το tourkikanea.gr):


«Βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. ρώτησαν για ποιο λόγο το υπουργείο απέρριψε το αίτημα του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Δυτικής Θράκης να ανοίξουν για προσευχή τα τζαμιά σε Τρίκαλα και Σέρρες. Την σχετική ερώτηση στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευτικών Υποθέσεων υπέβαλλαν οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας.

Η μειονότητα μας εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο με τρεις βουλευτές.

Ενώ όμως θα έπρεπε οι δικοί μας βουλευτές να τολμήσουν να κάνουν αυτό το ερώτημα, δυστυχώς το έκαναν οι δύο βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.

Τι να πούμε για την ατυχία της μειονότητας;

Τέτοιο κεφάλι, τέτοιο ξύρισμα.

Τέτοια μειονότητα, τέτοιοι βουλευτές»!

Εμείς φυσικά δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε εδώ με τον συντάκτη του δημοσιεύματος! Οι δύο ΔΗΜΑΡατοι βουλευτές φέρθηκαν (για μια ακόμη φορά) πιο «τουρκικά» και από τους πλέον φανατικούς μειονοτικούς τουρκόψυχους! Άξιοι λοιπόν και πάντα τέτοια!
Πηγή: http://proxeneio-stop.org/
 
Σχόλιο :  Ο συνήθως λαλίστατος Βουλευτής του νομού Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης  πώς το σχολιάζει το γεγονός ; Στα Τρίκαλα που εκλέγεται και  που το Χριστιανικό στοιχείο είναι υψηλότατο... θα θέλαμε να μάθουμε τις απόψεις του  περί του θέματος ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου