Ένοχη σιωπή από την Προεδρία της Δημοκρατίας για τη δολοφονία των δυο Nεων Εθνικιστων

Ένοχη σιωπή από την Προεδρία της Δημοκρατίας για τη δολοφονία των δυο Συναγωνιστών
Υπεύθυνο για τη δολοφονία των δύο Συναγωνιστών μας είναι αναμφισβήτητα το άθλιο Μνημονιακό, ανθελληνικό κράτος με ανώτατο πολιτειακό άρχοντα τον Κάρολο Παπούλια.
Αυτό το αντιλαμβανόμαστε με τον καλύτερο τρόπο παρατηρώντας την ταύτιση της φρασεολογίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18-10-2013) με τα όσα εκτυλίχθηκαν στο έγκλημα του Ν. Ηρακλείου. «Σύμπτωση» που προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε Έλληνα.
Η ψυχρότητα που παρατηρούμε στο κείμενο αυτό (από το οποίο παραδόξως απουσιάζει κάθε έκφραση συλλυπητηρίων για την απώλεια του Φύσσα), είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που επέδειξαν οι αδίστακτοι εκτελεστές του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη.
Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο (με δικό μας τονισμό συγκεκριμένων φράσεων): «Ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφρασθεί με λέξεις. Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών – και άμεση.
Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται. Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό -ούτε καν μια χαραμάδα
Σύμφωνα λοιπόν με την Προεδρία της Δημοκρατίας (η οποία είναι νομικό και όχι φυσικό πρόσωπο, δηλαδή δεν εκφράζει αισθήματα ή απόψεις, αλλά θέσεις. Θέσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν μέσα από το έγκλημα των τρομοκρατών):
α) «…η οδύνη δεν γίνεται να εκφρασθεί με λέξεις…»: Με σφαίρες ίσως;
β) «…δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών…»: Όπως η προκήρυξη που θα εκδοθεί από τους τρομοκράτες μετά από λίγες ημέρες.
γ) «…αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου…»: Όχι αντιμετώπιση, αλλά «καταπολέμηση». Η οποία καταπολέμηση δεν πρέπει να περιοριστεί στον δράστη του φονικού του Φύσσα (ο οποίος είχε ήδη ομολογήσει) αλλά όλων των Χρυσαυγιτών, όλου του «αποκρουστικού φαινομένου» (προσέξτε πώς χαρακτηρίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας), στο οποίο περιλαμβάνονταν τα δύο λαμπρά νέα παιδιά, ο Γιώργος και ο Μάνος.
δ) «Τα μέσα υφίστανται»: Δεν μιλάει για νομικά μέσα, αλλά προφανώς για όλα τα μέσα. Κοινώς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
ε) «Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό -ούτε καν μια χαραμάδα»: Πέρα από τη σκληρότητα της συγκεκριμένης φράσης (εντελώς απαράδεκτη για επίσημη ανακοίνωση θεσμικού παράγοντα), επισημαίνουμε ότι με τον ίδιο τρόπο ενήργησαν και οι τρομοκράτες. Εκτέλεσαν τα δύο νέα παιδιά στο δρόμο!
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν είναι καθόλου αθώα ούτε τυχαία. Γράφτηκε για να περάσει μήνυμα. Τέτοια κείμενα συντάσσονται μετά από πολύ προσεκτική επιλογή των λέξεων και κάθε φράση γράφεται για να εννοήσει ένα πολύ συγκεκριμένο νόημα.
Να σημειώσουμε ότι  η Προεδρία της Δημοκρατίας (σε αντίθεση με τον Πρόεδρο που πολύ συχνά κάνει προφορικές δηλώσεις ή αποστέλλει γραπτά τηλεγραφήματα) εκδίδει ανακοινώσεις πάρα πολύ σπάνια και αυτές αφορούν αποκλειστικά τις κορυφαίες δραστηριότητές αυτής της ίδιας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2011 και το 2012 είχαν εκδοθεί μόνο δύο ανακοινώσεις μετά από αντίστοιχες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό μεταβατικής και υπηρεσιακής κυβέρνησης (Παπαδήμου-Πικραμένου), ενώ το 2013 καμία! Συν άλλη μία ανακοίνωση στις 15 Ιουλίου 2012 για την ματαίωση -για πρώτη φορά- της ετήσιας δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Και σε αυτή την περίπτωση δηλαδή εξεδόθη ανακοίνωση που αφορούσε μία κορυφαία εκδήλωση - δραστηριότητα-ενέργεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ήτοι τον εορτασμό της εγκαθίδρυσης του σημερινού πολιτικού καθεστώτος.
Προφανώς έναν ανάλογης βαρύτητας συμβολισμό για τη συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής ήθελε να περάσει και η ανακοίνωση - "προκήρυξη" της 18ης Οκτωβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου