Οι απόστρατοι και η επιστολή στο Σαμαρά


Το Συντονιστικό Τριών Ενώσων Αποστρατων Αξιωματικών Ε.Δ απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, με θέμα τις συζητήσεις για την περικοπή τω συντάξεων.
Η επιστολή κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α, τον Αρχηγό Γ.Ε.Σ., τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν. και τον Αρχηγό Γ.Ε.Α..
Αναλυτικα: 
" Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Αξιότιμε Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟΚ
Αξιότιμε Πρόεδρε της ΔΗΜ.ΑΡ
1. -Με έκπληξη παρακολουθούμε καθημερινά τα ΜΜΕ να διαγκωνίζονται ποιό θα πλειοδοτήσει στην περικοπή των συντάξεων με την θεσμοθέτηση πλαφόν σε ένα επίπεδο 2200-2400 Ε , και την Κυβέρνηση να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα , περιμένοντας προφανώς και την διαπραγμάτευση με την τρόικα.
2.-Παράλληλα εκπλησσόμεθα γιατί οι περιβόητες πλέον οριζόντιες περικοπές έγιναν κάθετες. Δηλαδή αφορούν αυτούς που σε όλη την σταδιοδρομία τους στο Δημόσιο ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και με τα καθήκοντά τους προς την Πατρίδα και βεβαίως αναφερόμεθα στους αποστράτους.
3.-Μέχρι τώρα και το αναφέρουμε γιατί ενδεχομένως να μην το γνωρίζετε ή πιθανώς να σας δίνουν λάθος στοιχεία τα απόστρατα στελέχη των Ε,Δ,ι έχουν υποστεί πανωλεθρία μετά την επιβολή του Ε.Α.Σ. , την μείωση των επιδομάτων , την μείωση των συντάξεων κατά 20% για το ποσόν άνω των 1200 Ε και στη συνέχεια κατά 12% για το ποσόν άνω των 1300 Ε και βεβαίως την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Και αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις δραματικές απώλειες από τα μερίσματα που δίνουν τα Μετοχικά Ταμεία.
Πιο συγκεκριμένα, σας δίδουμε μία πραγματική εικόνα : Απόστρατος Αντιναύαρχος με 40 συντάξιμα χρόνια που έχει εξαντλήσει την Ιεραρχία και τα συντάξιμα χρόνια ελάμβανε τον Ιανουάριο του 2010 μηνιαία 3000 Ε μεικτά και 2300 Ε καθαρά επί πλέον τα δώρα δηλαδή 2700 Ε μηνιαία. Τώρα ο ίδιος λαμβάνει τα ίδια μεικτά 2900 Ε αλλά καθαρά 1800 Ε. Δηλαδή ήδη έχουν μειωθεί τα καθαρά του έσοδα κατά 500 Ε και άλλα 400 Ε λόγω δώρων . Επομένως ήδη στα καθαρά έχουμε δεχθεί το πλαφόν που συζητείται
4.-Επειδή όμως το Κράτος μας έχει συνηθήσει τα δύο τελευταία χρόνια σε αλχημίες , υποψιαζόμεθα οτι το πλαφόν θα μπει με τέτοιο τρόπο ώστε τα καθαρά να φθάσουν τα 1000 Ε το μήνα και αυτά ανεξάρτητα από τους δυσβάσταχτους φόρους που μας έχουν επιβληθεί ως πλούσιοι.
5.-Επειδή διάγουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο θα θέλαμε να συμβάλουμε στην λήψη των ορθών και δίκαιων αποφάσεων :
α.-Τα απόστρατα στελέχη των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας αποτελούν την ραχοκοκαλιά της αστικής τάξης και του λεγόμενου μεσαίου χώρου. Τα συζητούμενα μέτρα θα συμβάλουν στην κατάργηση της τάξεως αυτής και βεβαίως θα επιτείνουν την ύφεση.
β.-Στις συντάξεις ορισμένων κατηγοριών περιλαμβάνονται τα πτητικά , τα καταδυτικά και άλλα ειδικά επιδόματα ως βατραχανθρώπων , αλεξιπτωτιστών και γενικά ειδικών Δυνάμεων. Αυτά τώρα θα πάψουν να δίδονται γιατί θα περικοπούν λόγω του πλαφόν. Αυτό πέραν του είναι τελείως άδικο θα δώσει ένα δυσμενές μύνημα και στους εν ενεργεία , γιατί δεν θα έχουν πλέον συνταξιοδοτικό κίνητρο να υπηρετούν σε Μονάδες υψηλού κινδύνου.
γ.-Με το πλαφόν παύει και η διάκριση των βαθμών γιατί ο απόστρατος Α/ΓΕΕΘΑ θα λαμβάνει την ίδια σύνταξη με ένα απόστρατο Συνταγματάρχη
δ.-Ενας απόστρατος ο οποίος εργάσθηκε μετά την αποστρατεία του , πλήρωσε εισφορές και λαμβάνει μία πενιχρή δεύτερη σύνταξη θα την χάσει λόγω του πλαφόν. Βεβαίως θα διεκδικήσει την επιστροφή των εισφορών του και έτσι πάλι η χώρα θα μπει στην διαδικασία των νομικών διεκδικήσεων.
ε.-Τέλος το Κράτος θα πρέπει να είναι έτοιμο να δεχθεί την ενδεχόμενη σύλληψη και φυλάκιση αποστράτων Ανωτάτων Αξιωματικών και Επιτίμων ακόμη και Αρχηγών , λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων.

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι

Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω
Τα ανωτέρω σας τα γνωρίζουμε με πόνο ψυχής , γιατί από υπερήφανους Ελληνες που για μία ζωή προσφέραμε στην Πατρίδα μας καταντήσατε στην κυριολεξία επαίτες
Με εκτίμηση
Αντιστράτηγος ε.α. Π.Μαυροδόπουλος Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος ε.α. Ε,Δανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.Γ.Τζικάκης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Β.Κατσιαντώνης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α. Γ.Κασσαβέτης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου