Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ



Αναφερόμενοι στην πρωτότοκη κόρη της κομματοκρατίας, την οικογενειοκρατία, καθώς και στην άλλη θυγατέρα της, την ημετεροκρατία, βλέπουμε να έχει ήδη φυτρώσει και να ανθεί στην Ελληνική κοινωνία μία γενεαλογική «αριστοκρατία» της πολιτικής εξουσίας και του πλούτου που νέμεται ασύστολα και κατά το δοκούν, τον δημόσιο πλούτο και το περιβάλλον.

Η οικογενειοκρατία (που η ύπαρξή της προϋποθέτει ολιγαρχία που, ως έννοια, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Δημοκρατία) έχει καταντήσει την Ελλάδα, κατά τα τελευταία 35 χρόνια, «οικογενειακό φέουδο» των συγκεκριμένων ολίγων (δύο - τριών) πρωθυπουργικών οικογενειών και των (επίσης «κληρονομικώ δικαίω» κληρονομούντων τον κοινοβουλευτικό ή υπουργικό θώκο τους) κομματικών αυλικών τους, γεγονός εξαιρετικά προσβλητικό για την Ελληνική Δημοκρατία αλλά και για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα δημοκράτη.
Αδιάψευστη μαρτυρία αυτού, αποτελούν, μεταξύ άλλων προφορικών μαρτυριών, οι λίστες της οικογενειοκρατίας, (που παρατίθενται παρακάτω).

Η φυσική ασφάλεια της ευημερίας και μακροημέρευσης της οικογενειοκρατίας, είναι η ημετεροκρατία που δρά σαν ασπίδα απέναντι σε κάθε επίβουλο εχθρό του αφεντικού της.
Η ημετερεροκρατία, όμως, (όπως αντιλαμβάνεται ο καθ’ ένας και δεν χρειάζεται να αναλυθεί) αποτελεί τον απόλυτα καταστρεπτικό μηχανισμό της αξιοκρατίας, που, με τη σειρά της, είναι απαραίτητη για την οποιαδήποτε ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας. Βλέπουμε, λοιπόν, το ντόμινο που οδηγεί από την κομματοκρατία στην τελμάτωση της προόδου της κοινωνίας.

Παρότι δε, είναι βέβαιο, ότι δεν υπάρχει εχέφρων Έλληνας πολίτης που υποστηρίζει ότι το νοσηρό αυτό φαινόμενο πρέπει να συνεχισθεί, είναι επίσης βέβαιο, ότι αυτές οι οικογένειες των επιβητόρων της εξουσίας, προαλείφονται να κυβερνήσουν τον τόπο και τα επόμενα 50 χρόνια, αν κάποια δύναμη δεν διακόψει αυτή τη διαδοχή.
Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθούμε στο (λογικό) επιχείρημα πολλών συμπολιτών που υποστηρίζουν ότι, εφ’ όσον τα πρόσωπα αυτά, εκλέγονται με σταυρό προτίμησης κατά τις εκλογές που διεξάγονται με «νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες», δεν μπορεί κάποιος (σαν κι εμένα) να μιλάει για οικογενειοκρατία.
Η παρακάτω απλή διαδικασία, περιγράφεται σαν ενημέρωση σε όσους φίλους συμπολίτες έχουν αυτή τη (λογική, αλλά λανθασμένη) άποψη.
Η συνταγή με την οποία η οικογενεικοκρατία έχει θεριέψει τα τελευταία χρόνια, είναι γνωστή:
Είναι καταμετρημένες οι ώρες που ένα πρόσωπο πρέπει να εμφανισθεί, κατά τις τελευταίες 50-60 ημέρες προ των εκλογών, στα πορτοπαράθυρα  της TV και στα σαλόνια των σελίδων των εφημερίδων, ώστε να εξασφαλίσει την «εκλογή» του.
Σημειώνεται ότι, ο αριθμός των ωρών αυτών, αυξομειώνεται, αναλόγως του βαθμού αναγνωρισιμότητας του προσώπου ή του ονόματος.
Το ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα προκριθούν, ως υποψήφιοι, θα αποφασίσει η καθεστώσα οικογενειοκρατία του κόμματος. Τα ονόματα των Βουλευτών, κατά τεκμήριο, είναι αναγνωρίσιμα, άρα τα παιδιά της έχουν την (λογική) προτεραιότητα. Με αυτό το «προσόν» τους ως αιτιολογία, ο κομματικός μηχανισμός θα φροντίσει ώστε η κομματική προπαγάνδα να αναλάβει τα περαιτέρω, ώστε στις εκλογές, να εκλεγούν πρωτίστως οι «των οικογενειών» και οι «ημέτεροι» της «οικογενειακής αυλής». 
Από εκεί και πέρα, είναι ζήτημα ρουτίνας των αριθμών, για την εκλογή του προσώπου που έχει προκριθεί: Τόσες απαιτούμενες ώρες και σελίδες, επί τόσο την ώρα και τόσο τη σελίδα, μας κάνει τόσο.
Το ποσό αυτό θα επενδυθεί από τους «σπόνσορες»/χρηματοδότες του κόμματος, με την άγραφη (ως καθιερωμένη σύμβαση) υπόσχεση της επιστροφής του (μαζί με το προσδοκόμενο κέρδος του επενδυτή) όταν το κόμμα θα πάρει τα κλειδιά του Εθνικού Ταμείου.
Ιδού, λοιπόν, ότι το φαινόμενο της «δημοκρατικής εκλογής» (64 στους 300!! εκλεκτούς του λαού είναι συγγενείς πρώτου & δεύτερου βαθμού), δεν οφείλεται σε θεϊκή προτίμηση κάποιας ανεξήγητης φυσικής προικοδότησης πολιτικών ικανοτήτων στους γόνους των «οικογενειών» αυτών, αλλά σε μία πολύ γήινη πρακτική της οικογενειοκρατίας, αυτήν της «αμοιβαιότητας ανταλλαξίμων» και μάλιστα «κάτω από το τραπέζι».
Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι η άποψη των συμπολιτών μου, περί εκλογής των «οικογενειακών γόνων» με «δημοκρατικές διαδικασίες», αποτελεί ακόμη μία κατάκτηση της προπαγάνδας του κατεστημένου, (για την οποία - προπαγάνδα - γίνεται εκτενής αναφορά παρακάτω) αφού έχει πείσει εκατοντάδες χιλιάδων σκεπτόμενους πολίτες, ότι το μαύρο είναι άσπρο και οι γόνοι των οικογενειών εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες !!!
Οι δημοκρατικές διαδικασίες, απλώς έρχονται να σφραγίσουν το τυπικό μέρος της ουσιαστικής εκλογής που έγινε προηγουμένως από κάποιους άλλους, έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία, πριν από την κάλπη και «κάτω από το τραπέζι» της Δημοκρατίας.

Τώρα, αν οι εν λόγω συμπολίτες δεν θέλουν να πιστέψουν, όχι σ’ εμένα, αλλά στα μάτια τους, (διότι όλα αυτά που αναφέρονται εδώ, τα βλέπουν, δεν είναι κρυφά) πρέπει να επισκεφθούν τον παρωπιδολόγο τους, (ή εγώ τον δικό μου).

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ
______________________________
                                                         ΝΔ     ΠΑΣΟΚ
Γιοι / κόρες/αδέλφια Πρωθυπουργών :  2          1
  «        "          "       Υπουργών           14          8
  «        "          "        Βουλευτών          11        12
Ανήψια /Εξαδέλφια    Πρωθυπ.               1         -
    «             "            Υπουργών             -          7
    «             "            Βουλευτών            2          3
Σύζυγος Υπουργού                                1          -
Νύφη Υπουργού                                    1          -
Εγγονός Βουλευτή                                 1          -

ΣΥΝΟΛΟ                                              31         33 =  64 στους 300 (21%)

ΝΔ
Ντόρα Μπακογιάννη Α' Αθήνας κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πολιτεύτηκε το 1989 στη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας μετά τη δολοφονία του συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη.
Διονύσιος Παπαδόγγονας, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Αλέξανδρου Παπαδόγγονα.
Β' Αθήνας
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γιος του πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη και εγγονός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ευάγγελος Μεϊμαράκης, γιος του βουλευτή Ηρακλείου της ΕΡΕ Γιάννη Μεϊμαράκη και ανιψιός του βουλευτή Ηρακλείου με το Λαϊκό Κόμμα Βασίλη Μεϊμαράκη.
Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη.
Α' Θεσσαλονίκη
Απόστολος Τζιτζικώστας, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Τζιτζικώστα.
Υπόλοιπο Αττικής
Κωνσταντίνος Κατσίκης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Κατσίκη.
Αιτολωακαρνανία
Κωνσταντίνος Καραγκούνης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Καραγκούνη.
Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Διονύση Λιβανού, ο οποίος ήταν ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
Δημήτρης Σταμάτης, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Σταμάτη.
Ασημάκης Φωτόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Φωτόπουλου.

Αργολίδα
Ελισάβετ Παπαδημητρίου, κόρη του βουλευτή Αργολίδας της Ενωσης Κέντρου Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Αχαΐα
Μιχάλης Μπεκίρης, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Βασίλη Μπεκίρη.
Βοιωτία
Ευάγγελος Μπασιάκος, γιος του βουλευτή Βοιωτίας του Λαϊκού Κόμματος και της ΕΡΕ Αριστείδη Μπασιάκου.
Εύβοια
Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου.
Ηλεία
Κρινιώ Κανελλοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αθανάσιου Κανελλόπουλου.
Ηράκλειο
Μανώλης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του πρώην βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη και του πρώην βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Κώστας Μπαντουβάς, δεύτερος ξάδελφος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Μπαντουβά.
Ιωάννινα
Σταύρος Καλογιάννης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ελευθέριου Καλογιάννη.
Καβάλα
Νίκος Παναγιωτόπουλος, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου και εγγονός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Καρδίτσα
Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου και εγγονός του βουλευτή της ΕΠΕΚ και της Ενωσης Κέντρου Γιώργου Αναγνωστόπουλου.
Σπύρος Ταλιαδούρος, γιος του βουλευτή της ΕΡΕ και της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Αθανάσιου Ταλιαδούρου και εγγονός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος και πρώην υπουργού Σπύρου Ταλιαδούρου.
Κέρκυρα
Στέφανος Γκίκας, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Σωτήρη Γκίκα.
Μαγνησία
Ζωή (Ζέττα) Μακρή-Θεοφίλου, κόρη του πρώην βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Μιχάλη Μακρή.

Κορινθία
Αναστάσιος Παπαληγούρας, γιος του πρώην υπουργού Παναγή Παπαληγούρα και γαμπρός του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη.
Λακωνία
Αθανάσιος Δαβάκης, συγγενής των βουλευτών της ΕΡΕ και της Ν.Δ. Δημήτριου και Ιωάννη Δαβάκη.
Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ανιψιός του βουλευτή Λακωνίας της ΕΡΕ Νικόλαου Σκανδαλάκη και εγγονός του βουλευτή Λακωνίας με το Λαϊκό Κόμμα Γιάννη Σκανδαλάκη.
Μεσσηνία
Σοφία Καλαντζάκου, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Αριστείδη Καλαντζάκου.
Πιερία
Κωνσταντίνος Δημόπουλος, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Δημόπουλου και εγγονός του βουλευτή Πιερίας με τη δεξιά παράταξη Κώστα Δημόπουλου.
Ρέθυμνο
Ολγα Κεφαλογιάννη, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Σέρρες
Αχιλλέας Καραμανλής, αδελφός του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή και θείος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Τρίκαλα
Σωτήρης Χατζηγάκης, εγγονός του βουλευτή Τρικάλων Σωτήρη Χατζηγάκη και ανιψιός του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα.
Φωκίδα
Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Νικόλαου Γκελεστάθη και ανιψιά του πρώην βουλευτή Φωκίδας της Ν.Δ. Αθανάσιου Γκελεστάθη.
Χανία
Μανούσος Βολουδάκης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βολουδάκη.



ΠΑΣΟΚ
Νάσος Αλευράς, ανιψιός του πρώην προέδρου της Βουλής Γιάννη Αλευρά
Αννα Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου
Β' Αθήνας
Λούκα Κατσέλη, σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμου Αρσένη και αδελφή της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Νόρας Κατσέλη
Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, γιος του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου που διετέλεσε υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το 1985 έως το 1988.
Α' Θεσσαλονίκης
Χάρης Καστανίδης, γιος του βουλευτή Κοζάνης της Ενωσης Κέντρου Γεωργίου Καστανίδη
Τριαρίδου Αγγελική, ανιψιά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Τριαρίδη
Α' Πειραιώς
Ημαθία
Ελλη Ντεντιδάκη, κόρη του Αντώνη Ντεντιδάκη, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Β' Πειραιώς
Ιωάννης Διαμαντίδης, γιος του πρώην βουλευτή της Ενωσης Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Διαμαντίδη
Αιτωλοακαρνανία
Αθανάσιος Μπασαγιάννης, γιος του Χρήστου Μπασαγιάννη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έως το 1989
Αρκαδία
Γιάννης Γιαννόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Γιαννόπουλου
Αχαΐα
Απόστολος Κατσιφάρας, ανιψιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κατσιφάρα
Παναγιώτης Παπαγιαβής, γιος του Γεώργιου Παπαγιαβή βουλευτή Αχαΐας το '74 με την Ενωση Κέντρου


Βοιωτία
Αριάδνη (Αρια) Αγάτσα, ξαδέλφη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Ακριβάκη
Δράμα
Χαρά Κεφαλίδου, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κεφαλίδη
Εύβοια
Αικατερίνη Καλαμακίδη, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Καλαμακίδη
Συμεών Κεδίκογλου, ανιψιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου και ξάδελφος του υποψήφιου με τη Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου
Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη, νύφη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σηφουνάκη (σύζυγος του αδελφού του)
Ζάκυνθος
Μαρία Κλαυδιανού, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κλαυδιανού
Αθανάσιος Γικόνογλου, γιος του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Μόσχου Γικόνογλου
Ηράκλειο
Ιωάννης Σκουλάς, μακρινός ανιψιός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιου Σκουλά
Μεσσηνία
Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γιαννακόπουλου
Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θανάση Φιλιππόπουλου
Πρέβεζα
Ευάγγελος Παπαχρήστος, γιος του γιατρού Καλλίμαχου Παπαχρήστου, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Φθιώτιδα
Δημήτρης Δροσογιάννης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Δροσογιάννη
Θωμάς Στάικος, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Στάικου
Χανιά
Ιωσήφ Βαλυράκης, γιος του βουλευτή της Ενωσης Κέντρου Ιωάννη Βαλυράκη

Το κουαρτέτο της σιχασιάς σε ανέμελες στιγμές στη Βουλή...


Φωτογραφία: Δείτε τους!!!... Θαυμάστε τους...

Αλλά μην απασχολούμε τα παιδιά μας μ αυτά.
Αφήστε τα να πούνε με την άνεσή τους τα ανέκδοτά τους.
ΤΙ ΗΘΟΣ στις πιο τραγικές στιγμές για την Ελλάδα.
Και τί ντροπή για τις φάτσες που ...απεικονίζονται

Καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής και έμπορος όπλων ;


Στην Ζάκυνθο , μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες,  ο 76χρονος λαουτιέρης γνωστός καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής και επιχειρηματίας του χώρου, Μ.Κ που συνελήφθη σε χωριό του Ρεθύμνου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε οργανωμένο κύκλωμα αγοραπωλησίας όπλων.
Ο καλλιτέχνης προσήχθη μετά από εντολή που έλαβαν το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Η εντολή που δόθηκε από την ΓΑΔΑ ήταν να εντοπιστεί ο καλλιτέχνης και να γίνει άμεσα μεταγωγή του.

Όλα ξεκίνησαν μετά την κατάσχεση στη Νάπολη της Ιταλίας ενός κοντέινερ το οποίο περιείχε τουλάχιστον 70 όπλα. Τα όπλα αυτά φέρεται να είχαν παραλήπτη το συγκεκριμένο άτομο, ενώ για την ίδια υπόθεση, που έχει αναλάβει η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος έχουν συλληφθεί τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα

Βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και παράνομης εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας  αντιμετωπίζουν  ο 76χρονος καλλιτέχνης κρητικής μουσικής και δύο ακόμα άτομα, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας, διερευνούσε παράλληλα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α., υπόθεση σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης (ένας 45χρονος με ελληνική και αμερικανική υπηκοότητα) αγόραζε στην Αμερική πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, τα φόρτωνε σε οχήματα ιδιοκτησίας του και με το πρόσχημα της εξαγωγής των οχημάτων στη χώρα μας, τα έστελνε αρχικά στη Νάπολη της Ιταλίας, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια. Εκεί τα παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος και τα προωθούσαν οδικώς στην Ελλάδα.

Με τη μεθοδολογία αυτή, τον Ιανουάριο του 2010 εισήγαγαν σαράντα πυροβόλα όπλα (κυρίως περίστροφα και πιστόλια) και 1500 σφαίρες, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, κατέληξαν στη Ζάκυνθο.

Επίσης, το Μάρτιο του 2012 με την ίδια μεθοδολογία οργάνωσαν την αποστολή 69 πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και μεγάλου αριθμού πυρομαχικών.

Ο οπλισμός αυτός φορτώθηκε σε δύο οχήματα, από τα οποία το ένα θα κατέληγε στην Κρήτη και το δεύτερο στην Τσεχία.
Πριν την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων στη Νάπολη, το φορτίο ανακλήθηκε από τις Αμερικανικές διωκτικές αρχές και τα όπλα κατασχέθηκαν τελικά στις Η.Π.Α.

Στην Αθήνα, στο σπίτι του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, μία κυνηγετική καραμπίνα και διάφορα έγγραφα σχετικά με την άφιξη στη χώρα μας και τη μετάβαση στην Ιταλία, μελών της οργάνωσης το Μάρτιο του 2012 για την παραλαβή του κατασχεθέντος τελικά φορτίου όπλων.

«Σκατα – σκατα στον τάφο του Κεμαλ».

Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν  το  δυναμικό παρών στον έκτακτη κινητοποίηση για την περιοδεία του αρχηγού των "γκρίζων λύκων" στην Θράκη μας... Η Αθήνα δεν θα μπορούσε να λείψει από τις αντιδράσεις των Ελληνόψυχων στην Ξάνθη, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη... Από νωρίς στην πλατεία Κολοκοτρώνη είχε μαζευτεί κόσμος, ενώ λίγο μετά τις οχτώ ξεκίνησε και η πορεία η οποία κατέληξε λίγο πιο κάτω απο το αμαρτωλό υπουργείο εξωτερικών που ευθύνεται αποκλειστικά για τις τουρκικές προκλήσεις ακόμη και εντός ελληνικού εδάφους... Σκατά, σκατά στον τάφο του Κεμάλ ήταν το σύνθημα που ακούστηκε σε όλο το κέντρο της Αθήνας, αλλά και το σύνθημα που στείλαμε απο την Αθήνα στον Μπαχτσελί και τους "γκρίζους λύκους" του...

Και μετά παραπονιούνται γιατί την λέμε Μπουρδέλο.


Μόνον 6 από τους 7 προβλεπόμενους, αντιπροέδρους εξέλεξε η Βουλή, καθώς ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τη Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 75 ψήφους. Κατά συνέπεια η θέση του 7ου αντιπροέδρου θα μείνει κενή, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο αγαπημένος χορευτής όλων των τυχάρπαστων της Βουλής Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο την σέβονται
Κατά τα λοιπά ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά αφού από τη ΝΔ εκλέχθηκαν οι αντιπρόεδροι Α΄ Γιάννης Τραγάκης που έλαβε 235 θετικές ψήφους,48 λευκά και 2 άκυρα, Β΄ ο Θανάσης Νάκος με 235 θετικές ψήφους,48 λευκά και 2 άκυρα και Γ΄ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με 235 θετικές ψήφους, 48 λευκά και 2 άκυρα.Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί ότι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής δεν έλαβε μόνον τις 18 ψήφους που αντιστοιχούν στους βουλευτές του κόμματός του, αλλά 41 ψήφους, γεγονός που δείχνε ότι στηρίχθηκε και από 23 βουλευτές άλλων κομμάτων.
Δ΄ αντιπρόεδρος εξελέγη από το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης με 227 θετικές ψήφους, 57 λευκά και 1 άκυρο, Ε΄αντιπρόεδρος εξελέγη από το ΠαΣοΚ  ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 228 θετικές ψήφους, 54 λευκά και 3 άκυρα και ΣΤ΄αντιπρόεδρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά με 225 θετικές ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα
.

Το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών


Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.


Διαβάστε πώς συμφώνησαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια, οι 3 πολιτικοί αρχηγοί:

Προοίμιο

Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που θα δημιουργηθεί με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ . Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.

Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.

Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στην διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επί μέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν, να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου.

Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:

- Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.

- Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.

- ’μεσες οικονομικές προτεραιότητες

- Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.

- Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.

- Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Α. Ζητήματα για Αναθεώρηση δανειακής σύμβασης:

1. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Ο δημοσιονομικός στόχος για το τέλος της περιόδου προσαρμογής κατανέμεται σε περισσότερα οικονομικά έτη, για τη στήριξη της ζήτησης, της ανάπτυξης, της απασχόλησης. Έτσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επί πλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και την στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

2. Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και την ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

3. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.

4. Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσων φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις).

5. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους.

6. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτο-απασχολούμενους, επιτηδευματίες κλπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφ’ όσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους).

7. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.

8. Μείωση των εξής φορολογικών συντελεστών:

- ΦΠΑ για την εστίαση στην προηγούμενη κλίμακα.

- ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.

9. Όχι απολύσεις στο δημόσιο.

10. Αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και όλων των φόρων επί της Ακίνητης Περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο.

11. Αγροτική Τράπεζα Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.

Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι.

Β. Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο

1. Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο. Επανακαθορισμός των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων στους κρίσιμους και συμπληρωματικούς τομείς (αγροτική παραγωγή, τρόφιμα, μεταποίηση καινοτομία), αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων ( ενέργεια, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, ναυτιλία). Ενίσχυση της Περιφερειακής διάστασης της ανάπτυξης και δημιουργία τοπικών συμφωνιών (με έμφαση στο τρίπτυχο ελληνικά προϊόντα- τουρισμός – πολιτισμός).

2. Αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου και δυνατότητας με την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αποδέσμευση και αξιοποίηση (και όχι εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (τίτλοι, χρήσεις γης συντελεστές δόμησης, μορφές χρηματοοικονομικής εκμετάλλευσης). Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα εναρμονίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Παράλληλα διεκδίκηση συμπληρωματικών αναπτυξιακών πόρων σε εφαρμογή των διακηρύξεων του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. Σύνδεση στρατηγικών παρεμβάσεων με τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με υψηλό εισοδηματικό πολλαπλασιαστή.

3. Διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δίκαιη κατανομή πόρων προσανατολισμένη στην αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα τη κτηνοτροφία και τα τρόφιμα.

-Πρώτος στόχος η μετατροπή του αρνητικού ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στον αγροτικό τομέα σε θετικό.

-Αξιοποίηση του ρεύματος επιστροφής στην ύπαιθρο με παροχή κινήτρων, με παραχώρηση γης σε νέους αγρότες αλλά και ενεργούς αγρότες και συνεταιρισμούς

- Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών μέσων.

- Ίδρυση Ταμείου Ενίσχυσης Αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.

- Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή.

- Λειτουργία Δημοπρατηρίων, συμβατικών και ηλεκτρονικών κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια.

- Ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας

- Θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» με τη δημιουργία κάρτας αγρότη.

- Εκσυγχρονισμός και εξυγίανση των συνεταιρισμών.

4. Στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

- Ενεργοποίηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων.

- Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μετά από την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών με διάφορους πρόσφορους τρόπους: Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσω του Ενιαίου Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του «εργαλείου ρευστότητας», της αποκλιμάκωση επιτοκίων χορηγήσεων κλπ.

- Αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης.

Επίσπευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Εφαρμογή της αρχής συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο. Αναστολή κάθε προστίμου και διακανονισμός, όταν υπάρχει χρέος του Δημοσίου.

5. Αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και πόρους δημόσιας περιουσίας. Εφαρμογή της χρηματοοικονομικής πρότασης που έχει γίνει δεκτή και από τους ομολογιούχους - φυσικά πρόσωπα και από το Λογιστήριο του κράτους.

6. ’μεση προτεραιότητα έχουν και πρόσθετα μέτρα κοινωνικής προστασίας για πολίτες και νοικοκυριά

- Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις (ένσημα, χρόνος ασφάλισης)

- Για τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους, αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας (αυτεπιστασία Δήμων, προγράμματα κατάρτισης, θεσμοί κοινωνικής μέριμνας)

-Για τους δανειολήπτες εφαρμογή της ρύθμισης ότι: «η δόση δεν ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος», με την εξαίρεση των υψηλών εισοδημάτων. Επέκταση της ρύθμισης σε ατομικές μικρές επιχειρήσεις.

-Για τα νοικοκυριά, καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέτρο: σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών κλπ.

-Για τα ΑΜΕΑ ενίσχυση επιδομάτων από κοινοτικούς πόρους. Ενοποίηση και εξορθολογισμός επιδομάτων – ουσιαστικός έλεγχος.

Γ. Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες

1. Νέο Φορολογικό Σύστημα:

-Με ευρεία συναίνεση και σταθερότητα για το επόμενα δέκα χρόνια.

-Με θέσπιση περιουσιολογίου και «πόθεν έσχες».

-Με δίκαιη και αναλογική κατανομή των φόρων

-Με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ταυτόχρονα με τη σταδιακή μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρα-οικονομίας.

-Με μείωση των έμμεσων φόρων, συντελεστών ΦΠΑ κλπ.

-Με οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάσταση τους από απλούς κανόνες απεικόνισης συναλλαγών.

2. Αποκρατικοποιήσεις:

-Διαδικασία αποκρατικοποιήσεων – εγγυήσεις διαφάνειας.

-Σύνδεση με την ανάπτυξη και όχι μόνο με εισπρακτικούς στόχους.

-Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τις ρυθμιστικές αρχές

Διατήρηση της κυριότητας του κράτους στα δίκτυα και αξιοποίηση του θεσμού των συμβάσεων παραχώρησης για βασικές υποδομές.

-Επίσπευση με άμεσες ενέργειες, κυρίως των περιπτώσεων όπου η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα συνδέεται με επενδύσεις σε υποδομές και θέσεις εργασίας. Π.χ. λειτουργικό έργο ΟΣΕ

3. Κατάργηση – συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων:

Στόχος να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας.

4. Δημόσια Υγεία:

Επείγοντα μέτρα για αποκατάσταση ομαλού εφοδιασμού νοσοκομείων και ασθενών σε φάρμακα, αποκατάσταση λειτουργίας ΕΟΠΥΥ. Ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου. Συνέχιση μείωσης της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης.

5. ’μεσα μέτρα καταπολέμησης σπατάλης και διαφθοράς (εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών και διαχείρισης υλικού).

Δ1.Συμφωνία για αλλαγές-εξυγίανση στο πολιτικό σύστημα και αναδιοργάνωση του κράτους – δημόσιας διοίκησης.

Η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση ενός προγράμματος αλλαγών στη χώρα . Προτεραιότητες είναι:

α) Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος

-Ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο νόμος να προβλέπει και να εξασφαλίζει διοικητικά την επιβολή ποινών και τη δήμευση περιουσιών για όσους τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά τους.

-Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

-Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα.

-Υποστήριξη του έργου του βουλευτή χωρίς προνόμια και ατέλειες. Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.

-Ορισμός πλαφόν στο συνολικό ποσό που λαμβάνουν από συνταξιοδοτικά ταμεία οι βουλευτές. Για τους νεοεισερχόμενους βουλευτές κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και συνταξιοδότηση μόνον από τον ασφαλιστικό τους φορέα, όπως ο κάθε πολίτης, και εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

-Επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων. Πλήρης έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.

-Δραστικός περιορισμός του αριθμού των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των υπουργών, Γενικών Γραμματέων και βουλευτών.

-Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα ζητήματα των ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις. Δημόσια τηλεόραση ανεξάρτητη, που θα ελέγχεται και θα λογοδοτεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα διορίζει και τα εκτελεστικά όργανα της διοίκησής της. Διαφανής οικονομική διαχείριση και εξασφάλιση της διάθεσης τυχόν πλεονασμάτων από τις χρήσεις στην παραγωγή ελληνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

-Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη: Βελτιώσεις για ταχύτερη απονομή. Εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Κωδικοποίηση του δικαίου. Απεμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας από την επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και κατοχύρωση του Αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

--Συνολική στρατηγική για χτύπημα γραφειοκρατίας

--Συνολική στρατηγική για χτύπημα φοροδιαφυγής.

-- Συνολική στρατηγική για την Ενέργεια και τη διαχείριση Υδάτινων πόρων (ρυθμιστικό πλαίσιο, ρυθμιστικές αρχές και μακροχρόνιος προγραμματισμός)

β) Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

-Αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας Κυβέρνησης και υπουργείων: Κεντρικός διυπουργικός συντονισμός των καθημερινών οριζόντιων αποφάσεων. Ενίσχυση της επιτελικότητας, του συντονισμού και του ελέγχου της εφαρμογής δημοσίων πολιτικών.

-Ενίσχυση της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές: Δραστική μείωση του αριθμού των γενικών διευθύνσεων και ορισμός γενικών διευθυντών με 5ετή θητεία και μισθό ίσο με του Γενικού γραμματέα.

-Περιορισμός της πολυνομίας και εξάλειψη της σύγκρουσης νομοθετημάτων. Πάταξη της διαφθοράς μέσω της ενίσχυσης πρακτικών διαφάνειας και νομοθέτησης νέου αυστηρότερου πειθαρχικού δίκαιου και κυρίως εφαρμογή του στην πράξη.

-Αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προαγωγής. Διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού. Θεσμοθέτηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Σύνδεση του προϋπολογισμού που δίδεται σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τους στόχους και την απόδοση.

-Οργανωτικός και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός.

Δ2. Για Παράνομη μετανάστευση και Ασφάλεια:

1.Αναβάθμιση φύλαξης συνόρων.

2. Αναβάθμιση αρμοδιοτήτων-δικαιοδοσιών FRONTEX

3. Πρωτοβουλία σε Ευρώπη (και με πυρήνα τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου) για:

-- αλλαγή Συμφωνίας Δουβλίνου-ΙΙ

-- και κοινή πολιτική επαναπατρισμού.

4. Διασπορά των παράνομων μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας ως τον επαναπατρισμό τους.

5. Επιτάχυνση εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

6. Προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχηση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα (Ευρωπαϊκός Νότος).

7. Επιλογή υψίστης κυβερνητικής προτεραιότητας η ασφάλεια του πολίτη. Με τις απαραίτητες προσαρμογές νομικού, επιχειρησιακού και σωφρονιστικού πλαισίου, ώστε να ελεγχθεί η εγκληματικότητα και να σταματήσει η ατιμωρησία. Βασική αρχή η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και η πεποίθηση ότι η ίδια η Ασφάλεια είναι κι αυτή ουσιώδες δικαίωμα των πολίτη και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας. Μόνο έτσι θα ελεγχθούν και τα κρούσματα αυτοδικίας.

Ε. Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής

1. Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής, ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.

2. Ενεργός προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Νότου.

3. Ενίσχυση όλων των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας και αναζήτηση νέων περιφερειακών ερεισμάτων για την κατοχύρωση-προώθηση εθνικών συμφερόντων. Η ενεργός διπλωματία είναι απαραίτητη εν όψει και των εξελίξεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα παραδοσιακά επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονιάς με όλο τον περίγυρό της.

4. Αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της.

Τελική παρατήρηση: Πέρα από την συναίνεση που σημειώθηκε σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και ζητήματα στα οποία δεν προχώρησε ακόμα ο διάλογος. Στα ζητήματα αυτά και σε άλλα που θα προκύψουν στο μέλλον, θα συνεχιστεί η προσπάθεια συνεννόησης, ώστε η συναινετική βάση της νέας διακυβέρνησης να ενισχύεται συνεχώς.

Χτίζει και τρίτη βίλα στην Αντίπαρο, όταν η Ελλάδα γκρεμίζεται



 
Ο προκλητικός τρόπος που πολιτεύεται, οι σπατάλες που καταγράφηκαν φωτογραφικά πριν από μήνες με την ανακαίνιση του γραφείου της στην οδό Σταδίου, τα 22.000.000 ευρώ που δημοσιοποιήθηκε ότι δόθηκαν υπό μορφή επιδομάτων και «δώρων» στους συνδικαλιστές του υπουργείου της, για να σιωπήσουν στην επέλαση της τρόικας, και η φράση «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες παρά μόνο λαθραία τσιγάρα» έχουν κάνει ιδιαίτερα αντιπαθή την κυρία Αννα Νταλάρα στην κοινή γνώμη. Οι αποδοκιμασίες, τα γιαούρτια, τα... παπούτσια και η φυγάδευσή της από το Πνευματικό Κέντρο του Ζωγράφου, για να μην τη λιντσάρουν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού την έχει ταυτίσει με το καθεστώς νεοπλουτισμού και νεποτισμού στην κυβέρνηση Παπανδρέου (πρωτοξαδέλφη, άλλωστε, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση).

Η σύζυγος του διάσημου ερμηνευτή Γιώργου Νταλάρα έχει συνήθως το απορημένο ύφος της Μαρία Αντουανέτα (αφού δεν έχουν ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι οι φτωχοί;), όταν καλείται να αντιμετωπίσει σύνθετα κοινωνικά προβλήματα.

Η κυρία υφυπουργός, με το «γεμάτο» «πόθεν έσχες» της, θα μπορούσε να πολιτεύεται αμισθί (προσφέροντας στην πατρίδα), αφού οι οικονομικές δυνατότητές της της το επιτρέπουν. Και όχι να εισπράττει την παχυλή βουλευτική αποζημίωση και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται! Εχει δηλώσει 27 ακίνητα, τα τρία εκ των οποίων είναι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες σε κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με το φωτογραφικό ρεπορτάζ, αυτή την εποχή που ο λαός καλείται σε αιματηρές θυσίες και έχει βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας, η κυρία Νταλάρα-Ραγκούση αποπερατώνει δύο παραθαλάσσιες επαύλεις που ανήκουν στην πλούσια συλλογή της.


Ρίχνει μπετά στην Αντίπαρο και καλλωπίζει το νέο ανάκτορο στη Σύρο


Το ζεύγος Γιώργου και Αννας Νταλάρα, με κοινή ρίζα την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, έχει πολλούς φίλους στο νησί. Αλλά και πολλούς ακόμα που τους αντιμετωπίζουν με ιδιότυπο νησιώτικο «χιούμορ». Οι Συριανοί έδειξαν, στις 21 Μαρτίου και στα μέσα Απριλίου, πόσο εκτιμούν το πολιτικό ταμπεραμέντο της κυρίας Νταλάρα, αλλά και του φίλου του ζεύγους, Γιώργου Παπανδρέου, πρωθυπουργού αυτήν τη στιγμή της Ελλάδας. Ο κ. Παπανδρέου έφυγε τρέχοντας από την πίσω πόρτα του δημαρχείου μέσα στους καπνούς των δακρυγόνων και το ζεύγος, όταν κάθισε να φάει σε γνωστή ταβέρνα (τη Μεγάλη Παρασκευή), άκουσε τα εξ αμάξης, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο τραγουδιστής σύζυγος και «να παραφερθεί», όπως γράφτηκε. Αυτό, βέβαια, δεν τους εμποδίζει να ξεκουράζονται στο πολυτελέστατο αρχοντικό, στο χωριό Φοίνικας, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Πρόκειται για μια τριώροφη σομόν μεζονέτα, με υπόγειο, πολύ μεγάλο και φροντισμένο κήπο με φοίνικες, ψηλό πέτρινο μαντρότοιχο, για να προστατεύονται οι ιδιοκτήτες του από τα βλέμματα των αδιακρίτων, και πλακόστρωτη ράμπα, για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα των επισκεπτών ακριβώς δίπλα από την πόρτα του πρώτου ορόφου. Επειδή το συγκεκριμένο ακίνητο, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, περιτριγυρίζεται και από άλλα σπίτια, η κυρία Νταλάρα αποφάσισε ότι πραγματική ηρεμία και γαλήνη θα έβρισκε, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, στο δεύτερο παραθαλάσσιο εξοχικό, που είναι υπό κατασκευή στη θέση Ακρωτήρι, στο χωριό Μέγας Γιαλός. Το σπίτι, πάντα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, που απλώνεται σε τεράστιο οικόπεδο κυριολεκτικά δομημένο πάνω σε ακρωτήρι που μπαίνει στη θάλασσα, είναι διώροφο. Κάτω, χτισμένο με πέτρα και καμάρες και, πάνω, λευκό για να κρατά την αιγαιοπελαγίτικη ισορροπία. Κατά σατανική σύμπτωση, βρίσκεται πολύ κοντά στην υπερπολυτελή κατοικία 224 τ.μ. του (πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη) Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία διαθέτει μεγάλη πισίνα, βοηθητικούς χώρους, ακόμη και σκαλάκια για άμεση πρόσβαση από το σπίτι στη θάλασσα και η εμπορική της αξία υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αυτή την εποχή αναγείρει και τρίτη πολυτελή εξοχική κατοικία στην Αντίπαρο, κοντά στο σπίτι του σταρ του Χόλιγουντ Τομ Χανκς και της Ελληνίδας συζύγου του. Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή Παναγιά, λίγο έξω από το λιμάνι της Αντιπάρου, εκτείνεται σε 576,94 τ.μ. και έχει χτιστεί σε οικόπεδο 8.095,00 τ.μ. Το κόστος ανέγερσης της χλιδάτης κατοικίας υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ το τ.μ. Δηλαδή, υπολογιστικά (χωρίς να είμαστε μεσίτες ή εργολάβοι), η αξία του οικοπέδου μπορεί και να ξεπερνά τα 800.000 ευρώ, ενώ το κόστος κατασκευής της βίλας προσεγγίζει τα 1.200.000 ευρώ. Λεφτά υπάρχουν...


Στέφανος Χίος

Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ άφησε εκτός κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς

Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ άφησε εκτός κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς

Μια σειρά από κορυφαία στελέχη της ΝΔ τα περισσότερα από τα οποία κατείχαν πρωτοκλασάτα υπουργεία στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή ,άφησε εκτός κυβερνητικού σχήματος ο Αντώνης Σαμαράς.
Πέρα από την Ντόρα Μπακογιάννη το όνομα της οποίας πάντως συζητήθηκε μόνο για την προεδρία της Βουλής, εκτός του νέου υπουργικού συμβουλίου μένουν βουλευτές και πρώην υπουργοί όπως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Νικήτας Κακλάμάνης, ο Βυρων Πολύδωρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, και ο Κώστας Γκιουλέκας.(που εξελέγη πρώτος στην Α´ Θεσσαλονίκης)
Χωρίς υπουργικό θώκο επίσης ο Κωστας Τασούλας και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι μάλιστα ιδιαίτερα ενοχλημένος για την πρόταση που του έγινε να είναι αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος την οποία και απέρριψε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Β' Αθηνών υπουργοποιήθηκαν μόνο ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ενώ ο Βαγγέλης Μειμαράκης θα εκλεγεί πρόεδρος της Βουλης. Από την Α' Αθηνών, στο υπουργικό συμβούλιο θα μετέχουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νότης Μηταράκης.

Πρωτοφανές: Έχουμε πρωθυπουργό χωρίς… κυβέρνηση!


Πρωτοφανές: Έχουμε πρωθυπουργό χωρίς… κυβέρνηση!
Αυτό που συνέβη σήμερα είναι πρωτοφανές –τουλάχιστον- στην πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου. Ενώ μέχρι τώρα όλοι οι πρωθυπουργοί ορκίζονταν μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησής τους, σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε μόνος του! Και απορεί ο κόσμος: γιατί τέτοια πρεμούρα; Αφού έχουν συμφωνήσει σε όλα οι τρεις… καμπαλέρος και αύριο το μεσημέρι θα ορκιστούν οι υπουργοί της νέας τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης. Δεν μπορούσε να ορκιστεί μαζί τους;

Η απάντηση στην απορία:
βιάστηκε να ορκιστεί σήμερα μόνος του για να μη μετανιώσουν μέχρι αύριο οι διεθνείς εντολοδότες και δώσουν το… χρίσμα σε άλλον! 

Άπορος... ο …Αλβανός εισαγγελέας ?


Εξαιρετικά γενναιόδωρη στην έγκριση προνοιακών επιδομάτων και στη χορήγηση βιβλιαρίων υγείας ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου. Εκατοντάδες ομογενείς της Αλβανίας, αλλά και Αλβανοί πολίτες, που δε ζούσαν στην Ελλάδα απολάμβαναν, όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, δωρεάν και παράνομη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εισαγγελέα από την Αλβανία, ο οποίος δήλωσε άπορος στις ελληνικές αρχές και λάμβανε χωρίς να πληρώνει ακριβά φάρμακα.

Ήδη έχουν αφαιρεθεί τα βιβλιάρια υγείας σε 300 περιπτώσεις ενώ πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα. Η υπόθεση  του
Αλβανού εισαγγελέα, ο οποίος έπαιρνε φάρμακα ως άπορος από τις υπηρεσίες του δήμου. ήρθε στο φως  έπειτα από ελέγχους στο δήμο Ιωαννίνων.
Έπασχε από σοβαρή πάθηση όμως δικαίωμα να παίρνει φάρμακα από το ελληνικό κράτος δεν είχε, δήλωσε για την υπόθεση στο ραδιόφωνο του Alpha ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.

Όπως επίσης έκανε γνωστό, κατά τη σχετική απογραφή στο δήμο αποκαλύφθηκαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, περίπου 500 στον αριθμό, κυρίως ομογενείς από τη Β. Ηπειρο που λάμβαναν επιδόματα και άλλες παροχές χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων.

Μας πήραν στο… ψιλό Ψήφισαν στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες;


Με αυτόν τον τίτλο γράφει ο Marco Cedolin για τις εκλογές στην Ελλάδα… κι αυτό σημαίνει κάτι: τους δωσίλογους μνημονιακούς έλληνες πολιτικούς υπαλλήλους έχουν αρχίσει να τους ξεσκεπάζουν στην Ευρώπη...
Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:
«Δεν έχει ποτέ συμβεί από το τέλος του ψυχρού πολέμου, σε μια εκλογική καμπάνια εθνικών εκλογών ενός ανεξάρτητου κράτους, να συμμετέχουν με τόση έμφαση οι μεγάλες εξουσίες που διαχειρίζονται την πολιτική και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσω των μεγάλων ΜΜΕ ολόκληρης της Ευρώπης…
Αρχηγοί κρατών (με επικεφαλής την...
Angela Merkel), φιλοχρήματοι πολιτικοί, τραπεζίτες, επαίτες οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι και ειδικοί αυλών κάθε είδους και χρώματος αγωνίστηκαν χωρίς όρια με «εκκλήσεις» στην υπευθυνότητα του ελληνικού λαού, ώστε μαζικά να ψηφίσει την υποστήριξη της ΕΕ, του ευρώ και του προγράμματος λιτότητας και καθυπόταξης…
Πιέσεις κάθε είδους, στα πλαίσια μιας κυριολεκτικής ψυχολογικής τρομοκρατίας… για την περίπτωση που οι έλληνες πολίτες θα επέλεγαν μια πολιτική που δεν θα ήταν υποταγμένη στις κατευθύνσεις των μεγάλων οικονομικών εξουσιών…
Οι κυρίες Christine Lagarde και Angela Merkel, μαζί με τον Mario Draghi, μπορούν να αναπνεύσουν ελεύθερα και να ταξιδεύσουν στο Μεξικό για τη Σύνοδο των G20… Το ευρώ διασώθηκε… στην Ελλάδα δεν θα ξαναψηφίσουν εκ νέου και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διασώθηκαν κι αυτή τη φορά…
Τι μεγάλο πράγμα είναι η δημοκρατία… Νέα ή μεταχειρισμένη…»

7 εκατομμύρια Ελληνες μαύρισαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι όμως αυτοί θα κάνουν Κυβέρνηση για τη “σωτηρία” μας



Ενσ.: 100% (20.527/20.604) | Εγγεγρ.: 9.921.981 | Ψήφισαν: 6.197.623 |
Αποχή: 37.54% | Λευκ./Άκ.: 0.99% (61.131)




Και γαμώ τα συστήματα τελικά η Δημοκρατία!
Ειδικά όταν ο εκλογικός νόμος είναι ο ισχύων δια χειρός Προκόπη Παυλόπουλου.
Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων της επικράτειας έχουμε τα αποτελέσματα του παραπάνω πίνακα.
Αν οι εκλογικοί κατάλογοι είναι σωστά ενημερωμένοι (πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλουμε) τότε χτες έπρεπε να πάνε στις κάλπες 9.921.981 άνθρωποι.Ομως βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων δεν πήγε να ψηφίσει το 37,54%,δηλαδή περίπου 3,7 εκατομμύρια Ελλήνων!
Τα ποσοστά των δύο βασικών κομμάτων που πιθανότατα θα συγκυβερνήσουν για να μας “ξανασώσουν” αθροίζονται στο 42%, ήτοι 2.600.000 ψήφοι!
Συνολικά ψήφισαν 6.200.000 περίπου,άρα 3.600.000 εκλογείς καταψήφισαν τα δύο κόμματα της καταστροφής μας.Αν λοιπόν προσθέσουμε και τα 3.700.000 της αποχής φτάνουμε στα 7,3 εκατομμύρια που δεν γουστάρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κι όμως αυτοί οι δύο με δεκανίκια από ‘δω κι από κει θα κάνουν κυβέρνηση!!!Μέχρι κι ότι θα την κοπανήσουν βουλευτές από νέο κόμμα (αν και δεν χρειάζονται!) γράφτηκε χτες το βράδυ. Τελικά γιατί έγιναν οι εκλογές;
Μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθούν τα συνεταιράκια του μνημονίου μέσα από την κολυμπήθρα της κάλπης!Πόσο δίκιο είχε αυτός που είπε πως “αν οι εκλογές είχαν τη δύναμη ν’ αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει”!!!!

Ποιοι μπαίνουν στη νέα Βουλή

Οκτώ βουλευτές εκλέγει η ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Α' Αθηνών, έναντι τεσσάρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο κερδίζει μια επιπλέον έδρα σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Από έναν βουλευτή εκλέγουν ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.


Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ εκλέγονται:


- Κεφαλογιάννη Όλγα του Ιωάννη


- Αβραμόπουλος Δημήτριος του Λάμπρου


- Κακλαμάνης Νικήτας του Μιχαήλ


- Πιπιλή Φωτεινή του Ανδρέα


- Κικίλιας Βασίλειος του Παναγιώτη


- Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης) του Αντωνίου


- Παυλόπουλος Προκόπιος του Βασιλείου


- Ψυχάρης Ανδρέας του Σταύρου


Από τον ΣΥΡΙΖΑ:


- Τσίπρας Αλέξιος του Παύλου


- Κωνσταντοπούλου Ζωή του Νικόλαου


- Βούτσης Νικόλαος του Γεωργίου


- Μπόλαρη Μαρία του Βασιλείου


Από το ΠΑΣΟΚ
εκλέγεται ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, από τη Χρυσή Αυγή ο κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος, από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Γιάννης Πανούσης, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες η κ. Έλενα Κουντουρά και από το ΚΚΕ η κ. Λιάνα Κανέλλη.
Β΄Αθηνών

Από 13 βουλευτές εκλέγουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Εκλογική Περιφέρεια Β΄ Αθηνών, ενώ τέσσερις βουλευτές εκλέγει το ΠΑΣΟΚ και από τρεις Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου η ΝΔ χάνει μια έδρα (δεν εκλέγεται ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου), ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τέσσερις έδρες, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες χάνουν δύο έδρες και το ΚΚΕ μία.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών,
από τη ΝΔ εκλέγονται:

- Μητσοτάκης Κυριάκος του Κωνσταντίνου


- Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστης) του Ιωάννη


- Βούλτεψη Σοφία του Ιωάννη


- Ντινόπουλος Αργύρης του Βασιλείου


- Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης του Ιωάννη


- Γεωργιάδης Σπυρίδων-Αδωνις του Αθανασίου


- Μεϊμαράκης Ευάγγελος-Βασιλειος του Ιωάννη


- Σπηλιωτόπουλος Αριστόβουλος (Αρης) του Ελευθερίου


- Γιακουμάτος Γεράσιμος του Χαραλάμπους


- Πολύδωρας Βύρων του Γεωργίου


- Καραμανλή Αννα του Αρκαδιου


- Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Πάνος) του Παναγιώτη


- Παπακώστα-Σιδηροπούλου Αικατερίνη του Αγγελου


Από τον ΣΥΡΙΖΑ:


- Σακοράφα Σοφία του Ηλία


- Κουρουμπλής Παναγιώτης του Ελευθερίου


- Παπαδημούλης Δημήτριος του Χριστοδούλου


- Δραγασάκης Ιωάννης του Ανδρέα


- Δούρου Ειρήνη (Ρένα) του Αθανασίου


- Στρατούλης Δημήτριος του Ιωάννη


- Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια του Γεωργίου


- Τατσόπουλος Πέτρος-Γεωργιος του Ευαγγέλου


- Τσακαλώτος Ευκλείδης του Στεφάνου


- Παναγούλης Ευστάθιος (Στάθης) του Βασιλείου


- Αλεξόπουλος Απόστολος του Ιωάννη


- Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά) του Φωτίου


- Κατριβάνου Βασιλική του Ηλία


Από το ΠΑΣΟΚ:


- Λοβέρδος Ανδρέας του Νικολάου


- Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ του Βασιλείου


- Ανδρουλάκης Δημήτριος (Μιμης) του Γρηγορίου


- Κακλαμάνης Απόστολος του Χρήστου


Από τη ΔΗΜΑΡ:


- Κουβέλης Φώτιος-Φανούριος του Ευαγγέλου


- Ψαριανός Γρηγόριος του Νικολάου


- Βουδούρης Οδυσσεύς-Νίκος του Γεωργίου


Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες:


- Καμμένος Παναγιώτης (Πανος) του Ηλία


- Δημαράς Ιωάννης του Νικολάου


- Καπερνάρος Βασίλειος του Ηλία


Από τη Χρυσή Αυγή:


- Μιχαλολιάκος Νικόλαος του Γεωργίου


- Ζαρούλια Ελένη του Βασιλείου


- Γερμενης Γεώργιος του Σπυρίδωνος


Από το ΚΚΕ:


- Παπαρήγα Αλεξάνδρα του Νικολάου


- Χαλβατζής Σπυρίδων του Εμμανουήλ


- Κατσώτης Χρήστος του Περικλή


Στο υπόλοιπο Αττικής
ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια επιπλέον έδρα -οπότε εκτός από τους Αλέξη Μητρόπουλο και Νάσο Αθανασίου- εκλέγεται και ο Γιώργος Πάντζας.

Η ΝΔ παραμένει στους 4 βουλευτές των εκλογών του Μαίου. Εκλέγονται οι Αντώνης Σαμαράς, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος ενώ ο Θανάσης Μπούρας ενδεχομένως να χάσει την έδρα από τον πρόεδρο του κόμματος εφόσον επιλέξει το υπόλοιπο Αττικής.


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν μία έδρα οπότε μόνο ο Παύλος Χαϊκάλης εκλέγεται ενώ χάνει την έδρα της η Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου.


Με το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκλέγεται ο Ιωάννης Γκιόκας και με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου.


Στην Α' Πειραιώς
η Νέα Δημοκρατία κερδίζει μια έδρα την οποία καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος ενώ την έδρα του διατηρεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Θοδωρής Δρίτσας, με τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Παναγιώτης Μελάς, με τη Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κουζήλος, και με τη Δημοκρατική Αριστερά η Μαρία Ρεπούση. Την έδρα του στην περιφέρεια χάνει το ΚΚΕ οπότε δεν εκλέγεται η Ελπίδα Παντελάκη.


Στη Β' Περιφέρεια Πειραιά
πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας δύο έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευγενία Βαμβακά.

Η ΝΔ εκλέγει τον Γιάννη Τραγάκη και μία ακόμα έδρα σε σχέση με τις εκλογές του Μαίου την οποία καταλαμβάνει ο Αναστάσιος Νεράντζης.


Το ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Λιντζέρης έχασαν την έδρα του κόμματος στην περιφέρεια. Από έναν βουλευτή εξέλεξαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, Ιωάννης Κουράκος, το ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, η Χρυσή Αυγή, Ιωάννης Λαγός και η Δημοκρατική Αριστερά, Μαρία Γιαννακάκη.


Στην Α' Θεσσαλονίκης
η Ν.Δ κέρδισε μια επιπλέον έδρα ανεβάζοντας τον αριθμό των εδρών σε 7. Συγκεκριμένα εκλέγονται οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελενα Ράπτη, Γιώργος Ορφανός και Παναγιώτης Κόκορης.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ εξεσφάλισε μια επιπλέον έδρα την οποία κατέλαβε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ενώ επίσης εκλέγονται οι Τάσος Κουράκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Γιάννης Αμανατίδης.


Μια έδρα έχασαν αντίθετα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες οπότε και εκλέγεται ο Γαβριήλ Αβραμίδης που είναι ο πρώτος στη λίστα.


Την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια καταλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και την έδρα του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.


Με τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος και με τη Δημοκρατική Αριστερά η Ασημίνα Ξηροτύρη.


Στην Β' Θεσσαλονίκης
, η Ν.Δ. κερδίζει μια ακόμα έδρα εκλέγοντας συνολικά δύο βουλευτές, τον Θόδωρο Καράογλου και τον Σάββα Αναστασιάδη.

Την έδρα έχασε το ΠΑΣΟΚ οπότε και δεν εκλέγεται ο Χάρης Τσιόκας.


Με τους Ανεξάρτητους Ελληνες εκλέγεται η Σταυρουλα Ξουλίδου.


Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Λίτσα Αμανατίδου με το ΚΚΕ η Ελένη Γερασιμίδο,υ με τη Χρυσή Αυγή ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος και με τη ΔΗΜΑΡ η Αικατερίνη Μάρκου.


Στην Ημαθία
( 4 έδρες) η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μία έδρα (Λάζαρος Τσαβδαρίδης ) και η Χρυσή Αυγή επίσης μια έδρα ( Ηλίας Σταύρου) σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Αντίστοιχα την έδρα του έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε δεν εκλέχθηκε η Ξανθίππη Καρανίκα και το ΚΚΕ, δεν εκλέχθηκε η Ιωάννα Σοφρόνωφ. Από μια έδρα κέρδισαν το ΠΑΣΟΚ (Αγγελος Τόλκας) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Κώστας Γιοβανόπουλος)


Στο Κιλκίς
( 3 έδρες) η μια έδρα καταλαμβάνει η ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, μια το ΠΑΣΟΚ και ο Θόδωρος Παραστατίδης και την τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται η Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Στην Πέλλα
(4έδρες) και τις 4 έδρες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία. Εκλέγονται οι Γιώργος Καρασμάνης, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, Διονύσιος Σταμενίτης, Ιορδάνης Τζαμτζής. Μια έδρα χάνει το ΠΑΣΟΚ (Θεοδώρα Τζάκρη) και μια οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (Αθανάσιος Γραμματικόπουλος).

Στην Πιερία
(4 έδρες) η ΝΔ κερδίζει και τις 4 έδρες. Εκλέγονται οι Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτριος Χριστογιάννης και Αννα Μάνη Παπαδημητρίου. Την έδρα τους στην περιφέρεια χάνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες οπότε δεν εκλέγεται ο Ευγένιος Παπαδόπουλος

Στις Σέρρες
(7 έδρες) Τρεις έδρες κέρδισε η Ν.Δ. εκλέγοντας τους Μενέλαο Βλάχβεη, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεοφάνη Λεονταρίδη. Μια έδρα επίσης κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε εκλέγεται η Αφροδίτη Σταμπούλη, την οποία έχασε η ΔΗΜΑΡ (Ευάγγελος Φωτίου). Ένα βουλευτή εκλέγει το ΠΑΣΟΚ, τον Μάρκο Μπόλαρη, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τη Μαρία Κόλλια και η Χρυσή Αυγή τον Νικήτα Σιώη.

Στη Χαλκιδική
(3 έδρες) τις έδρες μοιράστηκαν η ΝΔ, Ευθύμιος Καρανάσιος, το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας και ο ΣΥΡΙΖΑ, Αικατερίνη Ιγγλέζη.

Στη μονοεδρική των
Γρεβενών εκλέγεται ο Τιμολέων Κοψαχείλης με τη Νέα Δημοκρατία.

Τις 2 έδρες της
Καστοριάς μοιράζονται η ΝΔ, εκλέγεται η Μαρία Αντωνίου και ο Σύριζα, εκλέγεται ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ενώ την έδρα τους χάνουν οι Ανεξέρτητοι Ελληνες και ο Συμεών Κουμπάνης.

Στην Κοζάνη
(5 έδρες) η Ν.Δ κέρδισε 2 επιπλέον έδρες οπότε εκτός από τον Γιώργο Κασαπίδη εκλέγονται ο Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Ελσα Φωτιάδου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια έδρα την οποία καταλαμβάνει η Ευγενία Ουζουνίδου. Την έδρα του έχασε το ΠΑΣΟΚ και ο Πάρις Κουκουλόπουλος καθώς και η ΔΗΜΑΡ ( Θόδωρος Τσικαρδάνης) και το ΚΚΕ ΅(Κωνσταντίνος Σταμπολίδης) ενώ εκλέγεται η Ραχήλ Μακρή με τους Ανεξάρτητους Ελληνες

Στη Φλώρινα
2 έδρες εκλέγεται με τη Ν.Δ. ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια έδρα, εκλέγεται ο Αθανάσιος Γερμανίδης την οποία χάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Νικόλαος Σαμαράς.

ΠΑΣΟΚ: Νικόλαος Σαμαράς.


Ροδόπη
(3 έδρες)

ΝΔ: Ευριπίδης Στυλιανίδης


ΣΥΡΙΖΑ: Αϊχάν Καρα γιουσούφ.


ΠΑΣΟΚ: Αχμέτ Χατζη οσμάν


Ξάνθη (3 έδρες)


ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Σαλτούρος


ΝΔ: Αλέξανδρος Κοντός


ΣΥΡΙΖΑ: Χουσεΐν Ζεϊμπέκ


Έβρος
(4 έδρες)

ΝΔ: Κυριάκος Γεροντόπουλος, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.


ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Ντόλιος.


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Πάνος Καμμένος ή Μαρίνος Ουζουνίδης


Λάρισα
(8 έδρες)

Μια ακόμα έδρα κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγοντας εκτός από την Ηρώ Διώτη και τον Δημήτριο Γελάλη. Την έδρα έχασαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ο Χρήστος Ζώης. Επίσης εκλέγονται


ΝΔ: Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας.


ΣΥΡΙΖΑ: Ηρώ Διώτη.


ΠΑΣΟΚ: Φίλιππος Σαχινίδης.


ΚΚΕ: Γιώργος Λαμπρούλης. .


Δημοκρατική Αριστερά: Θωμάς Ψύρρας.


Χρυσή Αυγή: Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος


Στη Μαγνησία
(5 έδρες) εκλέγεται με τη ΝΔ ο Αθανάσιος Νάκος ενώ την έδρα του χάνει το ΚΚΕ και ο Απόστολος Νάννος. Με τους Ανεξάρτητους Ελληνες εκλέγεται η Μαρίνα Χρυσοβελώνη με τη Χρυσή Αυγή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Επίσης μία έδρα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ( Αλέξανδρος Μεικόπουλος) και με τη ΔΗΜΑΡ ο Μουτσίνας.

Στην Καρδίτσα
( 5 έδρες) από τις οποίες 4 παίρνει η Νέα Δημοκρατία οπότε εκτός από τους Κώστας Τσιάρας, Ασημίνα Σκόνδρα, Σπύρος Ταλιαδούρος εκλέγεται και ο Σιούφας και μια ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε εκλέγεται ο Νίκος Μιχαλάκης. Την έδρα του χάνει ο Βαγγέλης Μπούτας (ΚΚΕ)

Στα Τρίκαλα
( 5 έδρες) κερδίζει 2 έδρες η Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Σκρέκας ενώ την έδρα του χάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Οικονόμου την οποία παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Παναγιώτα Δριτσέλη. Μια έδρα κερδίζουν το ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής και μια η Δημοκρατική Αριστερά, Γιώργος Κυρίτσης

Στα Ιωαννίνα
( 5 έδρες) τις τρεις κέρδισε η Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης και Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Την έδρα του έχασε το ΚΚΕ και ο Νίκος Εξαρχος. Επίσης εκλέγονται ο Μιχάλης Κασσής με το ΠΑΣΟΚ και ο Χρήστος Μαντάς με το

ΣΥΡΙΖΑ.


Τη μονοεδρική της Θεσπρωτίας πήρε η ΝΔ. και ο Αντώνης Μπέζας.


Άρτα
(3 έδρες)

ΝΔ: Γιώργος Στύλιος.


ΠΑΣΟΚ: Χρήστος Γκόκας.


ΣΥΡΙΖΑ: Ολγα Γεροβασίλη.


Στην Πρέβεζα
2 έδρες εκλέγεται με τη ΝΔ ο Δημήτρης Τσουμάνης. Την έδρα του χάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Βασίλης Ιωάννου την οποία κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Αιτωλοακαρνανία
(8 έδρες)

ΝΔ: Μάριος Σαλμάς, Κων/νος Καραγκούνης.


ΠΑΣΟΚ: Θανάσης Μωραίτης.


ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου


ΚΚΕ: Νικόλαος Μωραΐτης.


ΔΗΜΑΡ: Φώτης Κουβέλης (ή Νίκη Φούντα).


Χρυσή Αυγή: Κων/νος Μπαρμπαρούσης.


Αχαΐα ( 9 έδρες)


ΝΔ: Αθανάσιος Νταβλούρος, Νικόλαος Νικολόπουλος.


ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Κανελλοπούλου.


ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπανδρέου.


ΔΗΜΑΡ: Νίκος Τσούκαλης.


ΚΚΕ: Νικόλαος Καραθανασόπουλος.


Ανεξάρτητοι Ελληνες: Γεώργιος Νταβρής


Χρυσή Αυγή: Μιχαήλ Αβράμης.


Ηλεία
(6 έδρες)

ΝΔ: Κων/νος Τζαβάρας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Μαρίνος.


ΣΥΡΙΖΑ: Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.


ΠΑΣΟΚ: Γιάννης Κουτσούκος.


Φθιώτιδα (5 έδρες)


ΝΔ: Χρήστος Σταϊκούρας Νικόλαος Σταυρογιάννης, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Ελένη Μακρή θεωδόρου.


ΣΥΡΙΖΑ: Βασίλης Κυριακάκης.


Ευρυτανία μονοεδρική


ΝΔ: Κώστας Κοντογεώργος


Φωκίδα μονοεδρική


ΝΔ: Ασπασία Μανδρέκα.


Βοιωτία ( 4 έδρες)


ΝΔ: Γιάννης Καράμπελας, Ανδρέας Κουτσούμπας, Βαγγέλης Μπασιάκος.


ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Στάθας.


Εύβοια
( 6 έδρες)

ΣΥΡΙΖΑ: Βαγγέλης Αποστόλου.


Ν.Δ: Συμεών Κεδίκογλου του Βασιλείου


ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου του Αγγελου


ΔΗΜΑΡ: Δημήτρης Αναγνωστάκης.


Ανεξάρτητοι Ελληνες: Κώστας Μαρκόπουλος.


Χρυσή Αυγή: Νικόλαος Μίχος.


Δωδεκάνησα (5 έδρες)


ΝΔ: Βασίλης Υψηλάντης, Εμμανουήλ Κονσόλας,


Ανεξάρτητοι Ελληνες: Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη.


ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Κρεμαστινός.


ΣΥΡΙΖΑ Γάκης Δημήτριος


Κυκλάδες
( 3 έδρες)

ΝΔ: Ιωάννης Βρούτσης


ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Συρμαλένιος


ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας


Λέσβος-Λήμνος
(3 έδρες)

ΝΔ: Παύλος Βογιατζής.


ΣΥΡΙΖΑ: Ιωάννης Ζερδελής.


ΠΑΣΟΚ Νικόλαος Σηφουνάκης


Σάμος μονοεδρική


ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογέρη


Χίου
(2 έδρες)

ΝΔ: Κων/νος Μουσουρούλης.


ΠΑΣΟΚ: Κων/νος Τριαντάφυλλος.


Κεφαλληνία-Ιθάκη μονοεδρική


ΣΥΡΙΖΑ: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.


Κέρκυρα
(3 έδρες)

ΠΑΣΟΚ Αγγελική Γκεράκου


ΝΔ: Νίκος Δένδιας, Στέφανος Γκίκασ


Λευκάδα μονοεδρική


ΝΔ: Θοδωρής Σολδάτος


Ζάκυνθος


ΣΥΡΙΖΑ Χαράλαμπος Κοντόνης


Χανιά
(4 έδρες)

ΝΔ: Μανούσος Βολουδάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.


ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Σταθάκης.


Ρέθυμνο
(2 έδρες)

Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης


ΣΥΡΙΖΑ: Ανδρέας Ξανθός.


Ηράκλειο
(8 έδρες)

ΝΔ: Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μάξιμος Σενετάκης,


Ελευθέριος Αυγενάκης


ΠΑΣΟΚ: Βαγγέλης Βενιζέλος ή Βασίλειος Κεγκέρογλου


ΣΥΡΙΖΑ: Μιχάλης Κριτσωτάκης, Μαρία Διακάκη.


ΔΗΜΑΡ: Γιάννης Μιχελογιαννάκης.


Ανεξάρτητοι Ελληνες: Νότης Μαριάς.


Λασίθι
(2 έδρες)

ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης


ΝΔ: Γιάννης Πλακιωτάκης.


Μεσσηνία
(5 έδρες)

ΝΔ: Αντώνης Σαμαράς, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης


ΣΥΡΙΖΑ: Θανάσης Πετράκος.


Χρυσή Αυγή: Δημήτρης Κουκούτσης


Αργολίδα
(3 έδρες)

ΝΔ: Γιάννης Ανδριανός.


ΠΑΣΟΚ: Γιάννης Μανιάτης.


ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Κοδέλας.


Λακωνία
(3 έδρες)

ΝΔ: Θανάσης Δαβάκης.


ΠΑΣΟΚ: Λεωνίδας Γρηγοράκος.


ΣΥΡΙΖΑ: Σταύρος Αραχωβίτης.


Αρκαδία
(3 έδρες)

ΝΔ: Ανδρέας Λυκουρέντζος.


ΠΑΣΟΚ: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Ζαχαριάς.


Κορινθία (4 έδρες)


ΝΔ: Νίκος Ταγαράς, Χρήστος Δήμας, Κωνσταντίνος Κόλλιας


Χρυσή Αυγή: Ευστάθιος Μπούκουρας


Ηχηρά ονόματα εκτός Βουλής

Εκτός Bουλής έμεινε η Φώφη Γεννηματά, δεύτερη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ πίσω από τον Πύρρο Δήμα, δίνοντας τη θέση της στον πρώτο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.


Έτσι, στη νέα Βουλή, από τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων από τη ΝΔ εκλέγονται η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.