Ελλάδα και Βασιλεια συμπορεύτηκαν για χιλιετίες!! Το έθνος μας έγινε κοσμοκρατορία από Βασιλείς !!!



















Όλοι αυτοί που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το μένος και τον φθόνο εναντίον του Θεσμού της Βασιλείας για να λεηλατήσουν την Πατρίδα- υποκρύπτουν από τούς απλούς Έλληνες μια αναντίρρητη ιστορική Αλήθεια. Ποια είναι αυτή?





Ότι με την Βασίλεια οι Έλληνες έγιναν πολλές φορές κοσμοκράτορες και κυβερνήθηκαν για αρκετές χιλιετίες από Βασιλείς!!! Τόσο στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στο Βυζάντιο το πολίτευμα υπήρξε Βασιλικόν.





Προκαλούμε τον οποιανδήποτε με τις ελάχιστες Ιστορικές Γνώσεις γύρω από την πορεία ν του Ελληνισμού ανά τούς αιώνες, να μας διαψεύσει!!! Την προαναφερθείσα αλήθεια δεν μπορεί κανείς να την αγνοεί και να την κρύβει.





Η Βασιλεία με πρόσωπο που ανακηρύσσεται Ανώτατος Άρχοντας - ισόβιος και κληρονομικός - εμφανίστηκε και αναπτύχτηκε από τα πανάρχαια Ελληνικά Χρόνια και μάλιστα με βάση μια Ομηρική επιταγή.!!!!


Σύμφωνα λοιπόν με τον Όμηρο δεν είναι αγαθόν η πολυαρχία αλλά πρέπει να βασιλεύει ένας!!!! <<Ουκ αγαθόν πολυκοιρανιη εις κοιρανος,εστω εις βασιλευς>>!!!!(Όμηρος Ηλιας Β204)





Ιστορικά αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες υπό Βασιλικό Καθεστώς παρουσίασαν πολιτισμούς λαμπρούς(Κρήτη, Μυκηναι κλπ) και δημιούργησαν Αυτοκρατορίες και Κοσμοκρατορίες (Μινωική, Μυκηναϊκή, Αλεξανδρινή ,Ελληνιστική και Βυζαντινή).





Με δυο λόγια επί Βασιλείας το Ελληνικό Έθνος έφτασε στο ζενίθ της Δόξας και μεγαλούργησε.. Η Ελλάδα και οι σημερινοί Έλληνες εξακολουθούν να εισπράττουν τους καρπούς του μεγαλείου εκείνου ακόμα και σήμερα!!! Όσοι ζούμε στο εξωτερικό είμαστε αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της Πραγματικότητας.





Πλάτωνας και Αριστοτέλης –οι γίγαντες της παγκόσμιας διανόησης τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της Βασιλείας.


Βασιλεία καλούμε την μοναρχία η οποία αποβλέπει στο κοινό συμφέρον είπε ο Αριστοτέλης (Πολιτικά Γ 7) ….<<<<<των μεν μοναρχιών την προς το κοινον αποβλεπουσαν συμφερον Βασιλειαν>>>>>


Την φιλοσοφούσαν Βασιλεια προτείνει ο Πλάτων (Πολιτεία 5 4730) σαν το καλλίτερο Πολίτευμα το οποίο μπορεί να σταματήσει τα κακά που συμβαίνουν στο κράτος.





Ένας άλλος διαπρεπής πολιτικός Νους της Αρχαιότητας –ο Ισοκράτης σε επιστολές του ( Αρχίδαμος-Ευαγόρας –Φίλιππος κτλ- υποστηρίζει κατηγορηματικά την Βασιλεία ως μέγιστο αγαθό.





Νομοθέτες όπως Λυκούργος και Σόλωνας θεωρούν την βασίλεια ως αρμόζουσα εις τους Έλληνες.





Τώρα να μιλήσουμε λίγο για τους Αθηναίους. Κανουμε την διαπίστωση ότι η Αρχαία Αθήνα ήταν πάντοτε Βασιλευόμενη. ….Αθηναιοι το μεν εξ αρχής εχρωντο Βασιλεία…( Αριστοτελης Αθηναιων Πολιτεια αποσπ 1) δηλαδή αρχικά οι Αθηναίοι κυβερνοντουσαν υπό Βασιλείας και επί πλέον στις φυλές των Αθηνών αρχηγοί ήταν Βασιλείς οι καλούμενοι φύλο-Βασιλείς… συνεμηθησαν φυλάς και τους φυλοβασιλεας κατέστησαν….Η Αθήνα δοξάστηκε από επιφανείς Βασιλείς όπως ήταν ο Πανδιων,ο Ερεχθευς ,ο Θησεας και ο Κοδρος ενώ καταστράφηκε και υποδουλώθηκε στην Σπάρτη όταν δεν είχε Βασιλεια!!!





Διάσημοι Αρχαίοι Έλληνες Λογοτέχνες όπως ο Σοφοκλής (Αντιγόνη 672,676) και Ευριπίδης (Φοινισσαι 524-525) εξυμνούν την Βασιλεια ενώ χάρις εις την Βασιλεία του Φίλιππου ενώθηκαν οι Έλληνες για να γίνουν κοσμοκρατορία επί της βασιλείας του Αλέξανδρου.





Δεν είναι τυχαίο ούτε σύμπτωση ότι για 1100 χρόνια Βασιλείς κυβέρνησαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η οποία πολλές φορές έγινε κοσμοκρατορία!!!





Πρέπει επιτέλους να πούμε ότι Βασιλείς δόξασαν την Φυλή και την Πατρίδα και με προσωπικό Ηρωισμό θυσιάστηκαν για το μεγαλείο της Ελλάδος!!! Στο Στρατηλάτη Κωνσταντίνο οφείλεται ο εδαφικός διπλασιασμός της Ελλάδος .Ο διάδοχος Κωνσταντίνος επικεφαλής του ελληνικού στρατού νίκησε Τούρκους και Βούλγαρους και έτσι Η Ελλάδα δεν περιορίστηκε να έχει σύνορα μέχρι τη Λάρισα





Βλέπουμε λοιπόν ότι Ιστορικά ο θεσμός της Βασιλείας αποτελεί παραδοσιακών θεσμό του Ελληνικού Εθνους!!! Όσο και αν προσπάθησαν οι σκόπιμα εθελοτυφλούντες να εμφανίσουν τον θεσμό ότι τάχα είναι ξένος και μας επιβλήθηκε από τις Ξένες δυνάμεις…





Όσες Ιστορικές ανακρίβειες και να λέτε κοπριές της Μεταπολιτευτικής Αλητείας τίποτα δεν αλλάζει την Ιστορική πραγματικότητα!!! Η ελληνική παράδοση είχε μάλιστα περιβάλλει τους βασιλείς με θρυλους!!! Οι πρόγονοι μας μάλιστα πίστευαν ότι ο Ζευς έδωσε τα σκήπτρα στους βασιλείς οι οποίοι σαν υιοί του Δια εκκαλούντο ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ-ΔΙΟΤΡΕΦΕΙΣ και ΕΚ ΔΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΕΣ


Έτσι ονομάζονταν ο Αρκάς Βασιλεύς Πελασγός, ο Βασιλεύς της Αίγινας Αιακος,οι Κρητες Βασιλείς Μινως και Ροδαμανθυς.


Τω ελέω Θεού η θεια Χαριτι Βασιλευς εκει εχει τις ρίζες του!!!!





Τέλος να πούμε ότι δυο αριστουργηματικά Έπη όλων των εποχών Ιλιαδα και Οδύσσεια έχουν σαν κεντρικά πρόσωπα Βασιλεις!!! Αχιλλέας-Αγόμενων και Οδυσσέας!!!





Αυτά λέει η ιστορία για τους ανιστόρητους και συκοφάντες του Θεσμού!!!





Εκείνος όμως που ιδιαίτερα εκφράζει την Ιστορικότητα και τον Εθνικό πόθο για τον Θεσμό είναι ο Κολοκοτρώνης στην απάντηση του προς τον ναύαρχο Χάμιλτον (Θ Κολοκοτρώνης Διήγησης των Συμβάντων της Ελληνικής Φυλής 1770-1836 σελίδα 18).





Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι Ελλάδα και Βασιλεια συμπορεύτηκαν για χιλιετίες!! Το έθνος μας έγινε κοσμοκρατορία από Βασιλείς



















Φόρος σε ομογενείς


Απρόσμενος φόρος στους Έλληνες και αλλοδαπούς, κατοίκους εξωτερικού επιβάλλεται για πρώτη φορά με τη φορολογική δήλωση του 2011. Με 5% θα φορολογηθούν, επί ποσού τεκμαρτού, ως εξής: Με τον νόμο 3842/10 και το Άρθρο 16, που προκύπτει από συνδυασμό νόμων και διατάξεων, όσοι έχουν: Σπίτι, διαμέρισμα ή μονοκατοικία, που είτε αγόρασαν στο παρελθόν είτε κληρονόμησαν στο παρελθόν, που δεν το είχαν ενοικιάσει κατά το 2010, φορολογούνται σαν να είχαν εισόδημα με την εξής κλίμακα: Μέχρι τα 80 τ.μ. με 30 Ευρώ κατά τ.μ. Από τα 80-120 τ. μ. με 50 Ευρώ κατά τ.μ. και από 120 και άνω με 80 Ευρώ το τ.μ. Δηλαδή εάν κάποιος έχει ένα σπίτι, ανεξαρτήτως αξίας, 100 τ.μ. θεωρείται ότι έχει εισόδημα για το 2010, από το σπίτι, 3.400 Ευρώ. Και θα πληρώσει φόρο για το σπίτι του 170 Ευρώ.

Δεν εξοφλεί όμως με τα 170 Ευρώ γιατί αφού έχει σπίτι θεωρείται ότι ήρθε στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εάν δεν ήρθε και η Εφορία τον κοστολογεί ως δαπάνη διαβίωσής του στην Ελλάδα με άλλες 3.000 Ευρώ εάν είναι ανύπαντρος και 5.000 εάν είναι παντρεμένος. Άρα, θα φορολογηθεί με άλλα 150 ή 250 Ευρώ. Αλλά δεν τελειώνει εδώ ο φόρος του.

Εάν έχει και ένα αυτοκινητάκι, ας πούμε 1200 κυβικών, αυτό υπολογίζεται ως αξίας 3.000 ευρώ και θα φορολογηθεί με άλλα 150. Άρα σύνολο για τον παντρεμένο 570 Ευρώ φόρο. Τί μπορεί να κάμει όμως για να αποφύγει κάποιους φόρους; Εάν το σπίτι δεν έχει καθόλου χρησιμοποιηθεί, ήταν κλειστό ολόκληρο το 2010, θα το δηλώσει ΚΕΝΟ για να μη πληρώσει τα 170 Ευρώ.

Για να αποδείξει, όμως, ότι ήταν κενό θα πρέπει να δείξει, να συνυποβάλλει με την Δήλωσή του, ένα λογαριασμό της ΔΕΗ ή του νερού, που να φαίνεται πως δεν είχε καθόλου κατανάλωση. Για να μην πληρώσει φόρο αυτοκινήτου, θα πρέπει να δηλώσει ότι είχε παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας όλο το 2010. Αν δεν τις είχε παραδώσει, τότε επιβαρύνεται και με το φόρο για το αυτοκίνητο και με το φόρο δαπάνης διαβίωσης στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εάν δεν ήρθε καθόλου στην Ελλάδα το 2010. Εάν έχει ενοικιάσει το σπίτι ή το διαμέρισμα, τότε θα πρέπει να δηλώσει το ποσό που πήρε κατά το 2010 και θα φορολογηθεί κανονικά. Όμως εάν τα χρήματα που έχει εισπράξει από τα ενοίκια, είναι λιγότερα από τα υπολογιζόμενα ως τεκμαρτά εισοδήματα διαβίωσης, αυτοκινήτου και σπιτιού, τότε θα πληρώσει τη διαφορά.

Ως γνωστόν, όποιος έχει στην Ελλάδα ακίνητα ή έσοδα πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση. Διαφορετικά θα έχει πρόστιμα. Και λήγει σύντομα η προθεσμία υποβολής.
Σημειωτέον ότι ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε φοροαπαλλαγές, ένας που εισέπραξε μέχρι 6.000 Ευρώ δεν φορολογείται καθόλου ή ένα ανδρόγυνο μέχρι 12.000 με κάποιες αποδείξεις ακόμη περισσότερα, για τους Έλληνες και τους Αλλοδαπούς, κατοίκους εξωτερικού, με το νόμο αυτό φορολογούνται με 5% από το πρώτο ευρώ.
Είναι ενδεχόμενο κάποιοι να μην πληροφορηθούν αυτό το νέο νόμο και να βρεθούν εκτεθειμένοι ως φοροφυγάδες. Για περισσότερες λεπτομέρειες κατά περίπτωση πρέπει επειγόντως οι υπόχρεοι σε δήλωση να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους στην Ελλάδα ή τους αντικλήτους τους. Σας παραθέτω το άρθρο 16 του νόμου 3842/10 όπως ψηφίστηκε. Με αυτό το συνδυασμό είναι ίσως αδύνατο ένας πολίτης έχει ασχοληθεί με τις…απαραίτητες πράξεις της Αριθμητικής.

*Ο Ηλίας Ηλιόπουλος είναι διευθυντής του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων Ελλάδας.

Γιατι επιμενουμε στην Πολιτειακη Αλλαγη και την Επαναφορα της Βασιλειας



Tον τελευταίο καιρό λέγονται πολλές ανοησίες και εκτοξεύονται άλλες τόσες κακοήθειες εις βάρος της Βασιλείας. Διάφοροι τύποι του πολιτικού υποκόσμου βρίζουν ασύστολα τον θεσμό τον οποίον δεν κρίνουν με πολιτικό λογο αλλά με ψευτιές και συκοφαντίες!!!


Τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες –κομματόσκυλα πάσης φύσεως –κοινοί λωποδύτες του Δημόσιου χρήματος –όψιμοι συμβουλάτορες πολιτικών αρχηγών-εκμαυλισμένοι κομματάρχες διασυρουν με κακία τον Βασιλέα Κωνσταντίνο και την Οικογένεια του γιατί γνωρίζουν ότι άμα υπήρχε Βασιλεία όλα αυτά τα ερπετά δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν εις τον δημόσιο βίο της χρεωκοπημένης Πατρίδας.


Παρακολούθησαμε από την Αμερική μέσω διαδικτύου το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Περίμεναμε από τους διαφόρους ομιλητές να βρεθεί ένας!!! μα ένας τουλάχιστον εισηγητής και να πει το αυτονόητο.!!!!


Να κάνει την Υπέρβαση- γιατι άκουσα πολλά για υπέρβαση και αποκατάσταση των θεσμών!!! Δυστυχώς κανείς δεν είπε οτι χρειαζόμαστε πολιτειακή αλλαγή στην σημερινή Ελλάδα και αποκατάσταση της Βασιλείας!!!!


Μόνο Ο Κώστας Μητσοτάκης με την παρρησία και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει πριν μερικά χρόνια είχε πει το Ιστορικό Unfair για τον τρόπο με τον όποιον έγινε το τελευταίο δημοψήφισμα.


Υπάρχουν πολλοί δυστυχώς που επιμένουν ότι με το τελευταίο δημοψήφισμα ρυθμίστηκε οριστικά και για πάντα το πολίτευμα της Ελλάδος. Τα ιδία είχαν πει επανειλημμένα και άλλοτε κάποιοι άλλοι και διαψεύστηκαν από την ιδία την Ιστορική πραγματικότητα.


Αν είναι δυνατόν η πολιτειακή Ιστορία και το μέλλον της Πατρίδας μας να ρυθμίζοντα στο διηνεκές από μια βρώμικη ψηφοφορία γιατί όλοι εμείς γνωρίζουμε πως μεθοδεύτηκε και πως έγινε?!!!


Αρα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους πρόκειται για ένα κοσμοϊστορικό γεγονός αφού καταργήθηκε ο νόμος της Εξελίξεως. Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε καμιά αλλαγή και το πολιτικό μας γίγνεσθαι ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!


Ήταν μάλιστα τόση η μανία - εναντίον του Θεσμού -όλων αυτών των συναυτουργών του σημερινού Χάους που νομοθέτησαν ότι όποιος εξυμνεί την Βασιλεία η χορεύει το Γρίβα μ σε θέλει ο Βασιλιάς !!! να διώκεται ποινικα !!!!Και όσες φορές από αυτό το μετερίζι τόλμησαμε να αναρτήσουμε την φωτογραφία των Βασιλέων ακούμε χυδαίες μόνον εκφράσεις από τα παπαγαλάκια της διαφθοράς.


Ακόμα και στο Face Book όταν δημοσιεύουμε αναρτήσεις με θέμα την Βασιλεία διάφορα αληταρια από τον αχταρμά της Γενιάς του Πολυτεχνείου μας υβρίζουν ασύστολα γιατί στη Δημοκρατία τους- και αυτό που αυτοί αντιλαμβάνονται για Δημοκρατία- έχουν θέση όλοι οι απάτριδες εκτός από τους Πατριώτες Βασιλόφρονες.


Αλλά θα μου πείτε αυτοί δεν είναι οι ίδιοι που είχαν απαγορεύσει και αυτην ακομα την εισοδο του Βασιλέως στν Χώρα και τον ανάγκασαν να έρχεται με ξένο διαβατήριο.!!!!


Πώς να ξεχάσουμε άλλωστε τον τρόπο που λεηλάτησαν την Βασιλική περιούσια!!!! Στη Σκήτη Λαρίσης πχ στο φημισμένο Βασιλικό Δασός -Πολυδενδρι - διάφοροι πρασινο-μπλε καταπατητές δημόσιας περιουσίας έχουν κτίσει επαύλεις με τις ευλογίες της άλλοτε Πολεοδομίας Λαρίσης .

Το όργιο παρανόμων κτισμάτων θυμίζει το Beverly Hills του Hollywood χωρίς μέχρι στιγμής να επέμβει ένας εισαγγελέας και οι Φίλοι μου Λουκάς Κατσαρός και Κώστας Αγοραστός να έχουν πει το παραμικρό !!!! Βλέπεται ένας είναι ο εχθρός για τους Αγανακτισμένους Λαρισαίους και Θεσσαλούς!!!! το ΔΝΤ!!!!


Κάποτε λεγόμενη Τρόικα πρέπει να περάσει και από τον Αγιοκαμπο για να δει τα χάλια σας ξευτίλες!!!!


Πώς να λησμονήσουμε άλλωστε εκείνον τον αληταρα που έβαλε πρόστιμο 250.000 EU για το γάμο του Πρίγκιπα Νικολάου ενώ άφησε δισεκατομμύρια χρέος στη Νομαρχία του Πειραιά ¨χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ σε κανέναν και δεν συγκινήθηκε ποτέ για το χάλι της Λαθρομετανάστευσης στο μεγαλύτερο Λιμάνι της Χώρας!!!


Βλέπετε για όλους αυτούς τούς Ζόμπι της μεταπολιτευτικής Τυραννίας ο εχθρός είναι ο θεσμός της Βασιλείας .


Επαναλαμβάνουμε ότι εάν υπήρχε Βασιλεία όλοι αυτοί που λεηλάτησαν την πατρίδα μας δεν θα υπήρχαν καν στο κάδρο της Πολιτικής!!!


Δηλώνουμε απερίφραστα ότι συναισθηματικά είμαστε Βασιλόφρονες!!! Αυτή η συναισθηματική μας τοποθέτηση που είναι και η τοποθέτηση πολλών Ελλήνων είναι η ευγενικότερη έκφραση της ζωής για όλους εμάς τους Βασιλόφρονες.


Από την άποψη της πολίτικης Λογικής πάλι είμαστε Βασιλόφρονες .

Το αν είμαστε σωστοι η όχι αυτό αποδεικνύεται με διάλογο τον όποιον τα τρωκτικά και οι διάφοροι φαηλοι τον αποφεύγουν!!! στο Δημοκρατικό τους αχταρμά όπως εμφανίζεται σήμερα σαν το κυρίαρχο πολιτειακό τους σύστημα .


Εμείς οι βασιλόφρονες έχουμε τα επιχειρήματα μας και είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε γιατί επιμένουμε και θέλουμε την Πολιτειακή Μεταβολή και την Επαναφορά της Βασιλείας.

Δεν δεχόμαστε όμως ύβρεις γιατί τελικά από τους λεγόμενους αντιβασιλικούς μόνο βρισιές έχουμε ακούσει έως τώρα –όχι Θέσεις!!!


Και εδώ που τα λέμε όλοι αυτοί που βρίζουν τον Βασιλέα έχουν μεταφέρει την Οικογενειακη τους Αγωγή στη Πολιτική της μεταπολιτευτικής Ελλάδος .

ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΟ!!!!


Στα επόμενα άρθρα θα διατυπώσουμε με σθένος γιατί Είμαστε Βασιλοφρονες!!!













The Fall of an Empire - Byzantium

New Greek Debt Risk: Word Games

Euro-zone governments are undecided over what to call any possible Greek debt workout, offering alternatives like a "soft restructuring," or a "reprofiling" of the nation's debt load.

For buyers and sellers of billions of dollars of credit-default swaps on the Hellenic Republic, it's more than mere semantics.

Such terminology will play a part in whether sellers of these insurance-like contracts will have to cough up payouts. And with few precedents in the relatively recent history of the sovereign credit-default swap, or CDS, market, how Greece plays out will be a major milestone.

[EUCDSchart]

"I think it's going to be a critical test, frankly, because there are all these questions raging," said Pavan Wadhwa, global head of interest-rates strategy at J.P. Morgan Chase & Co. "No one really seemed to have much of a handle on what, if anything, would trigger a CDS [payout]."

The CDS market has been a lightning rod for criticism, especially from lawmakers who in part blamed credit default swaps for escalating the global financial crisis and nearly toppling insurance giant American International Group Inc. But three years on from the crisis, the market for these instruments remains murky.

Credit default swaps are financial products that work like insurance against a bond default. In theory, if a borrower defaults, the seller of CDS pays the holder. That protection gets more valuable as anxiety grows about the country or company's ability to pay debts.

In practice, it's less straightforward. "There are many ways that Greece can avoid triggering CDS [payouts] in the event that it does do a restructuring," said Mr. Wadhwa. For example, Greece could twist bondholders' arms until they accept a "voluntary" debt exchange. Such "voluntary" exchanges wouldn't likely be a trigger for payments, he said.

On the whole, investors have been paring back their bets on Greek defaults. In the week ended May 20, the net notional value of outstanding CDS contracts on Greece was about $5.34 billion. That's down from about $7.17 billion a year earlier, according Depository Trust & Clearing Corp. data. The number of contracts outstanding increased, however, from roughly 4,000 one year ago to around 4,600.

To be sure, the size of the Greek CDS market pales in comparison the Greek central government's outstanding debt. That was around $454.69 billion in 2010, according to the Organization for Economic Cooperation and Development.

But there are indications European policy makers are paying attention to credit default swaps as they cobble together another approach to stopping the crisis. In a research note dated May 26, RBC Capital Markets analysts wrote that the usage of language such as "re-profiling," "soft-restructuring," and "voluntary" restructuring from European officials indicates they're trying to craft a solution that wouldn't trigger CDS payouts.

That would likely be a boon to the European domestic banking sector, say J.P. Morgan analysts who cite "anecdotal" evidence that European banks would be on the hook for payouts. But it's less than clear what it will mean for the sovereign CDS market as a whole.

After all, if a debt restructuring on the scale of Greece isn't covered by current CDS contracts, "you can rightly ask yourself, 'What do I want with the product in the first place?," said Peter Schaffrik, head of European rates strategy at RBC. "The way it looks at the moment, I think there might be some serious concerns on whether you actually get paid at the end of the day."

Μπακογιάννη: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες!!!!!!









Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην έναρξη του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία. Μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα. Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη είπε: «Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια. Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας».
Και συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής. Και πατριωτισμός της δικής μας εποχής είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής που δεν αξίζει στην πατρίδα μας και σε όσους αγωνίσθηκαν γι’ αυτή».



Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Κυρία Πρόεδρε,
Κύριοι Πρόεδροι,
Κύριοι συνάδελφοι από την Ευρώπη και την Ελλάδα
Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Συμμαχητές απ’ την Αθήνα και από ολόκληρη την Ελλάδα!


Με συγκινεί η προσέλευσή σας!

Με συγκινεί ο ενθουσιασμός σας!

Θα ήθελα να χαιρετίσω την παρουσία κοντά μας των εκπροσώπων των ελληνικών κομμάτων. Χαιρετίζω επίσης την παρουσία του προέδρου των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, Guy Verhofstadt και της προέδρου του ELDR , κυρίας Annemie Neyts.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου το μεγάλο φίλο της Ελλάδος, τον Πατριάρχη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, τον πρωταγωνιστή της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον κ. Genscher.

Σ’ όλους τους Έλληνες και τους ξένους φίλους και επισκέπτες μας, λέμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Τους ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας!

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία. Μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα.

Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης.
Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας.

Φίλες και φίλοι σύμμαχοι,

Όταν ξεκίνησε η Δημοκρατική Συμμαχία στο Badminton πριν από έξι μήνες, δηλώσαμε ευθέως και κατηγορηματικά ότι είμαστε πολίτες που τους άλλαξε η κρίση.

Κάναμε την αυτοκριτική μας.
Είχαμε το θάρρος να δούμε κατάματα την αλήθεια, κατάματα την κρίση και να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδας για να αποφύγουμε την καταστροφή.
Πρώτοι και σε όλους τους τόνους και με όση δύναμη είχε η φωνή μας, μιλήσαμε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Δεν μιλήσαμε για συνεννόηση και συναίνεση με τον κ. Παπανδρέου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τελειώσει. Ζητήσαμε συνεννόηση για την Ελλάδα. Συνεννόηση στη βάση μεγάλων τομών που είναι αναγκαίες. Συνεννόηση στη βάση αυτών που δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα από μόνα τους.

Βλέπαμε και ξέραμε ότι

σε μία Ευρώπη που περνάει τεράστια εσωτερική κρίση,
με κοινοβούλια κρατών-μελών της Ένωσης αρνητικά προς την έννοια της αλληλεγγύης, με λαούς κουρασμένους και πολλές φορές παραπλανημένους για την ελληνική πραγματικότητα, με ένα έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη, αυτό που χρειαζόταν περισσότερο απ’ όλα ήταν να δείξει η Ελλάδα ότι έχει ηγεσία, στόχους και όραμα.

Η ηγεσία προϋποθέτει ότι έχεις σχέδιο να κρατήσεις την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και το πολιτικό θάρρος να οδηγήσεις το λαό στην υλοποίηση του.


Το έκαναν οι Έλληνες πολλές φορές πριν από την δική μας γενιά.
Στην καρδιά του Εμφυλίου ο Τσαλδάρης που είχε την πλειοψηφία, συνεννοήθηκε με τον Σοφούλη για να χειρισθούν από κοινού την κρίση. Και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι οι μικροκομματικές λογικές με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι γενιές των πολιτικών της μεταπολίτευσης, οδηγούν την Ελλάδα στην χρεωκοπία.

Ο λαός ασχέτως των ευθυνών, ενστικτωδώς το καταλαβαίνει.

Και στις εκλογές που μετά βεβαιότητας έρχονται, θα στείλει ο λαός το δικό του μήνυμα και θα σαρώσει το κομματικό σύστημα για την ιδιοτέλεια και το κοντόφθαλμο της λογικής του.

Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει την αλήθεια. Η χρεωκοπία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της χώρας και καμιά μα καμιά σχέση δεν θα έχει με τις δύσκολες στιγμές που περνάμε σήμερα. Γιατί δεν θα έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις. Θα χάσουμε όλα όσα είχαμε κατακτήσει στη διεθνή σκηνή όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα θα κατρακυλήσει πολλές θέσεις πίσω.


Στην πραγματικότητα, η μεθόδευση αυτή οδηγεί στην υπονόμευση της στρατηγικής επιλογής της χώρας να ενταχθεί στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ελλάδα, στην υποθετική περίπτωση της χρεωκοπίας, χάνοντας για πολλά χρόνια την πρόσβαση στις χρηματαγορές και χωρίς αυτάρκεια στα βασικά αγαθά, θα οδηγηθεί σε ένα σύστημα κλειστής οικονομίας, το οποίο θα την σπρώξει στο περιθώριο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν συμφέροντα πολιτικά και επιχειρηματικά που επενδύουν στην χρεωκοπία. Στην επιστροφή στη δραχμή. Γεμίζουν τα blogs με αναλύσεις που παρομοιάζουν τη χρεωκοπία με σωτηρία! Μας μιλάνε για δήθεν καλό και κακό χρέος, για κακό χρέος που μπορούμε και να μην το πληρώσουμε!


Καταγγέλλω αυτή την εγκληματική λογική. Κανείς δεν εξηγεί στους πολίτες ποια δραχμή θα είναι αυτή.

Η δραχμή δεν θα είναι του 2000. Θα είναι η δραχμή της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου.

Αυτά τα συμφέροντα πρέπει να πολεμηθούν. Και θα πολεμηθούν απ’ όσους σήμερα έχουν απόλυτη συνείδηση ότι το μέλλον μας είναι μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.
Και θέλω εδώ να στείλω στην υπόλοιπη Ευρώπη και στα κοινοβούλια των εταίρων μας ένα καθαρό μήνυμα.
Ξεχάσατε κύριοι συνάδελφοι, στην Ολλανδία, στη Φινλανδία, στη Γερμανία, την Ευρώπη πριν από την Ένωσή της. Ξεχάσατε τη δύναμη αυτής της Ευρώπης όταν την εκπροσωπείτε στον υπόλοιπο κόσμο. Ξεχάσατε ότι η οικονομική σας ανάπτυξη στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη αυτής της μεγάλης ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια. Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας.

Είναι ώρα ευθύνης για την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Εξίσου όμως είναι ώρα ευθύνης για την Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ως σύνολο.

Φίλες και φίλοι
Σύμμαχοι,

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, φόβου, οργής ξεκινάει το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες, ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Όμως εμείς τον διαλέξαμε συνειδητά, διότι πάνω απ’ όλα τώρα είναι η ώρα της ευθύνης.
Τέλος πια με την κομματική ιδιοτέλεια.
Τέλος πια με την ιδιοτέλεια των πολιτικών προσώπων.
Έχουμε ευθύνες ως πολίτες, ως στελέχη, ως ηγεσία.
Ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Ευθύνη απέναντι στο νέο άνεργο που του κλέψανε τα όνειρα του.
Ευθύνη απέναντι στην μάνα που δεν μπορεί να πληρώσει τις σπουδές των παιδιών της.
Ευθύνη απέναντι στον παππού και τη γιαγιά οι οποίοι για πρώτη φορά μαζί με τη σύνταξη που χάνεται, χάνεται και η περηφάνια και η αξιοπρέπεια της.
Ευθύνη απέναντι σ’ έναν ολόκληρο λαό που θέλει να ξανανιώσει αξιοπρεπής και περήφανος.
Τελικώς ευθύνη απέναντι στην ιστορία που δεν θέλουμε να μας γράψει με τα μελανότερα χρώματα ως ανάξιους διαχειριστές της κληρονομιάς της Ελλάδας.
Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ.

Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το χθες.

Για αλληλοκατηγορίες μεταξύ των πολιτικών μοιάζουν όχι μόνον αδιάφορες, αλλά και εξοργιστικές και ξεπερασμένες! Όλοι ξέρουν και που βρισκόμαστε και γιατί φτάσαμε μέχρις εδώ.

Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε στους Έλληνες για το σχέδιο και την πολιτική μας.


Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε στους Έλληνες για λέξεις ξεχασμένες, για αξίες σχεδόν λησμονημένες:

Φιλότιμο
Λύση
Νοικοκύρεμα
Αυτοπεποίθηση
Περηφάνια
Πατρίδα
Ευρωπαϊκή Ελλάδα

Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής. Και πατριωτισμός της δικής μας εποχής είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής, που δεν αξίζει στην πατρίδα μας και σε όσους αγωνίσθηκαν γι’ αυτή.

Ανατροπή στην πράξη είναι να ξαναφέρουμε στην επιφάνεια τις αρετές ενός λαού που έχει αντέξει στο χρόνο και την ιστορία.

Ανατροπή στην πράξη είναι να ξαναβρούμε στην ψυχή μας την ενότητα και την σωφροσύνη που απαιτείται, προκειμένου να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια και να του πούμε: Ναι!

Ενωμένη η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Ενωμένοι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν!

Λύση στον ορίζοντα υπάρχει. Δεν είναι εύκολη βέβαια. Όμως με ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και πολιτικά θαρραλέο σχέδιο, μπορούμε σε ένα διάστημα 5 χρόνων να βγούμε απ’ τη σημερινή κατάσταση.

Για να γίνει αυτό πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια και να του παρουσιάσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο.

Να του εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Και φυσικά πρέπει να φέρουμε σ’ αυτόν τον τόπο τα πάνω-κάτω. Ανατροπή στην πράξη, αυτό είναι που έχει να προτείνει σήμερα η Συμμαχία στους Έλληνες που αγαπούν τον τόπο τους, στους Έλληνες που δεν έχασαν την πίστη τους, στους Έλληνες της προκοπής και της δημιουργίας.

Ανατροπή στην πράξη και ταυτόχρονα μια μεγάλη και αυθεντική πολιτική αλλαγή, είναι ο τερματισμός του τρόπου διακυβέρνησης που καθιέρωσαν η μονοκομματική νοοτροπία και οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Η αλαζονεία και ο φόβος του πολιτικού κόστους, που χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις αυτές, δεν είναι καλός σύμβουλος για περιόδους σαν κι αυτές που περνάμε σήμερα. Παράλληλα, είναι πλέον φανερό ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί από μόνο του να σηκώσει στους ώμους του το βάρος των αποφάσεων που απαιτείται προκειμένου ο τόπος να βγει από την κρίση.
Δεν μπορούν γιατί έχουν εκπαιδεύσει διαφορετικά το ακροατήριό τους.
Δεν μπορούν γιατί έχουν δεσμεύσεις απέναντι στους κομματικούς τους στρατούς. Γι’ αυτό, τουλάχιστον για την επόμενη φάση, οι πολίτες πρέπει με την ψήφο τους να επιβάλλουν αυτή την αλλαγή.

Απέναντι σ’ αυτήν την προοπτική θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε ό, τι μας αφορά:


Πρώτον: Δεν μας διακατέχει το άγχος της εξουσίας.

Δεύτερον: Δεν είμαστε συμπλήρωμα, ούτε δεκανίκι κανενός.

Τρίτον: Δεν πάσχουμε από μικρομεγαλισμό. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της πολιτικής συγκυρίας. Γι’ αυτό και είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες, αλλά μόνο στη βάση πολιτικών και προγραμματικών συγκλίσεων.

Η στήριξή ή η συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, συνδέεται αποκλειστικά με την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών που αποτελούν την ταυτότητα της Συμμαχίας.


Και η ταυτότητα αυτή δεν περιέχει μισόλογα, στρογγυλό πολιτικό λόγο και άνευρους καθωσπρεπισμούς.
Οι θέσεις μας είναι μια συνολική πρόταση ανατροπής.
Πρόταση ριζικής αλλαγής του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας!
- Πρόταση Ελευθερίας και απελευθέρωσης απ’ τα δεσμά του κράτους. Γιατί για μας «Η Ελευθερία δεν είναι το μέσον για έναν ύψιστο πολιτικό σκοπό. Είναι η ίδια ο ύψιστος πολιτικός σκοπός».
- Αλλά η πρότασή μας είναι προπαντός πρόταση δημιουργίας: απελευθέρωση του Έλληνα και της οικονομίας απ’ τα σημερινά γραφειοκρατικά δεσμά. Είμαστε ένας λαός με δυνατότητες, με ικανότητες. Το έχουμε αποδείξει όποτε έχουμε βρεθεί σ’ ένα υγιές περιβάλλον.
Τυχαία κατέχουν Έλληνες την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο;
Τυχαία διαπρέπουν οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, παντού, απ’ τις ΗΠΑ και τον Καναδά ως την Αυστραλία και τη Γερμανία;
Τυχαίο είναι ότι εδώ μέσα, στην Ελλάδα, έχει στραγγαλισθεί η δυνατότητα για δημιουργία;
Και, στο σημείο αυτό, φίλες και φίλοι, γνωρίζοντας ότι, μέσα απ’ το διαδίκτυο, με ακούνε χιλιάδες απόδημοι Έλληνες, θέλω να τους απευθύνω έναν θερμό αγωνιστικό και πατριωτικό χαιρετισμό. Σήμερα, στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα, η δική σας συμπαράσταση, το δικό σας παράδειγμα, μας δίνει δύναμη, μας δίνει κουράγιο και-πάνω απ’ όλα-μας δίνει την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε κι εμείς. Γιατί κι’ εμείς, όπως κι’ εσείς, είμαστε Έλληνες!
Τέλος, φίλες και φίλοι, η πρότασή μας είναι πρόταση κοινωνικής ευαισθησίας: Αναμορφώνουμε με φαντασία και τόλμη, εισάγοντας την ατομική ευθύνη, την αξιολόγηση και τον ανταγωνισμό στο Ασφαλιστικό, την Κοινωνική Πρόνοια, την Παιδεία.
Όλα αυτά συνιστούν μια ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξης για το μέλλον.
Εμείς, μιλάμε καθαρά,
Σχεδιάζουμε πειστικά
Απαιτούμε δυναμικά
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στους θεσμούς με:
- Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Μείωση των βουλευτών από 300 σε 200.
- Κατάργηση του ακαταδίωκτου των υπουργών και βουλευτών.
- Συνταγματικά κατοχυρωμένος, ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.
- Μείωση κατά 40% του χρήματος για την πολιτική και τα κόμματα.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στην οικονομία με:
- Συνταγματική κατοχύρωση της ελευθερίας ασκήσεως κάθε επαγγέλματος.
- Πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δράση.
- Έμφαση στην παραγωγή και εξωστρέφεια: Ναυτιλία, Τουρισμό, Επώνυμα προϊόντα.
- Επιδότηση της εργασίας αντί για επιδότηση της ανεργίας
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στο φορολογικό με:
- Ενιαίο φορολογικό συντελεστή επιχειρήσεων 20% και μείωση του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης.
- Νέος τελείως διαφορετικώς φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
- Απλοποιημένο και σταθερό φορολογικό περιβάλλον, με λιγότερους φόρους, αλλά που να τους πληρώνουν όλοι
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ στην ασφάλεια του πολίτη με:
- Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Ένταξη για τους νόμιμους, απελάσεις στους υπόλοιπους.
- Κατάργηση του ασύλου
- Σύγκρουση με την ανομία, την ατιμωρησία, τη διαφθορά
Φίλες και φίλοι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ που προτείνουμε απλώνεται παντού:
Στην Παιδεία, στην Υγεία, στο περιβάλλον , στον πολιτισμό, στα μέτρα στήριξης των αδυνάτων.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ είναι η δική μας απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα τελείωσε. Ότι οι Έλληνες θα τα παρατήσουν.
Η Ελλάδα δεν τελείωσε.
Η Ελλάδα μπορεί.
Όπως μπόρεσε το τολμηρό μεταρρυθμιστικό πνεύμα του Ελευθέριου Βενιζέλου επέτρεψε στην Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα να αλλάξει την πορεία της.
Η Ελλάδα μπορεί και τώρα μέσα απ’ την Ανατροπή.
Η μαγιά αυτής της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ βρίσκεται εδώ.
Είναι η καθεμιά και ο καθένας από εσάς.
Είμαι περήφανη που η Δημοκρατική Συμμαχία αποτελείται από ανθρώπους σαν και εσάς.
Νιώθω, ταυτόχρονα, θαυμασμό και ευγνωμοσύνη.
Το νιώθω σήμερα, που είμαστε στη δύσκολη αρχή. Θα το θυμάμαι όμως πάντα και στα καλύτερα που έρχονται.
Ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σας.
Ιδιαίτερα για όλους εκείνους που συνδέονται συναισθηματικά με τη Νέα Δημοκρατία. Σας λέω λοιπόν: δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους αγώνες μας, που μερικοί τους πλήρωσαν ακόμα και με αίμα!
Με τους νεοδημοκράτες μας ενώνουν δεσμοί αγώνων για την ευρωπαϊκή Ελλάδα, για ένα μικρό και αποτελεσματικό κράτος, για τον φιλελευθερισμό.

Αρετές ή ιδεώδη που εγκαταλείφθηκαν λίγο-πολύ από τη σημερινή ηγετική ομάδα. Απ’ αυτούς που διοικούν τώρα τη Νέα Δημοκρατία.

Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας φοβάται τον λαό. Δεν εμπιστεύεται την ωριμότητά του: γι’ αυτό του τάζει παροχές χωρίς θυσίες!


Εμείς πιστεύουμε στον λαό και τον εμπιστευόμαστε: γι’ αυτό και είμαστε οι μόνοι, επαναλαμβάνω οι μόνοι που του λέμε την αλήθεια.

Αγαπητοί φίλοι

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις μια κινητοποίηση πολιτών.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των επαγγελματικών ομάδων, διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης, εκφράζουν ειρηνικά την αγανάκτηση- και κυρίως την απογοήτευση τους.
Από εδώ, από το ιδρυτικό συνέδριο ενός καινούργιου κόμματος, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θέλω να εκφράσω όχι απλώς τη κατανόησή μου, αλλά και τον σεβασμό μου.
Γιατί σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο αξίζει σεβασμός.
Εμείς φυσικά δεν είμαστε εδώ, ούτε για κολακείες ούτε για υποδείξεις.
Εύχομαι αυτή η διαδικασία, με τα κινηματικά χαρακτηριστικά, να μην εξαντληθεί σε ουτοπικές αναζητήσεις.
Εύχομαι η απογοήτευση και η οργή να γίνουν η μήτρα της δημιουργικής αναζήτησης.
Μιας ανατροπής στην πράξη των αντιλήψεων και των πρακτικών που έφεραν μια περήφανη χώρα σαν την δική μας σε αυτό το σημείο εξαθλίωσης που βρίσκεται σήμερα.
Μια ανατροπή όχι απλώς καταγγελτική, αλλά με περιεχόμενο και προσανατολισμό.
Αυτό το μήνυμα στέλνουμε από εδώ.
Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να κάνω μια ειδική αναφορά στη νέα γενιά της πατρίδας μας.
Οι νέοι μας έχουν το μεγαλύτερο αίσθημα αδικίας. Γιατί; Διότι ξέρουν ότι καλούνται να πληρώσουν την κρίση ενώ φταίνε λιγότερο απ’ όλους.

Έχουν χάσει κάθε πίστη στους πολιτικούς. Αυτό εκφράζει η μεγάλη τους σιωπηλή διαμαρτυρία έξω απ’ τη Βουλή.

Θέλουν την ελευθερία και την προσωπική τους πρόοδο και καταξίωση, αλλά η ανάγκη τους βρίσκει κολλημένους με την οικογένεια. Άλλωστε, το ξέρουν καλά αυτό, η γενιά των πατεράδων τους έφερε εδώ την Ελλάδα.
Τα βάζουν λοιπόν συχνά με τους γονείς αλλά ταυτόχρονα εξαρτώνται απ’ αυτούς.

Οι μύθοι της «γενιάς του Πολυτεχνείου» δεν τους αφορούν.
Είναι παιδιά μορφωμένα. Μιλούν γλώσσες. Επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους, ζουν στην εποχή των σύγχρονων τεχνολογιών, με τις μεγάλες ταχύτητες και τις μικρές αποστάσεις.
Έχω παιδιά απ’ αυτή τη γενιά. Παιδιά πιο τυχερά από άλλα. Γι’ αυτό και η σκέψη μου ως πολιτικού πηγαίνει πια σήμερα περισσότερο στα άλλα παιδιά. Γι΄αυτά τα παιδιά αξίζει να αγωνιστώ. Σαν μάνα ούτε το χωράει ο νους μου ότι μπορούν να ξεκινήσουν τη ζωή τους σε μια χρεωκοπημένη πατρίδα. Νιώθω μέσα μου βαθειά την αγάπη για όλα αυτά τα νέα παιδιά.
Τους καταλαβαίνω, τους νιώθω. Αλλά, επειδή τους αγαπώ, δεν θα τους κολακέψω.
Τα καλά δεν είναι αυτονόητα: πρέπει να βγουν και να τα διεκδικήσουν! Όχι με την οχλαγωγία ή την καταστροφή, όπως ίσως θα ήθελαν κάποιες ακραίες δυνάμεις! Αλλά με σκληρή δουλειά, γνώση και θέληση. Με τη συμμετοχή και την επιλογή τους. Με την θετική ψήφο τους.
Στους νέους αυτούς λέω: Ελάτε στη Συμμαχία!
Μην «μασάτε» αυτά που σας λένε για εμάς!
Δώστε μας την ευκαιρία να σας μιλήσουμε!
Ελάτε στο κόμμα που θα ανοίξει και πάλι μια προοπτική να βρείτε δουλειά, αλλά και γενικότερα να πάτε μπροστά!
Ελάτε στο κόμμα που μιλά για δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, για ανάπτυξη, στο κόμμα που λέει όχι στις συντεχνίες και τα κεκτημένα!
Ελάτε στο κόμμα που μιλά για προσπάθεια, για ρίσκο, για φιλότιμο αλλά και που τις διακηρύξεις του τις κάνει θέσεις, τις κάνει συγκεκριμένες προτάσεις!
Ελάτε λοιπόν, νέοι της Ελλάδας, κοντά στη Συμμαχία!

Μην απέχετε! Μην εφησυχάζετε!

Αυτά είναι για τους βολεμένους και τους συμβιβασμένους.
Σας θυμίζω ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγε! «για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει ν’ αλλάξουμε εμείς πρώτα».

Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, νέοι της Ελλάδας!


Σύμμαχοι!

Φίλες και φίλοι!

Γύρισα όλη την Ελλάδα.

Αφουγκράστηκα τον παλμό της κοινωνίας.

Μοιράστηκα το παράπονο και τον καημό του κάθε πολίτη που ήθελε να μου πει τι του συμβαίνει: στη Λάρισα και στο Ηράκλειο, στα Γιάννενα και την Αλεξανδρούπολη, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη, σ’ όλη την Ελλάδα.

Στην πορεία μας αυτή προς τον κόσμο χιλιάδες ευαίσθητοι και αποφασισμένοι άνθρωποι προσήλθαν στις τάξεις της Συμμαχίας!


Το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ένας σημαντικός σταθμός σ΄αυτήν την πορεία προς τον λαό. Αύριο συζητάμε και ψηφίζουμε τις θέσεις μας με πάνω από 100 ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και μεθαύριο εκλέγουμε τα θεσμικά όργανα της Συμμαχίας.

Θέλω να σας πω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο, ένα ολόθερμο, ευχαριστώ!


Ευχαριστώ γι΄αυτό το υπέροχο οδοιπορικό! Γι’ αυτό το ταξίδι γνώσης και κατανόησης.

Γνώσης των προβλημάτων.

Κατανόησης των ανθρώπων.

Επαφής.


Συμμετοχής.

Είδαμε παντού πληγωμένη την ελληνική ψυχή. Νέους και νέες, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να μας μιλούν για την χαμένη περηφάνια της Ελλάδας.

Για τον φόβο και την ανασφάλεια που νιώθουν.

Για το ότι αισθάνονται σαν να ζουν σε μια φυλακή χωρίς καν φως στο παραθύρι.


Καθώς προχωρήσαμε σ’ όλη την Ελλάδα νιώσαμε τον κόσμο. Φέραμε εκλεκτούς Έλληνες κοντά μας. Ανοίξαμε γραφεία παντού. Κάναμε προσυνέδρια, ετοιμάσαμε θέσεις, τις θέσεις που περήφανα παρουσιάζουμε αύριο και τις θέτουμε υπό την κρίση του υπέρτατου οργάνου μας: Του Συνεδρίου.

Και τώρα ολοκληρώνουμε με το Συνέδριο την οργανωτική μας αποστολή.


Σύμμαχοι,

Απ’ τη Δευτέρα ξεκινά ο κυρίως αγώνας της Συμμαχίας!

Ένας δύσκολος αλλά καλός αγώνας. Με εσάς στην πρώτη γραμμή.

Πείτε σ’ όλους τους Έλληνες ότι μπορούμε να ξανακερδίσουμε την περηφάνεια μας!

Ότι μπορούμε να ξαναδώσουμε όραμα, καταξίωση και προοπτική, στα παιδιά μας.

Γεννήθηκε και δυναμώνει πια η Συμμαχία!

Γεννήθηκε μια νέα ελπίδα!

Δεν μιλάμε απλώς για ελευθερία, για προοπτική, για δημιουργία και προκοπή, για κοινωνική ευαισθησία. Τα σχεδιάζουμε. Παράγουμε θέσεις. Διαμορφώνουμε συγκεκριμένες πολιτικές.



Φίλες και φίλοι,

Σύμμαχοι,

Εμπρός για το ξεκίνημα του αγώνα που θα μας βάλει σε θέση δυνατή στη Βουλή.


Εμπρός να ξαναφέρουμε την περηφάνια, την ελπίδα και την προοπτική σε κάθε ελληνική ψυχή!

Σας ευχαριστώ!

Σας ευχαριστώ μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής μου!

Είναι δυνατό το μήνυμα που στείλατε από δω!


Είναι καθαρή η πίστη σας!

Είναι ολοφάνερο το κουράγιο σας!

Είναι μεγάλη η δύναμή σας!

Δώσατε μέσα από εδώ, απ’ τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου με τις πρόσφατες αναμνήσεις τόσων και τόσων ελληνικών νικών, μήνυμα νίκης!

Δώσατε και σε μένα νέα δύναμη!


Δύναμη για νέους αγώνες!

Ζήτω η Δημοκρατική Συμμαχία!

Ζήτω η νέα μας πορεία!

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω η Δημοκρατία!

Συνεδριο Δημοκρατικης Συμμαχιας-Live

Δεν έχετε εγκατεστημένο τον Adobe Flash Player. Κατεβάστε τον από εδώ.

Πολλά τα έτη Μεγαλειoτατε !


Πολύχρονος , Δυνατός και καλή Επιστροφή στον Δίκαιο Θρόνο σας !
Today is HM's King Constantine 's Name Day ! Long may he LiVe !
On behaLf of ALL the HonourabLe members : '' Xronia PoLLa YM '' !


Sunday breakfast that’s not egg on toast


You’ll still have time to read the Sunday newspapers with these hearty breakfast ideas.

Instead of toast, make these double-baked, multigrain bread slices a day ahead and store them in a cookie tin or plastic bag. If you leave out the oil, they will be a bit harder. The easy apple pies are a healthful sweetmeat, while the wild asparagus omelette is a hearty dish that will see you right through until suppertime. If you can’t find wild asparagus, use the ordinary kind. Both are in season this time of year.


RECIPES

Easy apple pie

Ingredients (for 6)

700 gr must bread, oil bread (“ladokouloura”) or cinnamon bread

3/4 cup tahini mixed with honey

A little olive oil

6 apples, washed well

Juice of one small lemon

1/5 cup halva, crumbled

3 tbsp sesame oil

1/2 tsp powdered cinnamon

3 tbsp brown sugar

Put the bread in a blender until it is reduced to a powder. Place this in a bowl with the tahini and honey and mix until it forms a paste. Lightly oil six small tart tins and divide the paste among them and refrigerate. Roughly grate the apples, place them in bowl and add the lemon juice to prevent them from turning brown. Sprinkle with the cinnamon. Heat the sesame oil in a nonstick pan, add the apples and sugar and leave for 6-7 minutes over a high heat until caramelized. Remove from the heat. Preheat the oven to 200C. Spread a fine layer of the apples on top of the dough in the tart tin and press down gently with a spoon. Continue with a layer of the crushed halva and a second layer of apples. Bake for 20-25 minutes. Serve sprinkled with a little cinnamon. &?nbsp;&?nbsp;&?nbsp;

Dina Nikolaou

Bread slices

Ingredients

750 gr all-purpose flour

1 sachet dry yeast

1 tsp pepper

100 ml olive oil

5 shallots, finely chopped

1 tsp sesame seeds

1 tsp poppy seeds

3 tbsp sunflower seeds,

lightly roasted

1 tsp nigella seeds

(“mavrokouki”)

Mix the flour, yeast, salt and pepper in a bowl, add the oil and as much warm water as needed to moisten the dough.

Knead the dough, adding a little water if necessary, until it is smooth and elastic. Add the shallots and seeds and knead again until all the ingredients are mixed well. Roll the dough into a ball, cover and leave in a warm place to rise for 40 minutes. Then knead the dough again, divide into three pieces and form into narrow loaves. Place them on a baking tray lined with baking paper, leaving space between them, as they will rise. Cover and leave in a warm place for about 30 minutes and then score the surface, without slicing through the loaves completely. Bake at 175C for about 40-50 minutes. They will not brown, as they don’t contain sugar. When done, lay on a rack to cool. Cut with a bread knife into&?nbsp; 1-centimeter slices and lay on a baking tray or, even better, on a rack above a baking tray in the oven and bake again for one-and-a-half to two hours at 140C until crisp, keeping an eye on them so that they don’t burn.

Evi Voutsina

Wild asparagus omelet

Ingredients (for 6 omelets)

12 “organic” eggs

6 tbsp fresh milk

The tender parts of 2 kg of wild asparagus

(if the ordinary kind, slice in half horizontally)

90 ml olive oil

120 gr Naxos graviera cheese, grated

Salt and white pepper

Beat the eggs with the milk and season. Divide the asparagus into six portions. Saute one portion of asparagus with 15 ml olive oil and 1-2 tablespoons of water in a nonstick frying pan about 28 cm in diameter with a lid. Cover and cook over a high heat for 2-3 minutes. The asparagus should be soft and the water should have evaporated. Add enough of the egg-milk mixture to make one omelet, add a little grated cheese and, when cooked underneath (check by lifting with a spatula), fold the omelet in half and cook for another 2 minutes over a low heat, just enough to melt the cheese. Ideally, the egg won’t have dried completely. Repeat the process until you have all six omelets.

Christoforos Peskias

IMF head accused of sex attack


The head of the International Monetary Fund, Dominique Strauss-Kahn, was arrested at New York’s John F. Kennedy airport on Saturday afternoon accused of an alleged sex attack on a hotel maid earlier in the day.

Reports said Strauss-Kahn was about to board an Air France flight to Paris. He was arrested by plainclothes officers from the Port Authority of New York and turned over to Manhattan police, reports said.

The married 62-year-old is a former finance minister and has been slated as a likely presidential candidate with the French Socialist Party.

Reports quoting authorities said Strauss-Kahn has been charged with a criminal sexual act, attempted rape and unlawful imprisonment relating to an incident involving a 32-year-old woman. The woman, who was allegedly locked up in a suite at the Sofitel New York as the French politician was preparing to leave the United States, was later treated in hospital for minor injuries, reports said.

The IMF is heavily involved in the bailouts of Greece, Portugal and Ireland. Straus-Kahn, who was set to meet German Chancellor Angela Merkel on Sunday, was expected to attend a meeting of European Union finance ministers in Brussels the following day. Some analysts have said that the charges could have an impact on the bailout process.

Strauss-Kahn is no stranger to scandal. In 2008, he was accused of having had a sexual relationship with a senior official in the IMF’s Africa department. She left the organization while Strauss-Kahn later apologized for an “error in judgment.”






Three hurt in daytime firebombing- Attack on police station in Exarchia goes awry, hitting street market


Three people were injured early on Saturday afternoon when a group of self-styled anarchists hurled firebombs at a police station in the central Athens neighborhood of Exarchia while dozens of locals had been shopping at a nearby street market.

A 55-year-old woman was hospitalized with moderate burns to her face and body and two men received brief treatment for scratches and breathing problems before being discharged from the city's Gennimata Hospital.

Three parked cars, including a police patrol vehicle, were destroyed in a hail of Molotov cocktails, thrown by a group of around 30 youths, according to witnesses.

Two men on a motorcycle gave chase as the youths retreated but one of the assailants retaliated with another firebomb which caused the bike to explode. The two men emerged from the explosion relatively unscathed, with respiratory problems, but a 55-year-old woman, believed to be a vendor at the market, suffered burns.

Police said they had taken in five youths for questioning.

Officers did not suggest a suspected motive for the attack but there was media speculation that it was a botched revenge against police following the brutal beating by riot officers of a 30-year-old demonstrator on Wednesday.

In a statement, the Coalition of the Radical Left (SYRIZA), which has been accused by the government of fostering links with anarchists, said that the attack in Exarchia was reprehensible and «entirely unconnected to the popular anti-austerity movement.» The Communist Party said that the attack «offered fertile ground to those who want to justify and boost [police] repression and keep the people living in fear.»

It is not uncommon for police stations, particularly in the anarchist stronghold of Exarchia, to be firebombed but the hits are usually late-night or predawn attacks that cause restricted damage and no injuries.

Meanwhile, what are we doing?






Is there a real risk of Greece exiting the eurozone? The answer is yes, though the odds are slim and depend a great deal on how we act as a state and as a society over the next few months.

A part of the European establishment harbors the impression that Greece is a country apart, that it is not completely in synch with the European system. Myriad small and major events have contributed to this stereotype over the years: from the fact that we are in danger of being excluded from the Schengen Agreement because of our amateurism and the fact that we haven’t been able to solve our waste disposal issues for decades, to the fact that the state apparatus is a shambles etc.

At the same time, it is becoming obvious that our political leadership is inadequate; it has no know-how or sense of responsibility. Even a comparison with Portugal, which couldn’t be described as a paradigm of political maturity by any stretch of the imagination, casts Greece in an unfavorable light.

Nevertheless, the Europeans want to help. This is obviously due to a great extent to fears that if Greece declares bankruptcy, it may take other countries along with it, together with a sizable chunk of the European banking system. However, the Germans and others are making painstaking and systematic preparations to protect themselves in the case that a Greek default becomes inevitable. No one can tell us with any precision when this point will be reached, when Greece will no longer be a systemic danger to Europe. Experts, however, predict that the latest this moment will arrive is the spring of 2012.

The question, meanwhile, is what are we doing about it all? I have the impression that the leadership of both ruling PASOK and opposition New Democracy are living under and acting on the delusion that Germany and others live in fear of a Greek default, therefore giving us time and room to maneuver. They are not taking German voters into account, who one day will simply refuse to shell out money to Greeks who retired at the age of 48 and will insist that the money be given instead to their banks so they can even out their losses from a haircut on Greek bonds.

A country can’t just sit by doing nothing except reaching out to Europe every year or so for help, using its own bankruptcy as a lever.

On the other hand, we could always listen to those insane, dangerous and already bankrupt businesses that want Greece to return to the “good old drachma,” in which case we will become the first country in the world to opt for a spectacular suicide when everyone else was trying to save it.

Icon-smuggling ring uncovered

Scotland Yard has identified the alleged mastermind behind a ring that has been stealing religious icons from churches and monasteries in Epirus and Thessaly which subsequently ended up at European auction houses.

According to the Greek authorities, police in Athens were informed of the identity of the mastermind, who is from Thessaly, by their British counterparts. The person has yet to be taken into custody, however, as his or her whereabouts are currently unknown.

The information that led to the ring leader’s identification was provided by a London gallery following the online identification of six Byzantine icons that the gallery was planning to sell. The icons were recently returned to the monasteries they belong to in the area of Ioannina, northern Greece. It is believed that the alleged ring leader had claimed the icons were family heirlooms from his father’s personal collection.

Besides the aforementioned relics, the London gallery has also handed over another 10 icons to the Greek Embassy in the British capital which have also been identified through photographs as having been stolen from monasteries in Epirus and Western Macedonia. Meanwhile, the gallery has removed another 60 icons from its Internet site that had been heading for auction and had been supplied by the illicit Greek dealer.

It appears, however, that the smuggling ring had been supplying various art spaces around Europe. Another nine Byzantine icons, all taken from churches and monasteries in Epirus and Grevena, were identified and seized at two auction houses based in Amsterdam.

The international search for the icons began after an electronic database of stolen Byzantine treasures was posted online by the former Ioannina prefecture.

Initially, Greek police located a number of works at secondhand stores in Athens, before extensive investigation in collaboration with Interpol led them to Berlin, London and Amsterdam.

According to sources, the police are confident that the information they have gathered will help them to smash the ring, which is believed to be behind the disappearance of hundreds of Byzantine icons and other religious objects, including pieces of icon screens and communion cups.

Apricots: Parting is such sweet sorrow

Make the most of this nectarous fruit when it is in season

By Ilias Kantaros

Sweet-tasting and versatile apricots usually appear at the market and greengrocers’ stalls in May but around mid-July the season starts to draw to a close.

Thankfully,
apricots are ideal for preservation and can be eaten in a number of different ways. Fresh, dried, candied, as a juice or in jam, this fruit is high in nutrients and low in calories, and is also considered one of the best sources of beta-carotene, a powerful antioxidant.

A relative of the plum, the apricot --
Prunus armeniaca, or the Armenian prune, also known by the Romans as the golden apple -- has been cultivated for more than 2,000 years. It is believed to hail from China, though now it is most prolific in the Mediterranean and other countries with warm climates. Specifically, 70 percent of the global apricot crop of 2 million tons annually is grown in Turkey, Spain, France, Italy and Greece, while the other 30 percent comes from Iran, Pakistan, Syria, China and the United States.

Here in Greece, apricots were one of the country’s biggest crops up until the mid-1990s, with production reaching 100,000 tons a year.


Unfortunately, crops were infected by the
plum pox (sharka) virus during that decade and thousands of trees had to be uprooted, slashing Greek production to a current average of 70,000 tons a year.

The 5,500 hectares given over to apricot cultivation in the country today are located mostly in the Peloponnese, while smaller orchards are also found in northern Greece, Crete and the islands of the eastern Aegean.


Cultivated apricot trees are usually 4-7 meters in height, while wild apricot trees can grow as high as 10 meters. They are very sensitive to pests and viruses and therefore farmers tend to spray them with large quantities of chemicals, which is why it is important to wash the fruit thoroughly or even soak it for an hour or two in a bowl of water with a capful of
white vinegar before eating.

Alternatively, you can look for organic apricots at your local street market, supermarkets or organic food stores.


The two main Greek apricot varieties cultivated in Greece are the Bebeko and the
Diamantopoulou.
When buying apricots, make sure they are not shriveled or bruised, and only buy as much as you are planning to eat over the next few days because they don’t keep very well.

In regular refrigerators, apricots can be kept for up to a maximum of six days in a plastic bag or wrapped in cloth if they are slightly green when purchased, and only for two or three days if they are already ripe. If they are still quite green, place them in a cool, dry part of the kitchen for four ot five days to help complete the ripening process.


RECIPE

Light apricot tart
For the pastry
125 gr plain flour
90 gr cold butter, diced
1 tbsp cold water
1 tbsp powdered sugar
For the filling
2 tbsp apricot jam
13-14 apricots cut in half, stones removed
1 tsp brown sugar
1 tsp almond slices

For the pastry, mix the flour and butter in the blender until chunky. Add the cold water and powdered sugar and mix well. Roll the pastry into a ball, wrap in plastic wrap and chill for 30 minutes in the fridge. Next, roll it out onto a lightly floured surface until about 1/2 cm to 1 cm thick. Press into a well-greased tart tray that is about 20 cm in diameter and 3 cm deep. Poke holes in the bottom with a fork.

For the filling, spread the jam over the bottom of the tart tray. Lay the cut apricots on top in an overlapping spiral. Sprinkle with brown sugar and cook in a hot oven for 20 minutes. Then add the almond slices and cook for another 20-25 minutes. Allow to cool before serving.


STELIOS PARLIAROS

obless rate jumps to nearly 16 pct in February

The country's unemployment rate jumped to almost 16 percent in February, advancing for an eighth straight month, as Greece's growing army of jobless workers moved closer to the 800,000 mark, according to data released on Thursday.

The Hellenic Statistical Authority (ELSTAT) said the jobless rate rose to 15.9 percent February, from 15.1 percent in the previous month . The rate set a record as the highest since Greece began releasing monthly unemployment data in 2004. In February last year it stood at 12.1 percent.

ELSTAT data showed that 787,229 people were out of work in February, with the total working population numbering 4.17 million.

Younger workers continued to pay a hefty price for the deteriorating labour market conditions, with 40 percent of those aged between 15 to 24 out of work. Those in the next age bracket are also hard hit with 20 percent of workers aged between 25 to 34 looking for work.

On a geographical basis, the jobless rate was highest in islands located in the southern Aegean at 32.7 percent, and lowest in the Peloponnese at 11.7 percent.

“Companies are adjusting to the lower demand as very negative sentiment affects consumption and investment,” Tassos Anastasatos, senior economist at EFG Eurobank, told Bloomberg.

Greece’s GDP contracted 4.5 percent in 2010 and is forecast to shrink 3 percent this year. Europe’s statistics agency will release Greek GDP figures for the first quarter tomorrow.

Santorini struggles with trash problem

Authorities on Santorini are keen to clean up tons of garbage from the island's streets as the high tourism season is looming



Authorities on Santorini are at a loss of what to do with tons of trash that are accumulating on the streets of the southern Aegean island as government bureaucracy is preventing them from hiring cleaners on short-term contracts.

With the high tourism season looming, Santorini Mayor Nikolaos Zorzos is anxious to clean up the mess quickly and has written to Interior Minister Yiannis Ragousis, stressing that the island needs to recruit at least 60 new staff immediately for street cleaning and sanitation.

It was unclear on Tuesday whether Ragousis had responded to the mayor’s appeal. But sources told us a cabinet decision that would allow the recruitments to go ahead is due to be announced by the end of this week or early next week.

The island of Andros, further north in the Cyclades group, has also had a serious garbage problem since February when a local landfill collapsed and hundreds of tons of trash fell into the sea. Some of this refuse has since floated as far south as the Dodecanese, according to conservationists who have alerted Greek and European environment officials.

Murder fuels fears of rising city crime



Man, 44, fatally knifed for his camera hours before his wife gives birth

A woman stands at the spot on Triti Septemvriou Street where a 44-year-old man was fatally stabbed by three suspects who stole his video camera

Fears about spiraling crime in the city center were exacerbated on Tuesday after a 44-year-old man was fatally stabbed while preparing to take his pregnant wife to the hospital.

Manolis Kantaris had been on the way to pick up his car from a parking garage on Triti Septemvriou Street when he was attacked by three people shortly before 5 a.m., police said.

He had been carrying a bag of baby clothes and a video camera with which he had planned to record the birth of his second child.

According to witnesses, the assailants approached Kantaris and demanded that he hand over the camera. When he resisted, they started stabbing him in the back and neck before grabbing the camera and fleeing.

Apart from the accounts of witnesses, police are examining footage taken from a surveillance camera in the area.

The man was found dead by his wife who came down to search for him after he failed to return. Despite her shock, the woman made her way to the city’s Mitera maternity clinic where she gave birth without complications.

The latest in a series of violent robberies and muggings in the center, where trade in drugs and crime are thriving, the murder was condemned by politicians. Government spokesman Giorgos Petalotis called it a “shocking incident.” But central and local authorities appeared to pass the buck over policing.

Citizens’ Protection Minister Christos Papoutsis told Parliament, “We are determined to encourage the mayor of Athens and to cooperate with him to secure the highest possible level of safety for citizens.”

In a written statement, Athens Mayor Giorgos Kaminis said that “a great deal of effort is required by police to get the situation under control” but expressed his willingness to cooperate with police।


Residents rally at spot of city murder


Protest held over fatal attack on man, 44, as PM vows to crack down on crime


Dozens of demonstrators on Thursday converged at the spot on Triti Septemvriou Street near central Athens where a 44-year-old man was fatally stabbed on Tuesday to protest the attack, the latest in a string of violent muggings in the capital.

Prime Minister George Papandreou, in a written statement issued on Wednesday, condemned the murder of the 44-year-old who had been preparing to take his pregnant wife to the hospital when he was attacked by three assailants. Papandreou declared that additional measures would be heralded by next week with the aim of improving safety for city-dwellers. “We are determined to guarantee the safety of citizens and to take all the necessary measures within the tight confines of the current fiscal situation,” the premier said in a written statement issued after a cabinet meeting on Wednesday.

Athens Mayor Giorgos Kaminis was more outspoken in comments made on Skai television on Thursday, expressing his fear that Athens would soon resemble Beirut in the 1970s if immediate action is not taken to crack down on spiraling crime.