ΝΤΡΟΠΗ για το ΥΠΕΞ η ανάκληση Οικονόμου.

oikonomouΟ Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά, εμμένει στις θέσεις του

Αθλιότητες από το ελληνικό ΥΠΕΞ και την εθνομηδενιστική ηγεσία του στην υπόθεση του Έλληνα Προξένου στην Κορυτσά! Παράλληλα, έχουμε την ανάδειξη ενός ανθρώπου που διαπνέεται από τα εθνικά ιδεώδη και δεν φοβάται να το δείξει! Ο Έλληνας διπλωμάτης Θεόδωρος Οικονόμου-Καμαρινός, Σύμβουλος Πρεσβείας Α', απέδειξε με τη στάση του ότι υπάρχουν αντιστάσεις και μάλιστα, σθεναρές. Λίγο μετά τις εθνοπρεπείς (όσο και αυτονόητες) δηλώσεις του Έλληνα διπλωμάτη, που προκάλεσαν την οργή του αλβανικού Τύπου, επιμένει στις θέσεις του, με αποκλειστική συνέντευξη του στην ιστοσελίδα www.noiazomai.gr.


«Κόκκινο πανί» για το ΥΠΕΞ οι εθνοπρεπείς
Για το ελληνικό ΥΠΕΞ με την εθνομηδενιστική πολιτική ηγεσία, που τα έκανε πάνω της μόλις άρχισαν να κραυγάζουν οι Αλβανοί, οι όροι «Έλληνες» και «Βόρεια Ήπειρος», είναι «κόκκινο πανί» και έτσι, ο κ. Οικονόμου ανακλήθηκε στην Αθήνα, για διαβουλεύσεις (θα έφευγε με μετάθεση το καλοκαίρι). Θα παραμείνει στη θέση του; Θα δείξει... Ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα, Νικόλαος Πάζιος δεν κάλυψε τον συνάδελφό του, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις. Τόσο «θάρρος»! «Δεν είναι λοιπόν για τον Πρέσβη αυτοί εκεί οι άνθρωποι Έλληνες; Δεν είναι Βόρεια Ήπειρος; Είναι προσωπικές απόψεις αυτά; Γιατί δεν μιλάει; Κάθε τόσο καίνε την ελληνική σημαία κάτω από την Πρεσβεία και δεν μιλάει! Γιατί;», αναρωτιέται πολύ σωστά ο κ. Οικονόμου.
Πάντως ο ίδιος δε μασάει τα λόγια του και φυσικά, δεν ανακαλεί τις δηλώσεις του, ότι «οι παππούδες τους ήταν Έλληνες» και πως εκεί «έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες και ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών»: «Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι' αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο»! Φυσικά, οι Αλβανοί πιέζουν για την απομάκρυνσή του. Η παρακάτω προκλητική ερώτηση, υποβλήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από Αλβανό ανταποκριτή: «κύριε εκπρόσωπε, νομίζω ότι έχετε μάθει τις δηλώσεις του Έλληνα Πρόξενου στην Κορυτσά. Εγώ ήθελα να μάθω αν η Αθήνα συμμερίζεται αυτές τις δηλώσεις και εάν όχι, τί έχει γίνει για να εκτονωθεί η κρίση αυτή».


«Να δίνουμε τον αγώνα παντού και πάντα»
Ακολούθησε... η ανάκληση από το ΥΠΕΞ και την πολιτική του ηγεσία, μια ενέργεια που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει, είναι να αποθρασύνει τα Τίρανα! Όμως, ο κ. Οικονόμου, στη συνέντευξή του, δεν δείχνει να έχει την πρόθεση να κάνει πίσω: «έκανα απλά το χρέος μου. Τίποτε παραπάνω. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα εθνικά θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Να δίνουμε τον αγώνα παντού και πάντα! Να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, μπρος στους κινδύνους και τις προκλήσεις»! Επίσης, καλεί τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, «να δώσουν το παρόν στην απογραφή», καθώς «είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να δηλώσουν την ελληνικότητά τους και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους για τη Βόρειο Ήπειρο... Η απογραφή είναι πολύ σημαντική! Και χαίρομαι, γιατί τα λόγια μου έπιασαν τόπο στην Κορυτσά και σπεύδουν μαζικά οι Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους και να εγγραφούν στην Ομόνοια! Για μένα αυτός ήταν ο στόχος! Και οι περισσότεροι από αυτούς τους Έλληνες της Κορυτσάς, το 80%, είναι Βλαχόφωνοι»!


Γιατί κυνηγούν εμένα και όχι τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή;
Και προσέξτε: «όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες...». Και φυσικά, μια εύλογη απορία από τον ίδιο: «Θέλω να κάνω μονάχα μια ερώτηση... Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;»


Δύο λόγια για τη δράση του
Ο κ. Οικονόμου, είναι πρόσωπο ακομμάτιστο, ενώ οι συνάδελφοί του στο ΥΠΕΞ τον αποκαλούν «Ελληνόπουλο», με γαλανόλευκη ψυχή και συνείδηση. Κάθε Παρασκευή ανελλιπώς, παρέδιδε μαθήματα ελληνικής ιστορίας στην κατάμεστη από Έλληνες αίθουσα πνευματικού κέντρου της Κορυτσάς. Σημειώστε ότι από τότε που πήγε στην Κορυτσά ο Έλληνας διπλωμάτης, δεκαπλασιάστηκαν τα μέλη της Ομόνοιας, κάτι που εξηγεί και το αλβανικό μένος εναντίον του. Όσο για την τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ, ότι «δεν θα πρέπει να βρίσκουμε αφορμές να διογκώνουμε καταστάσεις προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις», μόνο ως ηττοπαθής απόπειρα κατευνασμού της αλβανικής πλευράς μπορεί να καταγραφεί.

Απίστευτη πρόκληση ισλαμιστών στο κέντρο της Αθήνας

muslims2Ανεμίζοντας πράσινες σημαίες με την ημισέληνο, φωνάζοντας συνθήματα σε άγνωστες για τον πολύ κόσμο γλώσσες και φορώντας σχεδόν όλοι άσπρες κελεμπίες, μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες συγκεντρώθηκαν σήμερα στο μεσημέρι απροειδοποίητα στο Σύνταγμα, προκαλώντας βάναυσα τους περαστικούς και δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας για τους διερχόμενους, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το κέντρο της Αθήνας, κατελήφθη λοιπόν από οπαδούς μιας άγνωστης σέχτας, οι οποίοι γιόρταζαν... τη γέννηση του Προφήτη, με φόντο... την Ακρόπολη! Πάνω από 3000 κόσμος! Και μικροφωνική εγκατάσταση, τοποθετημένη στα σκαλιά του μετρό, αλλά και πάνω σε δύο αυτοκίνητα δικά τους... επί της Πλατείας! Η παρουσία αριστεριστών και στελεχών του γνωστού «έκνομου» κόμματος, συνιστωσών του αλλά και στελεχών ΜΚΟ, ήταν παραπάνω από ορατή. Από την άλλη, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ήταν εκεί, όταν πολίτης τον προσέγγισε διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση, προσπάθησε να τον... χαστουκίσει, μιλώντας του με ακατονόμαστα λόγια. Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας, εν έτει 2011!

Το ζήτημα της (δήθεν) ''ανοικοδόμησης'' του Αγίου Νικολάου στο ''σημείο μηδέν'' (Μανχάτταν)



Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοροϊδεύει τον Ελληνισμό.
Στον χώρο όπου υπήρχε ο 'Αγιος Νικόλαος χτίστηκε...
τράπεζα, ενώ στο οικόπεδο που δόθηκε ως αντάλλαγμα, δεν μπορεί να (ξανα)χτιστεί η εκκλησία!... ΠΟΥ είναι τα χρήματα -μερικά εκατομμύρια δολάρια- που πρόσφεραν Ελληνοαμερικανοί κι 'Ελληνες από Ελλάδα, συγκεκριμένα γιά την ανοικοδόμηση της εκκλησίας;
- Eλληνόγλωσση εκπαίδευση στην Διασπορά, οι αποσπασμένοι (από Ελλάδα) εκπαιδευτικοί και η ανικανότητα της ''οργανωμένης'' Ομογένειας στις ΗΠΑ.
Eκμετάλλευση της Ελλάδας, από σχολεία, Εκκλησία και ''φορείς'' της Ομογένειας.
- ''Στρατιές Ελλήνων βουλευτών'' (με τις συνοδείες τους) ετοιμάζονται γιά το καθιερωμένο τους τουριστικό ταξίδι-ψώνια στις ΗΠΑ, γιά ''να τιμήσουν με την παρουσία τους'' τις εκδηλώσεις-παρελάσεις γιά την 25η Μαρτίου 1821, στις παροικίες μας.

S.O.S. - OMOGENEIA AMEPIKHS...!

S.O.S. - OMOGENEIA AMEPIKHS...!

Ελλάς - Πολιτικό Τρελοκομείο...!



του Κώστα Γκαλιμάνη
Γερμανία

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί, τελευταίως, σ’ένα ...’’Πολιτικό Τρελοκομείο’’...!

Κ α τ α κ λ υ σ μ ό ς από εκτοντάδες νεοσύστατες κομματικές Οργανώσεις
και Ομάδες ...‘’Εθνικής Σωτηρίας και Αναγέννησης’’ με εκατοντάδες ...’’χαρισματικούς ρήτορες’’ που συναγωνίζονται ποιός θα γίνει Αρχηγός, Πρόεδρος, Συντονιστής!
Κ α τ α κ λ υ σ μ ό ς επίσης κι’από εκατοντάδες μεμονωμένους ...’’Σωτήρες/
Αναγεννητές’’, ...’’μοναδικοί, μεγάλοι πατριώτες’’ που σπρόχνονται, με βία,
να βγουν ...μπροστά, να φανούν, να αναγνωριστούν και να επικρατήσουν,
να γίνουν ... ’’Πρωθυπουργοί’’ - Τρελοκομείο το Μεγαλείο σου...!

Και όλη αυτή η τ ρ α γ ε λ α φ ι κ ή κατάσταση,
τη στιγμή που το συνονθήλευμα αυτό της Βαρδάρσκας, μιά ...χούφτα από ασήμαντους, τιποτένιους ανθρώπους, απ’όλες τις ...ράτσες των Βαλκανίων,
με την υποστήριξη όλων των ...’’φίλων’’ μας Ελληνοφάγων παγκοσμίως, ετοιμάζουν την μεγαλύτερη ταπείνωση του Ελληνισμού –
με την είσοδό τους στην Ε.Ε σαν ...’’Μακεδονική Δημοκρατία’’....!
Την στιγμή, που κάποιες ...’’προσωπικότητες’’ που ζουν και κινούνται
μέσα στα σκοτάδια των υπονόμων του Μισελληνισμού, προσπαθούν μέ
κάποιες ...ημερίδες που διοργανώνουν στο κέντρο της Αθήνας να μας
πείσουν ότι: <<...η ιστορική πραγματικότητα είναι μύθος, τα δίκαια της
πατρίδας είναι ...συναισθηματισμός και η ιστορία γράφεται μόνον μέσα
από ...αμοιβαίες παραχωρήσεις..>>.

Ευτυχώς που κάποιες Συγκυρίες μας δίνουν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα ανατροπής της κατάστασης προς το θετικό, όμως μήν απατώμεθα, μόνον με
την υποστήριξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα!

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεγάλη έξαρξη / σύγκρουση της Κυβέρνησης
της Βαρδάρσκας με τους Αλβανούς και Βούλγαρους, σε τέτοιο σημείο που ακούγονται σοβαρές απειλές γιά διάλυση της FYROM...!
Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος στό Κόσοβο (Β. Σουρόι) στοιχηματίζει
ότι, αμέσως μετά την FYROM, θα διαλυθεί / χαθεί και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη...!
(Οσάν να τους ...’’φώτισε’’ όλους αυτούς τους φίλους μας, το πρόσφατο ...ουρλιαχτό / έκκλησή μου: <<Η γαλανόλευκη ελληνική Σημαία στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων...>> κάνε κλικ στο σύνδεσμο -1- στο τέλος του κειμένου.)

Επιτέλους, ας εκμεταλλευτούμε σωστά, δυναμικά και προπάντων χωρίς
χάσιμο χρόνου, οποιαδήποτε ευκαιρία αφήνοντας γιά ...αργότερα τους ...’’αγώνες’’ μας, να γίνουμε όλοι μας ...’’Πρωθυπουργοί’’ της Ελλάδας...!

Διότι Ελλάδα χωρίς ελληνική Μακεδονία και Μεγαλέξανδρο,
είναι Ελλάδα ακροτηριασμένη - Ελλάδα ταπεινωμένη/εξευτελισμένη!

Να ενθαρύνουμε λοιπόν την Ομογένεια Αμερικής ν’απαιτήσει απ’τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει-καταργήσει, πάραυτα την Πρεσβεία των ΗΠΑ, στα Σκόπια, αφού το συνονθήλευμα αυτό ονομάζεται με αυθάδεια και παρανόμως ‘’Μακεδονία’’ και όχι με το προσωρινό της όνομα: ‘’FYROM’’
όπως με αυστηρότητα απαίτησε η Αμερικανική Γερουσία με το έκτακτο ήφισμα καταπέλτης: S/RES/300 - Αύγ. 2007, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε και μάλλιστα μ’ενθουσιασμό μεγάλο!

Ν’απαιτήσουν απ’τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα:
να τιμήσει τον ίδιο του τον εαυτό και την ...υπογραφή του!
(Κάνε κλικ στο σύνδεσμο -2- στο τέλος του κειμένου!)

Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα, να ξεχυθεί ο λαός στους δρόμους, ακριβώς όπως
ο λαός της Αιγύπτου και να υποχρεώσει την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε σχέση και επαφή με τη Βαρδάρσκα, να απομονώσει πάραυτα, τα παράσιτα αυτά των Σκοπίων κόβοντας, διά νυκτός, κάθε σχέση μαζί τους: σχέση πολιτική, οικονομική, εμπορική, πολιτιστική, να ‘’εξαφανιστούν’’ - έστω διά ...σκέψεως!

Και παράλληλα να δραστηριοποιηθεί, η κυβέρνηση, δυναμικά για την διάλυση της ‘’FYROM’’ – διαφορετικά να παραιτηθεί και να ...αναλάβει προσωρινά
ο στρατός μας την υπόθεσή μας, την ελληνική υπόθεση...!

Ο οποίος στρατός, δεν μπορεί να υπάρχει μόνον ως ’’μέσον’’ και μόνον για να
μας πουλάνε οι Γερμανοί σκουριασμένα, πολεμικά υποβρύχια και αεροπλάνα – με τα οποία, η Γερμανία, θα γέμιζε τα ...Μουσεία της - και μόνον...!

Ελπίζω σφόδρα σ’όλους εσάς -
του ...’’Πολιτικού Τρελοκομείου’’...!

Κώστας Γκαλιμάνης
Γερμανία
KostasGalimanis@yahoo.de

Βοστώνης Μεθόδιος εναντίον κοινοτικού συμβουλίου Λιν

«Περιφρόνηση των Ομοιόμορφων Κανονισμών της Αρχιεπισκοπής», χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος τη θεματολογία της γενικής συνέλευσης της κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν Μασαχουσέτης, που έχει οριστεί να γίνει σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, για να ασχοληθεί με το ζήτημα της ετήσιας οικονομικής συνεισφοράς της προς την Αρχιεπισκοπή.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος με τετρασέλιδη επιστολή του εκφράζει «την αποκαρδίωσή του για τις πρόσφατες εξελίξεις στην κοινότητα» και υπογραμμίζει ότι οι αποφάσεις των Κληρικολαϊκών Συνελεύσεων της Αρχιεπισκοπής που καθόρισαν τη μέθοδο συλλογής χρημάτων από τις κοινότητες «είναι υποχρεωτικές για όλες τις κοινότητες είτε συμμετείχαν στις Κληρικολαϊκές, είτε όχι».

Γραπτό μήνυμα του «Ε.Κ.» στον Μητροπολίτη Μεθόδιο δεν είχε απαντηθεί μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

Οπως έγραψε λεπτομερώς ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 8 Φεβρουαρίου 2011, η κοινότητα του Λιν αρνείται να καταβάλει στην Αρχιεπισκοπή την οικονομική συνεισφορά της, η οποία ανήλθε στις ογδόντα οκτώ χιλιάδες δολάρια από εξήντα οκτώ.

O Ιωάννης Μεκλής, πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, με την ομόφωνη συμφωνία του συμβουλίου, αλλά και την ολόθυμη σύμπλευση του προϊσταμένου της κοινότητας, πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Τσουκαλά, διεμήνυσε στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο ότι η κοινότητα δεν έχει και δεν πρόκειται να δώσει περισσότερα χρήματα από τις 68.000 όπως απαιτεί η Αρχιεπισκοπή και η Μητρόπολη.

Το συμβούλιο και ο ιερέας έστειλαν γράμμα στα μέλη της κοινότητας στο οποίο εξηγούν τα γεγονότα λεπτομερώς και συνάμα καλούν έκτακτη Γενική Συνέλευση. Στην επιστολή αναφέρουν ότι «η εκκλησία μας του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε μία κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται την βοήθειά σας. Ολα τα μέλη της κοινότητας πρέπει να παρευρεθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση, από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί το μέλλον της κοινότητας».

Εξηγούν στην επιστολή πως «η Μητρόπολη απαιτεί $20.000 για καθυστερημένη εισφορά για το 2010 και επί πλέον $88.000 για το 2011». Υπογραμμίζουν ότι «το Συμβούλιο παραμένει σταθερό στην απόφαση ότι η ετήσια εισφορά μας στην Αρχιεπισκοπή δεν θα υπερβεί τις $68.000 του προϋπολογισμού», ενώ γίνεται λόγος ακόμα και «για κλείσιμο της εκκλησίας».

Ο ιερέας Γεώργιος Τσουκαλάς και ο πρόεδρος Ιωάννης Μεκλής δεν απάντησαν σε τηλεφωνικά μηνύματα του «Ε.Κ.».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μεθόδιος αιτιάζει στην επιστολή του, προς τα μέλη της κοινότητας πως «η κοινότητά σας δεν αντιπροσωπεύθηκε στις Κληρικολαϊκές, επειδή όπως μας είπατε «ήταν πολύ ακριβά για να συμμετάσχουμε». Διερωτάται «είναι η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου σε τέτοια τρομερή κατάσταση που δεν μπορεί να αναλάβει τα έξοδα έστω για έναν αντιπρόσωπο;».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος έγραψε στο γράμμα του, ότι «η κοινότητα του Λιν είναι η μόνη κοινότητα στη Μητρόπολη Βοστώνης η οποία δεν εκπλήρωσε την υποχρέωσή της προς την Αρχιεπισκοπή για το έτος 2010».

Ο κ. Μεθόδιος γράφει στην επιστολή του πως «το παρόν συμβούλιο σας είπε ότι η Αρχιεπισκοπή απαίτησε ένα ποσό εναντίον της κοινότητάς μας, εκείνο που δεν σας είπαν είναι ότι η Αρχιεπισκοπή καλή τη πίστη χάρισε συνολικά 48.778,00 παλαιές οφειλές από το 2007», ενώ παραθέτει κατάλογο χαρισθέντων ποσών του παρελθόντος.

Οπως αναφέρεται και στην επιστολή του κ. Μεθοδίου, τον περασμένο Δεκέμβριο εκλήθη το κοινοτικό συμβούλιο στη Μητρόπολη για να συζητηθεί το θέμα, παρουσία μάλιστα του Γεωργίου Βουρβούλια από το Ουϊσκόνσιν, προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, πλην όμως το κοινοτικό συμβούλιο δεν ενέδωσε, αλλά με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας τερματίσθηκε η συνεδρίαση με τη δήλωση πως «το κοινοτικό μας συμβούλιο πήρε την απόφασή του».

Κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του π. Τσουκαλά, το συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2010 έστειλε επιταγή εξ 68.000 δολαρίων. Αμέσως η Μητρόπολη έστειλε γράμμα και ζητούσε άλλες 20.000, πράγμα το οποίο εξόργισε τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και αποφάσισαν ομόφωνα πως δεν έχουν και δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερα, πράγμα το οποίο το κατέστησαν κατηγορηματικά γνωστό στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου στην Μητρόπολη.

Τονίζεται ότι ανάμεσα στα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου είναι και ο επιφανής επιχειρηματίας Τομ Δημάκης, ο οποίος συμφώνησε να μην δοθεί ούτε ένα δολάριο παραπάνω από τις 68 χιλιάδες. Ο κ. Δημάκης είναι μέγας ευεργέτης της Θεολογικής Σχολής, αλλά και υποστηρικτής και ευεργέτης της Μητρόπολης Βοστώνης.

Επειδή ο π. Τσουκαλάς στη συνεδρίαση αυτή δεν σηκώθηκε να διαφωνήσει με το κοινοτικό του συμβούλιο και να πει να δώσουμε τα παραπάνω χρήματα, ο κ. Μεθόδιος του επιρρίπτει ευθύνες.

Σημειωτέων ότι ο π. Τσουκαλάς περιφερόταν σε κοινότητες και ομογενείς επιχειρηματίες και συγκέντρωνε επί πλέον χρήματα για τη Μητρόπολη μέσω του ταμείου «ΦΩΣ».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα με δριμεία επιστολή του επέπληξε τον π. Τσουκαλά και του απαγόρευσε να επισκέπτεται άλλες κοινότητες και να συμμετέχει σε εσπερινούς, ακολουθίες και μυστήρια.

Ταυτόχρονα δε, απαγόρευσε σε άλλους ιερείς να επισκέπτονται την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Λιν.

Ο πρωτοσύγκελος π. Τεντ Μπάρμπας, έστειλε κι αυτός γράμμα στην κοινότητα με την εντολή κάθε μυστήριο που θα τελείται να λαμβάνει ο ιερέας ξεχωριστή άδεια από τη Μητρόπολη, αφού πρώτα θα έχουν καταβληθεί οι εννέα χιλιάδες δολάρια στην Αρχιεπισκοπή κάθε μήνα.

Πληροφορίες του «Ε।Κ.» εκ των έσω της Μητρόπολης Βοστώνης αναφέρουν ότι ο κ. Μεθόδιος δεν συνομιλεί με τον π. Τσουκαλά, αλλά του διεμήνυσε με ιερέα να σηκωθεί σήμερα το βράδυ στη γενική συνέλευση και να την αποκηρύξει, επίσης να πει να δοθούν τα χρήματα που απαιτεί η Μητρόπολη και τέλος να παραιτηθεί από ιερέας της κοινότητας.

http://orthodoxbeacon.com/

Outrage at a New England Parish Over Actions of Metropolitan Methodios


By Theodore Kalmoukos

BOSTON — The National Herald has undertaken an investigation of the state of affairs at the Greek Orthodox Church of the Transfiguration in Lowell, Massachusetts and the Metropolis of Boston.

Last spring Metropolitan Methodios of Boston dismissed the entire parish council of the Transfiguration Church. He ordered its nine members to stand before the Spiritual Court of the Metropolis of Boston, which subsequently barred a majority of them from receiving Holy Communion. They were also prohibited from serving in any capacity in their parish or at any other parish in the Metropolis of Boston. The Metropolitan’s actions were taken in support of the former priest of the parish, Demetrios Costarakis.

Many members of the parish, which numbered 650 families prior to these events, reacted to Metropolitan Methodios’ hostile actions against their fellow parishioners by leaving the parish altogether. Large numbers have joined parishes of other Orthodox jurisdictions such as the nearby Antiochian Orthodox community. The devastation is most apparent among the youth. Children who were once active members of the parish and its youth organizations have departed almost completely.

Another troubling dimension of the situation emerges from reports that the Metropolitan has completely ignored the guidance and instructions of His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew. The Patriarch repeatedly told the Metropolitan, through Archbishop Demetrios of America and also through Rev. Alex Karloutsos, the Spiritual Advisor to the Archons of the Ecumenical Patriarchate, The Order of St. Andrew, to undo all that he had done against the nine members of the parish council. The Metropolitan has defied the Ecumenical Patriarch, claiming that as a ruling bishop he can dispose of such matters as he pleases. The matter reached such urgency that Fr. Karloutsos, while he was en route from the Patriarchate, felt compelled to call the Metropolitan from France.

The dismissed members of the parish council sent copies of their correspondence with the Metropolitan to Archbishop Demetrios of America as well as to Ecumenical Patriarch Bartholomew. One of the dismissed members has a strong family connection with the Patriarchate.

Almost two months ago, the Patriarch was preparing to send the Metropolitan a letter from the Holy Synod in Constantinople reprimanding him and ordering him to correct his hostile actions against the parish council. When the Metropolitan was informed of that development, he sent a message to the Patriarch telling him that all was well and that order had been restored. Members of the dismissed parish council told The National Herald that in fact, “Metropolitan Methodios did not do anything, nor had he communicated with them in any way.”

The National Herald is in a position to know that Patriarch Bartholomew became extremely upset over the Metropolitan’s actions, which some at the Patriarchate called “medieval”. Metropolitan Methodios did not respond to The Herald’s written request sent to him on Thursday, October 22, to comment on the issue.

The problems emerged in early 2007 and stemmed from the assignment to the fairly large and complex parish of The Transfiguration of a newly-ordained priest, Demetrios Costarakis. Despite his lack of experience in a position of that magnitude, the Metropolis established a starting salary for him which by far exceeded the dictates of the official salary scale of the Archdiocese.

At that time Mrs. Margo Ziogas-DiBenedetto was president of the parish council. Six months later, in June 2007, Fr. Costarakis approached her and asked for a $12,000 raise and threatened the parish to comply. The president telephoned the Metropolitan, who seemed to have become angry at the priest. He told Mrs. Ziogas-DiBenedetto not to say anything to anyone, including the parish council members, promising to take care of the issue. However, the president had previously informed her board about the problem.

Mrs. Ziogas-DiBenedetto was succeeded by Nikolaos, who was elected president of the parish council in January 2008. In July 2008 the parish council met with Chancellor Theodore Barbas at the offices of the Boston Metropolis regarding Father Costarakis’ duties. The meeting was necessary due to mounting complaints from parishioners about Fr. Costarakis. In September, the Chancellor visited the parish and met with the parish council.

On December 3, 2008 Mr. Manolis received a message on his cell phone from Chancellor Barbas informing him that Fr. Costarakis was being transferred to the St. Nicholas parish in Lexington, Massachusetts and that his last Sunday would be December 7, 2008.

Matters become very turbulent when a letter dated January 6, 2009 was sent to the Metropolitan by a number of Transfiguration parishioners who supported father Costarakis and asked for the removal of the entire parish council. On January 9 the parish council received a letter signed by 19 parishioners asking for their resignation. The letter stated that the petition calling for their removal was signed by more than 10 percent of the parish; proof of those signatures has never been made public.

Mr. Manolis attempted to call and speak to Chancellor Barbas numerous times between January 3 and January 14 in order to discuss the assignment of a new parish priest and the ratification of the recent parish council elections, but his calls were not returned. After two weeks had gone by without hearing from Mr. Barbas, the parish council sent a letter to the Metropolitan on January 14 requesting a meeting. They stated in the letter that “if we do not hear from the Metropolis soon, without your guidance, we will be forced to seek legal counsel regarding these letters that have maligned our reputations and good names.”

One day later, Chancellor Barbas called Mr. Manolis to set up an appointment for January 21. The entire nine-member parish council went to the Metropolis Office to meet with the Metropolitan and Chancellor Barbas. The Metropolitan was in his office but he never came out to acknowledge the parish council. They met with Chancellor Barbas, who said he would work with them regarding the assignment of a new parish priest and the petition against the council.

On January 22, 2009, the Metropolitan sent a letter directly to the parishioners of the Transfiguration, which noted: “The last year and a half has indeed been painful for me as I closely monitored the unfortunate developments in your community. The Chancellor of the Metropolis, the Rev. Theodore Barbas, met on two occasions with the Parish Council in order to address serious ongoing issues between your Parish Priest and the Parish Council. Despite these efforts, Fr. Costarakis, frustrated and concerned for his spiritual health and that of his family, requested an immediate transfer to another community”. In another instance the Metropolitan wrote that “over 130 stewards of the Parish have signed a petition calling for a general assembly to request the voluntary resignation of the Parish Council”.

Finally, Metropolitan Methodios called for new Parish Council elections, but he went one step further. On February 3, 2009 the Metropolitan sent all nine members of the previous parish council to his Spiritual Court, assigning Father George Tsoukalas from St. George parish in Lynn as its chief justice. The court’s judges were the following: Fr. George Dragas, Fr. Panagiotis Giannakopoulos, Fr. Makarios Niakaros, Fr. John Govostes, and Fr. Demetrios E. Tonias.

Summons letters were sent to the members of the parish council by chief judge Tsoukalas on the official letterhead of the Metropolis of Boston. It is interesting to note that Fr. Tsoukalas once served as the Metropolitan’s chancellor, but after a falling out between them, Fr. Tsoukalas was forced to go into the dry cleaning business for a few years. He later returned to the Metropolitan’s good graces and is now a close ally.

On February 13, 2009, the parish council members appeared individually before the Spiritual Court at the Metropolis Office. “We arrived at 11 a.m. and did not leave until 6 p.m. During this time we were interrogated, yelled at, and called liars by a panel of six priests,” they wrote to Patriarch Bartholomew.

While the parish awaited the results of the spiritual court, on February 15 a Special General Assembly was held in the church’s hall with Chancellor Barbas presiding. The nine removed council members were re-nominated by the assembly to stand in the new elections.

Two days after the Special General Assembly, a letter was sent by Fr. Tsoukalas, to each of the removed parish council members which stated that they were not eligible to run in the elections because the Spiritual Court had not rendered its judgment. When elections were held on March 1, many parishioners were outraged that the nine council members were omitted from the ballot.

On March 2, 2009, the morning after the election, each parish council member received their judgment from the Spiritual Court. Chief justice priest Tsoukalas on the official Metropolis of Boston letterhead informed Mr. Nikolaos Manolis and a number of his fellow volunteer co-workers of the verdict:

1) “You are not to participate in the sacramental life of the Orthodox Church — including Holy Communion — until the Sunday of Pentecost, June, 2009. You will be restored to Communion only after you submit a letter of sincere apology addressed to Metropolitan Methodios and the Clergy of the Metropolis of Boston.”

2) You are not permitted to serve on the Parish council of your Community — or to hold an office in any Organization of the Transfiguration church or any other parish in the Metropolis for a period of five years, (2009-1013).

The convicted parish councilors, dedicated volunteers who offered so much to their parish, have not replied to Chief Justice Tsoukalas’ letter, nor communicated at all with the Metropolis of Boston.

The dismissed parish council of the Transfiguration parish comprised of President Nikolaos Manolis, Vice-president Margo Ziogas-DiBenedetto, Treasurer James Murphy, Secretary Christopher Selvaggio, Andrew Govatsos, John Gkolias, Ioannis Zaralidis, Michael Karagianes and Chris Tournas.

Notably, Mr. Zaralidis, a Lowell businessman and former parish president, was a member of the Metropolis of Boston Council. He had helped raise $68,000 dollars through the FOS organization of the Metropolis of Boston, which collects funds from the parishes and individuals for the Metropolis. These funds are above and beyond the monthly allocations from parishes to Archdiocese headquarters in New York. (Some 25 percent of funds the parishes send to the Archdiocese are returned to their local Metropolis). Mr. Zaralidis had restarted the Greek Evening School of the parish, which is not in operation this year. Mrs. Daphne Zaralidis is a member of the board of the National Philoptochos of the Archdiocese of America.

The above events, and other serious matters, have enraged many church members in New England. In January 2008 Mr. Manolis, the former Trasfiguration parish council president, was interviewed by The National Herald. The businessman is vice-chairman of the All Saints Hospital in Lowell, and for each of the past 15 years his family has donated 1000 turkeys with all the trimmings to the needy at Thanksiving. Manolis discussed the problems of the parish and other church matters. “The annual budget of the parish is about $300,000 and the biggest expense of the parish is the priest’s salary. All the other expenses are small.” He added, “I disagree with the policy that permits priests to accept when they do sacraments, funerals, and blessings of the houses. I have respect for the clergy. You see some priests who are very reverent men, but there also some who see the church just as a place to work.”

Mr. Manolis also noted that, “People are hungry for things that we have lost, such as the Greek language, traditions, customs. We see that Roman Catholics are going back to the use of the Latin in worship. If in 1821 we had the priests and bishops we have today, we would be Turkey now.”

It must be noted regarding Metropolitan Methodios that he has been previously reprimanded and condemned for behavior unbecoming of a hierarch by the Ecumenical Patriarchate. In 1994 the Patriarchate, through a synodal decision, imposed an official reprimand against Methodios because of a letter he had sent to a hierarch of the Ecumenical Patriarchate, the late Ukrainian Orthodox Archbishop Vsevolod. Methodios’ letter was condemned as “character assasination”.

In 1995 the Ecumenical Patriarchate intervened with the late Archbishop Iakovos and requested Methodios’ removal from the Presidency of Hellenic College and Holy Cross School of Theology for specific reasons documented in a letter signed by a number of the seminary’s professors. Archbishop Iakovos did in fact remove the Metropolitan from the his position.

Like this Post? Consider sharing it:

{ 3 comments }

George Patsourakos November 12, 2009 at 11:38 am

I believe that Metropolitan Methodios of Boston should be removed from that position for taking unnecessary hostile action against the Transfiguration Church’s parish council and for defying Patriarch Bartholomew on this situation.

There is no other solution for resolving this critical un-Christian situation.

Gerasimos Ioannis Kambites M.Div, M.D. November 28, 2009 at 2:31 pm

Now that the devil has sown his seeds of bitterness and resentment,
it is time for all Orthodox Christians of Holy Transfiguration to humble themselves, praying fasting, forgiving one another. I ask one question though. How many parishoners belong to Masonic lodges? How did their membership in the Church affect the outcomes which are now afflicting HT? For the record Patriarch Bartholomew is not a pope and Metropolitan Methodios has full canonical jurisdiction. If he is evilly doing things, then he will have to answer on Judgement day.
Pray therefore during this Nativity Fast for one another. Prepare yourselves for Holy Communion by prayer and fasting and forgiving.
In Christ
Gerasimos+

George A. Varelas December 4, 2009 at 8:52 pm

Only in the times of inquisition bishops and priests did things such as those done by Metropolitan Methodios. It is time for a new
“Tea Party” to take place, and let any hierarch, who thinks he is the Lord — let such a person know that we, the people, are not going to take any longer their decisions as if they were emanating from Christ. If a bishop can disregard the Archbishop and the Patriarch,
the people are justified in their resisting some of bishop’s decisions.
Long live the Orthodox people of Lowell Mass.