ΝΤΡΟΠΗ για το ΥΠΕΞ η ανάκληση Οικονόμου.

oikonomouΟ Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά, εμμένει στις θέσεις του

Αθλιότητες από το ελληνικό ΥΠΕΞ και την εθνομηδενιστική ηγεσία του στην υπόθεση του Έλληνα Προξένου στην Κορυτσά! Παράλληλα, έχουμε την ανάδειξη ενός ανθρώπου που διαπνέεται από τα εθνικά ιδεώδη και δεν φοβάται να το δείξει! Ο Έλληνας διπλωμάτης Θεόδωρος Οικονόμου-Καμαρινός, Σύμβουλος Πρεσβείας Α', απέδειξε με τη στάση του ότι υπάρχουν αντιστάσεις και μάλιστα, σθεναρές. Λίγο μετά τις εθνοπρεπείς (όσο και αυτονόητες) δηλώσεις του Έλληνα διπλωμάτη, που προκάλεσαν την οργή του αλβανικού Τύπου, επιμένει στις θέσεις του, με αποκλειστική συνέντευξη του στην ιστοσελίδα www.noiazomai.gr.


«Κόκκινο πανί» για το ΥΠΕΞ οι εθνοπρεπείς
Για το ελληνικό ΥΠΕΞ με την εθνομηδενιστική πολιτική ηγεσία, που τα έκανε πάνω της μόλις άρχισαν να κραυγάζουν οι Αλβανοί, οι όροι «Έλληνες» και «Βόρεια Ήπειρος», είναι «κόκκινο πανί» και έτσι, ο κ. Οικονόμου ανακλήθηκε στην Αθήνα, για διαβουλεύσεις (θα έφευγε με μετάθεση το καλοκαίρι). Θα παραμείνει στη θέση του; Θα δείξει... Ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα, Νικόλαος Πάζιος δεν κάλυψε τον συνάδελφό του, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις. Τόσο «θάρρος»! «Δεν είναι λοιπόν για τον Πρέσβη αυτοί εκεί οι άνθρωποι Έλληνες; Δεν είναι Βόρεια Ήπειρος; Είναι προσωπικές απόψεις αυτά; Γιατί δεν μιλάει; Κάθε τόσο καίνε την ελληνική σημαία κάτω από την Πρεσβεία και δεν μιλάει! Γιατί;», αναρωτιέται πολύ σωστά ο κ. Οικονόμου.
Πάντως ο ίδιος δε μασάει τα λόγια του και φυσικά, δεν ανακαλεί τις δηλώσεις του, ότι «οι παππούδες τους ήταν Έλληνες» και πως εκεί «έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες και ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών»: «Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι' αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο»! Φυσικά, οι Αλβανοί πιέζουν για την απομάκρυνσή του. Η παρακάτω προκλητική ερώτηση, υποβλήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από Αλβανό ανταποκριτή: «κύριε εκπρόσωπε, νομίζω ότι έχετε μάθει τις δηλώσεις του Έλληνα Πρόξενου στην Κορυτσά. Εγώ ήθελα να μάθω αν η Αθήνα συμμερίζεται αυτές τις δηλώσεις και εάν όχι, τί έχει γίνει για να εκτονωθεί η κρίση αυτή».


«Να δίνουμε τον αγώνα παντού και πάντα»
Ακολούθησε... η ανάκληση από το ΥΠΕΞ και την πολιτική του ηγεσία, μια ενέργεια που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει, είναι να αποθρασύνει τα Τίρανα! Όμως, ο κ. Οικονόμου, στη συνέντευξή του, δεν δείχνει να έχει την πρόθεση να κάνει πίσω: «έκανα απλά το χρέος μου. Τίποτε παραπάνω. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα εθνικά θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Να δίνουμε τον αγώνα παντού και πάντα! Να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, μπρος στους κινδύνους και τις προκλήσεις»! Επίσης, καλεί τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, «να δώσουν το παρόν στην απογραφή», καθώς «είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να δηλώσουν την ελληνικότητά τους και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους για τη Βόρειο Ήπειρο... Η απογραφή είναι πολύ σημαντική! Και χαίρομαι, γιατί τα λόγια μου έπιασαν τόπο στην Κορυτσά και σπεύδουν μαζικά οι Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους και να εγγραφούν στην Ομόνοια! Για μένα αυτός ήταν ο στόχος! Και οι περισσότεροι από αυτούς τους Έλληνες της Κορυτσάς, το 80%, είναι Βλαχόφωνοι»!


Γιατί κυνηγούν εμένα και όχι τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή;
Και προσέξτε: «όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες...». Και φυσικά, μια εύλογη απορία από τον ίδιο: «Θέλω να κάνω μονάχα μια ερώτηση... Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;»


Δύο λόγια για τη δράση του
Ο κ. Οικονόμου, είναι πρόσωπο ακομμάτιστο, ενώ οι συνάδελφοί του στο ΥΠΕΞ τον αποκαλούν «Ελληνόπουλο», με γαλανόλευκη ψυχή και συνείδηση. Κάθε Παρασκευή ανελλιπώς, παρέδιδε μαθήματα ελληνικής ιστορίας στην κατάμεστη από Έλληνες αίθουσα πνευματικού κέντρου της Κορυτσάς. Σημειώστε ότι από τότε που πήγε στην Κορυτσά ο Έλληνας διπλωμάτης, δεκαπλασιάστηκαν τα μέλη της Ομόνοιας, κάτι που εξηγεί και το αλβανικό μένος εναντίον του. Όσο για την τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ, ότι «δεν θα πρέπει να βρίσκουμε αφορμές να διογκώνουμε καταστάσεις προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις», μόνο ως ηττοπαθής απόπειρα κατευνασμού της αλβανικής πλευράς μπορεί να καταγραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου