A 9/11 Tribute


Δέκα χρόνια μετά...
Μία δεκαετία πέρασε από την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους και την Ουάσινγκτον, που στοίχισε τη ζωή σχεδόν σε 3.000 ανθρώπους. Εκείνη την ημέρα ο κόσμος άλλαξε, οι ΗΠΑ έγιναν πιο εσωστρεφείς, η τρομοκρατία είχε προσλάβει μία νέα έννοια κι όλος ο κόσμος είχε βιώσει τη φρίκη και τον τρόμο με τις εικόνες των ανθρώπων που πηδούσαν από το καιγόμενο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου. Δέκα χρόνια μετά ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός, οι μνήμες είναι ακόμη νωπές, ενώ η Αμερική δέχεται ολοένα και νέες απειλές.
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος προήδρευσε σύσκεψης στο Λευκό Οίκο, με τη συμμετοχή συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας, και ζήτησε να «τηρηθεί μια αυξημένη επαγρύπνηση».
«Έδωσε εντολές στους συμβούλους Εθνικής Ασφάλειας να χειριστούν ενεργά οποιαδήποτε πληροφορία που συνιστά μια απειλή, να εγγυηθούν ότι θα τηρηθεί αυξημένη επαγρύπνηση, να είναι συγχρόνως σε ετοιμότητα την ώρα της επετείου» αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμά του, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε νωρίτερα ότι, μια δεκαετία μετά απ τις τρομοκρατικές επιθέσεις που άλλαξαν τον κόσμο «οι ΗΠΑ είναι σήμερα ισχυρότερες», ενώ «ο υπ' αριθμόν ένας εχθρός τους, η Αλ Κάιντα, πλέον ηττάται».
«Πολεμήσαμε την Αλ Κάιντα, όπως δεν το πράξαμε ποτέ κατά το παρελθόν. Χάρη στις ακάματες προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεών μας, των μυστικών υπηρεσιών μας, των αρμοδίων του τομέα της Εσωτερικής ασφάλειας, είναι αναμφίβολο ότι οι ΗΠΑ είναι -σήμερα- ισχυρότερες, ότι η Αλ Κάιντα ηττάται» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.
1.124 φαντάσματα χωρίς όνομα
Στο μεταξύ, σ' ένα εργαστήριο στην καρδιά του Μανχάταν ο χρόνος έχει σταματήσει δέκα χρόνια πίσω, στην 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Στο νούμερο 421 της 26ης οδού, στη γωνία με την Πρώτη Λεωφόρο. Εδώ βρίσκεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης. Μέχρι σήμερα, οι ιατροδικαστές έχουν αναγνωρίσει τα 1.629 θύματα από τα 2.753 των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις κάτω από το 60%. Η πιο πρόσφατη αναγνώριση έγινε τον Αύγουστο και αφορούσε τον Έρνεστ Τζέιμς, έναν 40χρονο Νεοϋορκέζο εργαζόμενο στη Marsh & McLennan.
Από τη μοιραία 11η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν ανευρεθεί 21.817 υπολείμματα ανθρώπινων σωμάτων στο «Σημείο Μηδέν». Η έρευνα συνεχίζεται και τα τελευταία ευρήματα ανασύρθηκαν τον Απρίλιο, στο σταυροδρόμι Νορθ Πλάζα και Λίμπερτι Στριτ.
Σε μία αίθουσα ένα ρομπότ καθαρίζει τα υπολείμματα πριν από τη λήψη DNA ώστε να γίνουν οι συγκρίσεις με δείγματα που υπάρχουν στην τράπεζα δεδομένων, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τις οικογένειες των θυμάτων κι όπως αναφέρει ο εγκληματολόγος Τέιλορ Ντίκερσον, είναι σημαντικό να καταλάβουν τη σημασία αυτής της δουλειάς τόσο οι οικογένειες όσο και η ιατροδικαστική κοινότητα.
Εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα της 11/9
Σήμερα θα γίνουν και τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο. Είναι ένας καινούργιος κόσμος που δημιουργούν σπουδαίοι αρχιτέκτονες, μεταξύ των οποίων ο Φρανκ Γκέρι και ο Σαντιάγκο Καλατράβα. Αλλά και νεότεροι, ταλαντούχοι συνάδελφοί τους όπως ο Αμερικανοϊσραηλινός Μάικλ Αραντ που κέρδισε τον διαγωνισμό ανάμεσα 5.200 συναδέλφους του από 63 διαφορετικές χώρες. Κανένα από τα υπόλοιπα έργα δεν θα είναι έτοιμο στην επέτειο των δέκα χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Το μουσείο, στα εκθέματα του οποίου θα περιλαμβάνονται και κάποια υπολείμματα από τους Δίδυμους Πύργους, θα ανοίξει τις πύλες του σε έναν χρόνο. Ο Πύργος της Ελευθερίας δεν θα είναι έτοιμος πριν από το 2013. Ελευθερία αλλά και φόβος: τα πρώτα είκοσι από τα 541 μέτρα του πύργου θα ενισχυθούν με ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο για να αντέξουν τα τοιχώματα σε ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.
Η ανοικοδόμηση του Σημείου Μηδέν αποφασίστηκε από την επομένη της επίθεσης. Ενα δάσος από ουρανοξύστες θα αναδυόταν από τις στάχτες των Δίδυμων Πύργων. Εκείνες τις ημέρες και υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης αποφασίστηκε να ονομαστεί ο κεντρικός ουρανοξύστης Πύργος της Ελευθερίας. Οι κάτοικοι του Μανχάταν φοβήθηκαν ότι το όνομα αυτό θα αποτελούσε νέα πρόκληση για τους τρομοκράτες. Προτιμήθηκε (επισήμως) το πιο ουδέτερο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1. Το ύψος του των 1.776 ποδιών (541 μέτρα) έμεινε για να θυμίζει τη χρονιά της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Από τα υπόλοιπα έργα, στα χαρτιά βρίσκεται μόνο ο Πύργος 4, ένας ουρανοξύστης που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Φουμιχίκο Μάκι και θα θυμίζει σε μέγεθος το εμβληματικό Empire State Building.
Το χρονικό
Ήταν πριν από δέκα χρόνια ακριβώς που οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα, συμπαρασύροντας στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Ολόκληρος ο πλανήτης πάγωσε, παρακολουθώντας τις εικόνες καταστροφής, φρίκης και αγωνίας.
Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα ταξιδέψουμε στο χρονικό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 βιώνοντας στιγμή προς στιγμή την τραγική αυτή μέρα.
08:30 - 08:45 Η Υπηρεσία Εναέριου Ελέγχου στη Βοστώνη αντιλαμβάνεται ότι συμβαίνει κάτι όταν δύο πτήσεις των American Airlines Flights 11 and 175 παρεκκλίνουν της πορείας τους και κατευθύνονται προς Νέα Υόρκη. Επικοινωνούν με τους πιλότους οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι έχουν πέσει θύμα αεροπειρατείας. Ενημερώνεται το FBI.
08:45 Το προσωπικό και οι εργαζόμενοι φθάνουν στο World Trade Center κι ετοιμάζονται γι' άλλη μία συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Η πτήση 11 των American Airlines, με απότομη κάθοδο πέφτει στον βόρειο Δίδυμο Πύργο, στον 90ό όροφο. Και το αεροπλάνο και ο πύργος εκρήγνυνται. Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι επιβάτες του αεροπλάνου έχουν επικοινωνήσει μέσω τηλεφώνου με συγγενείς τους και τους έχουν ενημερώσει για την αεροπειρατεία. Μετά την έκρηξη, τα τηλεοπτικά δίκτυα κατακλύζουν τον χώρο όπως και οι ομάδες έκτακτης ανάγκης, αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα, πεζοναύτες. Αρχίζει η ζωντανή, παγκόσμια αναμετάδοση.
09:03 Καθώς οι πρώτες εικόνες από τον φλεγόμενο βόρειο Πύργο κάνουν τον γύρο του κόσμου, το δεύτερο αεροπλάνο, η πτήση 175 United Airlines πλησιάζει από τον Νότο και πέφτει πάνω στον νότιο Πύργο στον 65ο όροφο. Μία μάζα καπνού ανεβαίνει στον ουρανό. Και οι δύο Πύργοι είναι μέσα στις φλόγες. Άνθρωποι φυλακισμένοι μέσα στα γραφεία τους, κουνάνε τις κουρτίνες για να τους δούνε τα σωστικά συνεργεία.
09:17 Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κλείνει όλα τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης.
09:21 Το Λιμεναρχείο Νέας Υόρκης κλείνει όλες τις γέφυρες και τα τούνελ εκτός Μανχάταν.
09:30 Ο πρόεδρος Μπους ενημερώνεται για την πρώτη τρομοκρατική επίθεση, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σ' ένα σχολείο στη Φλόριδα. Ενώ διαβάζει ένα παραμύθι στα παιδιά, ενημερώνεται για τη δεύτερη επίθεση. Αμέσως, οργανώνεται η συνέντευξη Τύπου όπου ο κ. Μπους ανακοινώνει επίσημα στους Αμερικανούς ότι έχουν δεχθεί τρομοκρατικό χτύπημα.
09:38 Το Πεντάγωνο και η Γερουσία εκκενώνονται.
09:40 Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διατάσσει να σταματήσουν όλες οι πτητικές λειτουργίες σε όλα τα αεροδρόμια.
09:43 Η πτήση 77 των American Airlines 77 αν και αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον με προορισμό το Λος Άντζελες και Los Angeles, πέφτει πάνω στο Πεντάγωνο, προκαλώντας ζημιές στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Συνεχίζεται η διαδικασία εκκένωσης.
09:45 Ο Λευκός Πύργος εκκενώνεται.
09:47 Ο Πρόεδρος Μπους φεύγει για τη Νεμπράσκα και τη στρατιωτική βάση, απ' όπου σε καιρό πολέμου θα αποτελούσε το κέντρο στρατηγικής.
Στο μεταξύ, στη Νέα Υόρκη, οι παγιδευμένοι άνθρωποι στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, απελπισμένοι πηδάνε από το κτίριο.
10:05 Ο νότιος Πύργος πέφτει σαν τραπουλόχαρτο καθώς οι μεταλλικές βάσεις του έλιωσαν από τη θερμότητα της έκρηξης. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να διασώσουν τους παγιδευμένους στα θεμέλια του κτιρίου.
10:08 Ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύσσονται απέναντι από τον Λευκό Οίκο.
10:10 Μέρος του Πενταγώνου καταρρέει. Ταυτόχρονα, η πτήση 93 των United Airlines πέφτει νοτιοανατολικά του Πίτσμπεργκ στο Somerset County.
10:13 Το κτίριο του ΟΗΕ εκκενώνεται.
10:22 Στην Ουάσινγκτον εκκενώνονται υπηρεσίες Κρατικές και Δικαιοσύνης εκκενώνονται όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα.
10:24 Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζητά την εκτροπή όλων την διεθνών πτήσεων στον Καναδά.
10:28 Μέσα σε πυκνά σύννεφα καπνού καταρρέει και ο βόρειος πύργος. Πανικόβλητοι δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στο Κέντρο, περαστικοί τρέχουν να σωθούν άλλοι στο μετρό και άλλοι σε διπλανά κτίρια. Ολόκληρη η περιοχή πνίγεται στη σκόνη.
Στην πλατεία Times Square στη γιγαντοοθόνη ο κόσμος παρακολουθεί σαστισμένος και ανήμπορος την κατάρρευση του τέταρτου μεγαλύτερου κτιρίου στον κόσμο.
10:45 Όλα τα κυβερνητικά κτίρια στην Ουάσινγκτον εκκενώνονται.
10:46 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ διακόπτει την επίσκεψή του στη Λατινική Αμερική και επιστρέφει εσπευσμένα.
10:53 Έκκληση για δωρεά αίματος.
10:54 Το Ισραήλ εκκενώνει τα διπλωματικά του γραφεία.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι διατάσσει να κλείσει η νότια πλευρά του "Κάτω" Manhattan.
11:18 Οι American Airlines επιβεβαιώνουν την απώλεια δύο αεροσκαφών. Η πτήση 11, το Boeing 767, πέταγε από Βοστώνη για Λος Άντζελες, με 81 επιβάτες και 11 ανθρώπους πλήρωμα. Η πτήση 77, το Boeing 757, από Ουάσινγκτον για Λος Άντζελες, μετέφερε 58 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος.
11:26 Η United Airlines επιβεβαιώνει ότι η πτήση 93 με προορισμό από το Newark, New Jersey, στο Σαν Φρανσίσκο, συνετρίβη στην Πενσυλβάνια, νοτιοανατολικά του Πίτσμπεργκ. Επίσης, αναφέρει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την πτήση 175.
11:59 Επιβεβαιώνεται ότι η πτήση 175, από Βοστώνη για Λος Άντζελες συνετρίβη με 56 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος. Δεν υπάρχουν ζωντανοί.
12:04 Εκκενώνεται το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.
12:15 Εκκενώνεται το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, ενώ τα σύνορα με Καναδά και Μεξικό είναι σε κατάσταση συναγερμού.
13:04 Ο πρόεδρος Μπους εξαγγέλλει: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κυνηγήσουν και θα τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για αυτές τις δειλές πράξεις τους".
13:27 Η Πολιτεία της Ουάσινγκτον τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.
13:44 Το Πεντάγωνο ανακοινώνει ότι αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία θα σταλούν για την προστασία των δυτικών και ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.
14:30 Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν επιτρέπει την προσγείωση καμίας εμπορικής πτήσης στις ΗΠΑ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.
14:49 Ο δήμαρχος Τζουλιάνι ανακοινώνει ότι απεκαταστάθησαν το μετρό και τα λεωφορεία στη Νέα Υόρκη. Όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των νεκρών προτίμησε να πει ότι καλό είναι να μην γίνονται εικασίες για κάτι που κανείς δεν μπορεί να αντέξει.
15:55 Ο Τζουλιάνι ανακοινώνει ότι ο αριθμός των σοβαρά τραυματισμένων φθάνει τους 200 ενώ καταγράφονται 2.100 συνολικά τραυματίες.
16:06 Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια στέλνει σωστικά συνεργεία στη Νέα Υόρκη.
16:10 Το 47ώροφο 7 World Trade Center γνωστό ως κτίριο των Soloman Brothers, καίγεται. Η περιοχή μοιάζει να έχει αποδεκατιστεί από μεγάλο σεισμό.
16:25 Η Wall Street, το Nasdaq και το Αμερικανικό Κέντρο Συναλλάγματος ανακοινώνουν ότι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη, μία από τις σημαντικότερες οικονομικές κινήσεις καθώς η οικονομία των ΗΠΑ ήταν πτωτική και δεν υπήρχε σαφής ένδειξη τι επίδραση θα είχε η επίθεση στην ευαίσθητη παγκόσμια οικονομία.
17:20 Το 7 World Trade Center καταρρέει. Υπάρχει φόβος ότι κι άλλα κτίρια θα καταρρεύσουν καθώς καίγονταν μέχρι αργά το απόγευμα.
18:10 Ο δήμαρχος Τζουλιάνι κάνει έκκληση στους κατοίκους της Νέας Υόρκης να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι την Τετάρτη. Μέσα από τα ερείπια οι επιζώντες μέσω των κινητών τηλεφώνων τους δίνουν σήματα ζωής.
18:40 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ συγκαλεί συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο επισημαίνοντας ότι το κτίριο είναι ακόμη λειτουργικό αλλά την επόμενη μέρα θα λειτουργεί κανονικά.
18:54 Ο Πρόεδρος Μπους επιστρέφει στον Λευκό Οίκο και προγραμματίζει διάγγελμα για τις 8.30 π.μ.
19:02 Το Marriot Hotel στην περιοχή του Παγκόσμιου Κέντρου αναφέρεται ότι είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
19:45 Το Αστυνομικό Τμήμα ΝΥ αναφέρει ότι λείπουν 78 αστυνομικοί.
20:30 Ο πρόεδρος Μπους εξέδωσε διάγγελμα όπου προσπαθεί να μεταδώσει ελπίδα κι αισιοδοξία στους Αμερικανιούς ενώ κηρύττει ανένδοτο πόλεμο στην τρομοκρατία και τον Οσάμα μπιν Λάντεν βγάζει το ακόλουθο διάγγελμα:
«Η χώρα μας είναι δυνατή. Ένας μεγάλος άνθρωπος θα υπερασπιστεί ένα μεγάλο έθνος. Οι τρομοκρατικές ενέργειες μπορεί να συγκλονίσουν τα μεγαλύτερα κτίριά μας, αλλά δεν μπορούν να αγγίξουν τα θεμέλια της Αμερικής. Αυτές οι ενέργειες καταστρέφουν μέταλλα αλλά δεν λυγίζουν τα μέταλλα της αμερικανικής λύτρωσης.
Η Αμερική έγινε στόχος επίθεσης γιατί είμαστε ο λαμπρότερος φάρος ελευθερίας και ευκαιρίας στον κόσμο. Και κανείς δεν θα σβήσει αυτό το φως», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Περισσότερα από 3.000, τα αθώα θύματα που ετάφησαν στα καμμένα ερείπια των δίδυμων πύργων την 11/9/2001.. Θύματα της τυφλής βίας, δογματικών και διεστραμμένων.,ψυχωτικών ανθρωποειδών. Χωρίς κάποιο λόγο, χωρίς ηθική χωρίς αιτία.
Με αξιοπρέπεια και χωρίς οιανδήποτε υπερβολή οι Αμερικανοί τίμησαν τους αδικοσκοτωμένους .Μεταξύ των και σαράνταεννέα επιτυχημένοι συμπατριώτες μα. Παντελως αγνοηθέντες ( αφου δεν ησαν αριστεροι) απο τα ημεδαπά Αριστεροκρατούμενα Μέσα Ενημερώσεως.
Εναι οι κάτωθι:

Ahladiotis Joanne, Alikakos Ernest, Apollo Peter, Aranyyos Patrick, Bantis Katherine, Brennan Peter, Damaskinos Thomas, Demas Anthony,Economos Constantinen Gus, Fosteris Anna, Grekiotis Jimmy, Hagis Steven, Halikiopoylos Leonidas, Haramis Vsilios, Haros Frances, Katsimastides John, Klares Richard, KousouliwnDaniel, Kouras Patricia, Maoounis James, Mousouroulis Stilianos, Moutos Peter, Papadopoulos/ Papas Nikos, Papaioanou Bill, Papageorge James, Paris George, Pigis Theodoros, Pouletsos Dphne, Poulos Richard, Poulos Stephen, Pullis Edward, Siskopoulos Muriel, Soulas Timthy, Stergiopoylos, Andrew, Tarrou Michael,, Theodorides Michael Tzemis Jennifer, Jois Prokopios, Babakitis Ariene, Markoylis George, Savvas Anthony, Elferis Michael, Grouzalis Ken, Kokinos Steve, Mastadrea Philip, Nicholas John, Tselepis William, Zanetos Steve, Zavos Gus. (στο υπεροχο βιβλίο του Μανώλη Βασιλάκη « Καλά να πάθουν!!» εκδόσεις Γνώσεις, σελίς 11)

Ακολούθησε η δικαιολογημένη αντεπίθεσι των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, που παρείχε άσυλο στην τρομοκρατική ομάδα του Μπιν Λάντεν. Βεβαίως τότε , το Al Jajeera εξέπεμπε «παιδικές εκπομπές» εν σχέσει προς τα Ελληνικά ΜΕΜ σε αντιαμερικανικό φανατισμό.
Δειλή και απολιτική ως συνηθως υπήρξε η στάσι του τεως Πρωθυπουργου Κ.Καραμανλη , τότε αρχηγού τη αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, οποίος ενώ ευρίσκετο στην Βοστώνη στις 11/9/2001 δεν πήγε αμέσως στη Νέα Υόρκη για να δείξη την συμπαράστασι του ή να εκφράση την συμπάθεια του στα θύματα των διδύμων πύργων, αλλά προτίμησε να επιστρέψη στην Ελλάδα μέσω Μόντρεαλ.

Τα ΜΜΕ..στο Ελλαντα

Εξ ίσου αλγεινή εντύπωσι προκάλεσε στην ομογένεια η στάσις των εντοπίων Μέσων Ενορχηστρωσεως Αριστερών Απόψεων, τα οποία ουσιαστικώς κατάφεραν να αντιστρέψουν την πραγματική κατάστασι και να εμφανίσουν την βάρβαρη δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους που προηγηθή, ως πράξι επιβολής δικαίου και τιμωρίας επι των «κακών» αμερικανών που εισέβαλαν στο Αφγανιστάν. Πανστρατιά οι δημοσιογραφικοί κάλαμοι, οι περίλυποι τηλεπαρουσιαστές και οι θλιμμένες τηλεπαρουσιάστριες κάθε βράδυ, για τα ελάχιστα θύματα των βομβαρδισμών στην Καμπούλ και τα ορεινά κρυσφήγετα του Μπιν Λάντεν, προκειμένου να διαστρεβλώσουν και να παραπληροφορήσουν, να μας πείσουν όλους ότι είναι οι Αμερικανο«ιμπεριαλιστές»που φταίνε διότι εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και οχι οι φανατικοί ισλαμιστές τρομοκράτες του Μπιν Λαντεν οι οποίοι πρώτοι με την ύπουλη απάνθρωπη δολοφονική επίθεσει κατά των διδύμων πύργων προκάλεσαν την δίκαιη αντίδρασι των Αμερικανών.
Και βεβαίως επανειλημμένως κατ'εξακολούθησιν και συστηματικώς απέφευγαν τα ελλαδικά Μέσα Ενημερώσεως να δημοσιοποιήσουν τις επανειλημμένες δολοφονίες Αμερικανών με άνθρακα στην Αμερική ή την άρνησι των ταλιμπάν να εκδώσουν σε ουδέτερη χώρα τον Μπιν Λάντεν.
Ταυτόχρονα στην Ελλάδα οι αντιδράσεις γελοίων στρατευμένων διαδηλωτών έκαναν τον γύρω του κόσμου και παρουσίαζαν τους έλληνες ούτε λίγο ούτε πολύ ως αληλέγγυους συγγενείς του Μπιν Λάντεν και των Ταλιμπάν που τον έκρυβαν.
Ετσι στις 19/9/2001 (οκτώ μόλις μέρες μετά απο το τρομοκρατικό κτύπημα,στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Παναθηναικού και Ρεάλ μόλις ο διαιτητής, στην εφαρμογή της αποφάσεως της ΟΥΕΦΑ, κράτησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατίας των διδύμων πύργων , οι νεο-έλληνες «φίλαθλοι» έκαψαν αμερικανικές σημαίες φωνάζοντας τα γνωστά αντι-αμερικανικά συνθήματα «Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι»,ή «Οσάμα Οσάμα» και βεβαίως « Μπιν Λάντεν οέ, οέ, οέ».
Ενώ εξω απο την πενθούσα Αμερικανική Πρεσβεία την 27/9/2001 οι αδιόρθωτοι παλαιοί κομμουνιστές του ΚΚΕ και και νέοι του ΝΑΡ ( νέο αριστερό ρεύμα) με τις αδελφές αριστερές οργανώσεις διαδήλωναν «ειρηνικά» με ''υπερευφυή'' μακαβρια δολοφονικά και αιμοσταγή συνθήματα όπως « Οσάμα τι να κάνω που δεν ξέρω να πετώ αεροπλάνο»

Η Ελληνικη Ομογενεια:

Στον Εθνικό Κήρυκα της Ν.Υόρκης την 7/10/2001. διατυπώνοντο με ωμή ειλικρίνεια η απογοήτευσι των ομογενών από την αηδιαστική εικόνα που παρείχε στον κόσμο η Ελλάδα. Το άρθρο είχε τον εύγλωττο τίτλο «Νέα Εποχή στις σχέσεις Ελλάδος-
Ομογένειας».
«Είσθε μαζί μας ή είστε εναντίον μας?» το ερώτημα αυτό ήταν το ερώτημα και κάθε ομογενή…Όμως τούτη τη φορά το κακό παράγινε .Η ειδοποιός διαφορά τώρα είναι ότι πριν καν προλάβουν η Αμερική και η ομογένεια να μετρήσουν τα θύματα τους και πολύ πριν προλάβουμε να θάψουμε τους νεκρούς μας γίναμε αποδέκτες αντιαμερικανικών κραυγών από την Ελλάδα/»


Ο τοτε Πρωθυπουργος Κ.Σημιτης

"...Η απάντηση των ΗΠΑ ήταν αναπόφευκτη.Οσοι σκότωσαν χιλιάδες αθώους πολίτες οφείλουν να λογοδοτήσουν. Η ελλάδα μάχεται την τρομοκρατία. Συμμετέχουμε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εχουμε ζητήσει η επιχείρηση αυτή να είναι συγκεκριμένη σε συγκεκριμένους στόχους..."


Επιλογος:

Θεωρώ ότι 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, η σιωπηλή πλειοψηφία των σκεπτομένων ελλήνων, είναι περισσότερο προβληματισμένη σήμερα για τις συνέπειες που οι αντιδράσεις της «φαινομένης» ελλάδας δημιούργησαν στην Ομογένεια και κατ επέκτασιν στις σχέσεις μας με την Αμερική.

Όμως ακομη περισσοτερο εχει καταστη σαφες ακομη και εδω στο Ελλαντα

1. Οτι το ισλαμ ιδεοληπτικως σε τιποτα δεν διαφερει από ενα ολοκληρωτικο ανελευθερο εγκληματικο καθεστως εφαμιλο του σταλινισμου .. Οπου πας μη μουσουλμανος ειναι εχθρος και καθηκον του «θρησκευομενου «μουσουλμανου είναι να τον στειλη ακεφαλο καλα σφαγμενο στον αγυριστο με κάθε δυνατο τροπο.Εξ αλλου αμετρητες χιλιαδες παρθενες ως μυγες στα γνωστα ¨σκατα¨της Μεκκας, ,ποταμια από μελι και βουνα από ρυζι περιμενουν τους «γενναιους»μαχητες του Ισλαμ στον Παραδεισο..

2. Η εχθροτης το μισος η υποκρισια ο παραλογισμος των φανατικων ισλαμιστων
Εφ οσον οι Ισλαμιστες απορρίπτουν καθ’ ολοκληρίαν,ως ασυμβιβαστα με το Κοράνι όλα τα μετρα που θα μπορουσαν να συνεισφερουν σε βελτιωσι.Την δημοκρατία, την εκκοσμικευσι, την πνευματικη ελευθερία, και κριτική σκεψι, την ισότητα των γυναικών, την πολυφωνία και την ευρύτητα σε άλλους πολιτισμούς

3. Απο την αλλη πλευρα δεν υπαρχει τιποτα πιο ξεκαθαρο για τις προθεσεις της Al Quaida και των φανατικων ισλαμιστων : Που ειναι να προσυλητίσουν ολη την ανθρωποτητα στο ισλαμ δια της βιας.Ενω ολοι τους καταδικαζουν τους Δυτικους και υπερανω όλων τους Αμερικανους , οχι για τα πλουτη τους, αλλα διοτι δεν ειναι μουσουλμανοι. Σταθερα μονοτονα καθημερινα κατηγορουν τη Δυσι για τις δικες τους αποτυχιες αντι να διερωτωνται γιατί οι Μουσουλμανικες κοινωνίες παραμενουν απολιτιστες περιορισμενες , αθλιες , και ανελευθερες . Ενω η τρομοκτρατια νομιμοποιειται από τους ιμαμηδες τους , διότι κτυπα τους απιστους που αρνούνται να ασπασθούν το ισλαμ.. Η επκρατούσα ιδεα κατα τη μουσουλμανικη θεωρησι του κοσμου είναι ότι όλη η ανθρωπότης πρεπει να υπακούει στους κανονες της δικης τους θρησκείας, ενω οι ιδιοι δεν οφείλουν κανενα σεβασμο στην θρησκεία των άλλων

Αντιγραφω από εγχειριδιο οδηγιών που διανεμεται δωρεαν στους μαθητευομενους πολεμιστες του μουσουλμανικου ιερου πολεμου στα στρατοπεδα εκπαιδευσεως του Bin Laden

« Η σύγκρουσι που εχουμε επιβαλλει κατα των αρνησιθρησκων καθεστωτων δεν εχει ουδεμια σχεσι με Σωκρατικους διαλογους, Πλατωνικα ιδεώδη και Αριστοτελικη διπλωματία.Εμφορειται μαλλον με τα ιδανικα της δολοφονιας, βομβων και καταστροφης , της διπλωματιας του τουφεκιου και του αυτοματου οπλου. Η πρωταρχικη αποστολη της στρατιωτικης οργανωσεως μας ειναι να ανατρεψουμε τα αθεα καθεστωτα και να τα αντικαταστησουμε ολα με ενα ισλαμικο καθεστώς


4. Η πλημμυριδα των μουσουλμανων στην Ελλαδα η οποια διαπιστωνεται και από τα αμετηρητα οπισθια που υψωνονται στον ουρανο τις ημερες που περασαν( του αγιου ραμαναταν) εν μεσω «θρησκευτικης»κατανυξεως, με την τοσο συμπαθητικη μουσικη υποκρουσι κραυγων «Αλαχ ουακμπαρ..» βεβαιωνει το μελλον της δυστυχους Ελλαδος.. .Μιας Ε λλαδας τυλιγμενης στα τσαντορ τις μπουργκες τα Σφυροδρεπανα..

ΥΓ.
1. Στην Βαλακνοταλιμπανια υπαρχει η γνωστη μειονοτικη μεριδα των «ανθρωπων της επαναστασης που χαθηκε», των ντροπαλων εραστων του σταλινισμου που :
Εχθροι τους είναι μονο οι Αμερικανοι και ο,τι η χωρα αυτή διαχρονικως εκφραζει. Η Ελευθερια η Δημοκρτατια , τα δικαιωματα των ανθρωπων ως ατομα και όχι ως συντεχνιες, η προοδος..
Ενω φιλοι τους - οι εχθροι αυτων των αξιών-, ηγουν οι μουσουλμανοι…Τοσο απλο..

2.Για τις θεωριες συνομωσιας εχουν δημοσιεθει ερευνες που αποδεικνυουν το αυτονοητο περνα των ομολογιων των ιδιων των δραστων.
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_11/09/2007_203078

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου