Η Αρχιεπισκοπη Γαλλιας σκαναδαλιζει !!!Για ερωτικούς λόγους η ένοπλη επίθεση στον ιερέα στη Λυών


Ο Ιερός Ναός στην πόλη Λυών της Γαλλίας. (AP Photo/Laurent Cipriani)

ΠΑΡΙΣΙ. Σε ερωτικούς λόγους οφείλεται ο πυροβολισμός σε βάρος του ιερέα Νικολάου Κακαβελάκη, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στην πόλη Λυών της Γαλλίας, όπως προκύπτει από νεώτερα στοιχεία των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση και δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου.

Την επίθεση σε βάρος του π. Κακαβελάκη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα ομολόγησε ο ίδιος ο δράστης, ο 40χρονος Georgi P από τη Γεωργία, και αποκάλυψε ότι η γυναίκα του είχε παράνομη ερωτική σχέση με τον ιερέα Κακαβελάκη. Ο τελευταίος είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Η σύζυγός του πρεσβυτέρα είναι Γεωργιανής καταγωγής.

Ο φερόμενος ως δράστης βρίσκεται ήδη στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδα «Le Figaro», ο 40χρονος Georgi P., γεωργιανής υπηκοότητας, αφού ομολόγησε την πράξη του, αποκάλυψε ότι ο Ελληνας ιερέας είχε παράνομη ερωτική σχέση με τη σύζυγό του.

Συνεπώς πρόκειται για μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τρομοκρατική επίθεση, όπως ειπώθηκε αρχικά, πλην όμως πολύ νωρίς οι Αρχές είχαν στρέψει την έρευνα τους σε θέμα δολοφονικής απόπειρας. Ο εισαγγελέας Nicolas Jacquet σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως ο εν λόγω Γεωργιανός «είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα». Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Πρόκειται για μια Ρωσίδα ηλικίας περίπου 30 ετών, η οποία κατέθεσε στις Αρχές και επιβεβαίωσε τη μοιχεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία έδωσε την πληροφορία, ο δράστης πέταξε το όπλο του στον ποταμό Σον μετά τα γεγονότα.

Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» την 1η Νοεμβρίου, ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης είναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου στα Χανιά της Κρήτης και υπηρετούσε με απόσπαση στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών ως ιερεύς και δάσκαλος μαζί. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έληξε η απόσπασή του, η οποία διήρκεσε επί δώδεκα χρόνια και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ τον ενημέρωσε αρμοδίως και όφειλε να επιστρέψει στην οργανική του θέση στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου στην Κρήτη. Τονίζεται ότι δεν ιερουργούσε πλέον στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίον η Μητρόπολη έστελνε ιερέα εκ περιτροπής για τις λατρευτικές ανάγκες της ενορίας. Ο π. Νικόλαος εξακολουθούσε να διαμένει στο διαμέρισμα της Ενορίας καθώς ετοιμαζόταν να αποχωρήσει.

Η ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι μία από τις μεγαλύτερες ενορίες της Γαλλίας καθότι στην πόλη διαμένουν πολλοί Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί, ενώ η Λυών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου